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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
31/03/2009 |
Data da última atualização: |
28/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
OLIVEIRA, P. P. A.; LÉDO, F. J. da S. |
Afiliação: |
Patrícia Perondi Anchão de Oliveira, Embrapa Pecuária Sudeste; Francisco José da Silva Ledo, Embrapa Gado de Leite. |
Título: |
Uso de alfafa para pastejo bovino. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: MITTELMANN, A.; LÉDO, F. J. da S.; GOMES, J. F. (ed.). Tecnologias para a produção de alfafa no Rio Grande do Sul. Pelotas: Embrapa Clima Temperado; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2008. |
Páginas: |
p. 33-56. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A cultura da alfafa tem despertado o interesse dos produtores rurais, em função de sua produtividade e, principalmente, pela qualidade da forragem produzida. A produtividade da alfafa pode ultrapassar com facilidade 20 t ha -1 de matéria seca com alta qualidade, mais de 20% de PB e mais de 70% de digestilibilidade in vitro (OLIVEIRA, 2006) e rica em minerais, como cálcio (Ca), fósforo (P) e vitaminas A e C (NUERNBERG et al., 1990). |
Palavras-Chave: |
Nutrição de ruminantes. |
Thesagro: |
Alfafa; Medicago Sativa; Nutrição Animal; Pastagem; Pastejo. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/596674/1/O-uso-de-alfafa-para-pastejo-bovino.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/48855/1/UsoAlfafaPastejo.pdf
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Marc: |
LEADER 01164naa a2200217 a 4500 001 1596674 005 2023-06-28 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, P. P. A. 245 $aUso de alfafa para pastejo bovino.$h[electronic resource] 260 $c2008 300 $ap. 33-56. 520 $aA cultura da alfafa tem despertado o interesse dos produtores rurais, em função de sua produtividade e, principalmente, pela qualidade da forragem produzida. A produtividade da alfafa pode ultrapassar com facilidade 20 t ha -1 de matéria seca com alta qualidade, mais de 20% de PB e mais de 70% de digestilibilidade in vitro (OLIVEIRA, 2006) e rica em minerais, como cálcio (Ca), fósforo (P) e vitaminas A e C (NUERNBERG et al., 1990). 650 $aAlfafa 650 $aMedicago Sativa 650 $aNutrição Animal 650 $aPastagem 650 $aPastejo 653 $aNutrição de ruminantes 700 1 $aLÉDO, F. J. da S. 773 $tIn: MITTELMANN, A.; LÉDO, F. J. da S.; GOMES, J. F. (ed.). Tecnologias para a produção de alfafa no Rio Grande do Sul. Pelotas: Embrapa Clima Temperado; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2008.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
29/01/2015 |
Data da última atualização: |
29/01/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
HERNANDES, A.; SOUZA, H. A. de; AMORIM, D. A. de; NATALE, W.; LAVRES JUNIOR, J.; BOATETTO, A. E.; CAMACHO, M, A. |
Afiliação: |
Amanda Hernandes, Universidade Estadual Paulista (Unesp) - Jaboticabal, SP, Brazil; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CNPC; Daniel Angelucci de Amorim, Unesp - Jaboticabal, SP, Brazil; William Natale, Unesp - Jaboticabal, SP, Brazil; José Lavres Junior, Centro de Energia Nuclear na Agricultura (CENA/USP) - Piracicaba, SP, Brazil; Antonio Enedi Boaretto, CENA/USP - Piracicaba, SP, Brazil; Marcos Antonio Camacho, Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul (UEMS) - Aquidauana, Brazil. |
Título: |
DRIS norms for pêra orange. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 45, n. 22, p. 2853-2867, Dec. 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1080/00103624.2014.956933 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Chemical analysis of leaves is an effective tool for detecting nutritional imbalances and providing data for fertilizer recommendations. Therefore, it is extremely important to establish criteria for interpreting these results. The DRIS (Diagnosis and Recommendation Integrated System) method is an alternative to the interpretation of results of leaf analysis as it allows the calculation of indexes for each nutrient, using its relations with others and comparing them with a reference population. Thus, we aimed to establish preliminary DRIS norms, by both Beaufils’s and Jones’s methods, and to derive critical levels and nutrient sufficiency ranges in the leaf tissue for Pêra orange, by studying a commercial crop in the growing conditions of the São Paulo state. The methods (Beaufils and Jones) differed in the limiting nutrients in the Pêra orange orchard. The use of regional norms must be prioritized because of differences between the management methods applied. In the methods used, the nutrients that had a greater number of concordant cases in decreasing order: Mn > Mg > B > N > Cu > Fe > Zn > K > P > Ca. Amplitudes related to the DRIS methods used were narrower than the conventional literature. |
Palavras-Chave: |
DRIS; Fertilization; Leaf tissue analysis; Nutritional diagnosis; Sweet oranges. |
Thesagro: |
Adubação; Análise foliar; Citrus sinensis; Laranja Pêra; Nutrição vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Citrus fruits; Nutritive value. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116859/1/cnpc-2014-DRIS.pdf
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Marc: |
LEADER 02243naa a2200349 a 4500 001 2007099 005 2015-01-29 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1080/00103624.2014.956933$2DOI 100 1 $aHERNANDES, A. 245 $aDRIS norms for pêra orange.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: Chemical analysis of leaves is an effective tool for detecting nutritional imbalances and providing data for fertilizer recommendations. Therefore, it is extremely important to establish criteria for interpreting these results. The DRIS (Diagnosis and Recommendation Integrated System) method is an alternative to the interpretation of results of leaf analysis as it allows the calculation of indexes for each nutrient, using its relations with others and comparing them with a reference population. Thus, we aimed to establish preliminary DRIS norms, by both Beaufils’s and Jones’s methods, and to derive critical levels and nutrient sufficiency ranges in the leaf tissue for Pêra orange, by studying a commercial crop in the growing conditions of the São Paulo state. The methods (Beaufils and Jones) differed in the limiting nutrients in the Pêra orange orchard. The use of regional norms must be prioritized because of differences between the management methods applied. In the methods used, the nutrients that had a greater number of concordant cases in decreasing order: Mn > Mg > B > N > Cu > Fe > Zn > K > P > Ca. Amplitudes related to the DRIS methods used were narrower than the conventional literature. 650 $aCitrus fruits 650 $aNutritive value 650 $aAdubação 650 $aAnálise foliar 650 $aCitrus sinensis 650 $aLaranja Pêra 650 $aNutrição vegetal 653 $aDRIS 653 $aFertilization 653 $aLeaf tissue analysis 653 $aNutritional diagnosis 653 $aSweet oranges 700 1 $aSOUZA, H. A. de 700 1 $aAMORIM, D. A. de 700 1 $aNATALE, W. 700 1 $aLAVRES JUNIOR, J. 700 1 $aBOATETTO, A. E. 700 1 $aCAMACHO, M, A. 773 $tCommunications in Soil Science and Plant Analysis$gv. 45, n. 22, p. 2853-2867, Dec. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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