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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  02/09/1996
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FIGUEIREDO, E. A. P.; BLACKBURN, H. D.; SANDERS, J. O.; CARTWRIGHT, T. C.; SHELTON, J. M.
Afiliação:  ÉLSIO ANTÔNIO PEREIRA DE FIGUEIREDO, CNPC.
Título:  Potential genotypes for Morada Nova sheep.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICO-CIENTÍFICA DO PROGRAMA DE APOIO À PESQUISA COLABORATIVA DE PEQUENOS RUMINANTES, 1., 1986, Sobral. Caprinos e ovinos no Nordeste do Brasil: anais. Sobral: EMBRAPA-CNPC: SR-CRSP, 1986. p. 355-368. (EMBRAPA-CNPC. Documentos, 6).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract - An experiment of a factorial structure of threee genetic potentials fõr mature size (WMA) (30, 40 and 50kg of body weight) by three genetic potentials for rnilk production (MIILK) (1.125, 1.500, and 1.875kg of milk x ewe x day 1 at the peak day of lactation) by three genetic potentials for ovulation rate (Ova) (1.65, 2.20 and 2.75 ova x o.vulation') in a total of 27 genotypic combinations were simulated. Simulation results showed efficiency of sheep meat production for Northeast Brazil (total weight sold x ton of dry matter consumed hy the flocC 1 x year) increased with increases in genetic potential for ovulation rate and with increases in genetic potential for milk production, but it decreased with increases in genetic potential for inature size. The most efficient genotype was the one wJ.th medium WMA, medium MILK or high OVR, followed closely by the genotypes with medium WMA, low MILK and high OVR, and by low WMA, ruedium MILK and high OVR. High WMA genotyps were not present in the eleven genotype combinations ranked above the base genotype. [Genótipos potenciais para ovinos Morada Nova]. REsumo - Foi conduzido um experimento simulado com desenho em estrutura fatorial com tres potenciais geneticos para tamanho a maturidade (WMA) (30, 40 e 50Kg de peso vivo), tres potenciais geneticos para producao de leite (MILK) (1,125. 1,500 e 1,875Kg de leite X dia -1 X ovelha no pique de lactacao -1) e tres potenciais geneticos para taxa de ovulacao (OVR) (1,65, 2,20 e 2,7... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Animal genetic; Brasil; Ceará; Genetic potential; Peso a maturidade; Potencial genético; Raça Morada Nova; Simulation.
Thesagro:  Genética animal; Genótipo; Ovelha; Ovino; Ovulação; Peso; Produção leiteira.
Thesaurus Nal:  Animal breeding; Brazil; Ewes; Milk production; Ovulation; Sheep; Weight.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC895 - 1UPCAA - DD636.39R442c1987.01743
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/11/2020
Data da última atualização:  23/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COMETTANT-RABANAL, R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; GERMANI, R.
Afiliação:  Raúl Comettant-Rabanal, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; ROGERIO GERMANI, CTAA.
Título:  Extruded whole grain flours as ingredient for gluten-free bread: rheological evaluation.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p.
ISBN:  978-65-88243-73-2
DOI:  10.29327/cbcp2020.276130
Idioma:  Inglês
Notas:  CBCP; 5 a 9 out.
Conteúdo:  Whole grain flours of maize, rice and sorghum were processed by thermoplastic extrusion at 25% of moisture and milled into pre-cooked whole grain fine flours. Their pasting and farinograph properties were determined. The modification caused by extrusion was observed through apparent curve viscosity was observed and compared to their raw profile. The farinograph consistency and water absorption (WA) capacity of the extrusion pre-cooked whole grain flours stood out considerably among the farinographic properties, evidencing the development of outstanding viscoelastic properties. The reduction in the dough development time for all extruded flours, meant low processing cost of energy leading to possible adoption as ingredient by bakery industry of gluten free breads.
Palavras-Chave:  Dough rheology; Farinograph; Paste viscosity; Thermomechanical process.
Thesagro:  Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Gluten-free foods; Vegetable products.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217629/1/276130.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15051 - 1UPCAA - DD
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