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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  27/05/2003
Data da última atualização:  03/10/2008
Autoria:  VALDIVIESO SALAZAR, C. R.; CORDEIRO, G. G.
Título:  Drenagem subterrânea: conceitos básicos e práticos.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2001.
Páginas:  43 p.
Série:  (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 172).
ISSN:  1516-1633
Idioma:  Português
Conteúdo:  Definição; Origem dos excessos de água; Efeitos dos excessos de água; Práticas e métodos de drenagem; Aplicabilidade e alternativas de uso; Critérios de drenagem; Porosidade efetiva do solo; Cálculo de espaçamento hidráulico; Materiais de drenagem; Instalação de drenos-tubo.
Thesagro:  Água; Drenagem; Drenagem Subterrânea; Irrigação; Manejo; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE41906 - 1EMBFL - --12255CPATSA12255
AI-SEDE41906 - 2EMBFL - --12255CPATSA12255a
CNPUV5095 - 1EMBFL - PPFL01009FL01009
CPAO21434 - 1EMBFL - --FOL 13557FOL 13557
CPATU33611 - 1EMBFL - PP0938609386
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/05/2023
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHAVES, A. C. S. D.; TEIXEIRA, N. S.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.
Afiliação:  ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; NATALI SILVA TEIXEIRA, UFRRJ; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Vegan ice cream made with fava bean protein: melting rate and hardness.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 157594. Eixo temático: novos processos e ingredientes. CIPCA.
Conteúdo:  The demand for vegan foods is increasing in the last years all over the world, and simultaneously protein-enriched products have boosted in the food market. This trend stimulates the expansion of new plant-based protein products in various food categories such as ice cream. However, it is necessary to study the impact on physical characteristics taking in account the ingredient replacement in the new product. The aim of this study was to evaluate an ice cream with different concentrations of fava bean protein in order to optimize its physical characteristics, such as melting rate and hardness. The mixture design methodology was performed to define the formulation through the simultaneous optimization of three ingredients of the ice cream mix. Therefore, eight formulations were prepared using different fava bean protein concentration (8.5% - 20%), açaí preparation (25% - 40%) and coconut oil (5% - 10%). The formulation was integrated with emulsifier, stabilizer and water. The melting rate was analyzed for 120 minutes (it was measured the height of ice cream ball or block). The hardness (N) was measured using a texturometer. The developed ice cream presented higher melting resistance and, regardless of the formulation, the dripping starting only after 60 minutes of testing. Significant (p ? 0.05) variation in melting rate (relative height) of vegan ice cream with fava bean protein was recorded with vary in content of fava bean protein in the product. Maximum relative height of... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fava bean concentrate; Melting rate; VEGAN; Vegan ice cream.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15505 - 1UPCRA - DD
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