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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
17/02/2012 |
Data da última atualização: |
20/09/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; CONTE, C.; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; SOUZA, P. S. de; SILVA, C. S. C. da; OLIVEIRA, J. M. de; CARVALHO, J. L. V. de. |
Afiliação: |
SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; TANIA DOS SANTOS SILVA, CTAA; CARMINE CONTE, CTAA; JULIANA DE OLIVEIRA SANTOS, CTAA; EPAMINONDAS SILVA SIMAS, CTAA; PAULO SERGIO DE SOUZA, CTAA; CRISTIANE SOBRINHO CAVALCANTI SILVA, CTAA; JOSE MANOEL DE OLIVEIRA, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Atuação do laboratório de físico-química e minerais da Embrapa Agroindústria de Alimentos no projeto biofortificação. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Biofortificação; Composição centesimal; Minerais. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54412/1/2011-125.pdf
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Marc: |
LEADER 00867nam a2200229 a 4500 001 1916106 005 2012-09-20 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, S. C. de 245 $aAtuação do laboratório de físico-química e minerais da Embrapa Agroindústria de Alimentos no projeto biofortificação. 260 $aIn: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM.$c2011 653 $aBiofortificação 653 $aComposição centesimal 653 $aMinerais 700 1 $aSILVA, T. dos S. 700 1 $aCONTE, C. 700 1 $aSANTOS, J. de O. 700 1 $aSIMAS, E. S. 700 1 $aSOUZA, P. S. de 700 1 $aSILVA, C. S. C. da 700 1 $aOLIVEIRA, J. M. de 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
11/10/2013 |
Data da última atualização: |
11/10/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MARTINS, C. R.; HOFFMANN, A.; ROMBALDI, C. V.; FARIAS, R. de; TEODORO, A. V. |
Afiliação: |
CARLOS ROBERTO MARTINS, CPATC; ALEXANDRE HOFFMANN, CNPUV; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPel; ROSELI DE MELLO FARIAS, UERGS; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC. |
Título: |
Apple biological and physiological disorders in the orchard and in postharvest according to production system. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 35, n. 1, p. 1-8, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study aimed to evaluate the incidence of biological and physiological disorders in the field and postharvested apples cvs. Gala, Fuji and Catarina grown in four production systems: conventional, organic transition, integrated and organic. Apples were evaluated for damages related to biological and physiological disorders in the orchard and after harvest. The greatest damages were attributed to pests, especially Anastrepha fraterculus in the organic system and Grapholita molesta in the organic transition. Apples produced in organic orchards had higher damage levels caused by postharvest physiological disorders than those grown in other production systems. For apples becoming from organic orchards most of the damage was due to lenticels breakdown and degeneration ('Gala'), and bitter pit ('Fuji' and 'Catarina'). The incidence of postharvest rot was not influenced by apple production system. Index terms: Apple tree, Malus domestica, organic production, integrated production. |
Palavras-Chave: |
Apple; Production sistems. |
Thesagro: |
Maçã; Sistema de Produção. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90860/1/Apple.pdf
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Marc: |
LEADER 01663naa a2200217 a 4500 001 1968408 005 2013-10-11 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARTINS, C. R. 245 $aApple biological and physiological disorders in the orchard and in postharvest according to production system.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe study aimed to evaluate the incidence of biological and physiological disorders in the field and postharvested apples cvs. Gala, Fuji and Catarina grown in four production systems: conventional, organic transition, integrated and organic. Apples were evaluated for damages related to biological and physiological disorders in the orchard and after harvest. The greatest damages were attributed to pests, especially Anastrepha fraterculus in the organic system and Grapholita molesta in the organic transition. Apples produced in organic orchards had higher damage levels caused by postharvest physiological disorders than those grown in other production systems. For apples becoming from organic orchards most of the damage was due to lenticels breakdown and degeneration ('Gala'), and bitter pit ('Fuji' and 'Catarina'). The incidence of postharvest rot was not influenced by apple production system. Index terms: Apple tree, Malus domestica, organic production, integrated production. 650 $aMaçã 650 $aSistema de Produção 653 $aApple 653 $aProduction sistems 700 1 $aHOFFMANN, A. 700 1 $aROMBALDI, C. V. 700 1 $aFARIAS, R. de 700 1 $aTEODORO, A. V. 773 $tRevista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal$gv. 35, n. 1, p. 1-8, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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