Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/09/1994
Data da última atualização:  30/05/2014
Autoria:  BURLE, M. L.; SUHET, A. R.; RESCK, D. V. S.; PERES, J. R. R.; BOWEN, W. T.; PEREIRA, J.
Título:  Liberacao de nitrogenio apos a incorporacao de adubos verdes cultivados durante o periodo da seca nos cerrados.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1990.
Páginas:  3p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Pesquisa em Andamento, 49).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Liberação de nitrogênio após a incorporação de adubos verdes cultivados durante o período da seca nos cerrados.
Palavras-Chave:  Canavalia brasiliensis; CPAC 1230; Cultivar; Cultivation; Cultivo; Época seca; Feijão bravo do Ceará; Mucuna aterrima; Sorgo BR 300.
Thesagro:  Adubação Verde; Cajanus Cajan; Cerrado; Guandu; Leguminosa; Mucuna Preta; Nitrogênio; Reciclagem; Sorghum Bicolor; Stylosanthes Guianensis.
Thesaurus Nal:  dry season; green manures; legumes; nitrogen; recycling; Tephrosia candida; varieties.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102944/1/pesq-49.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE30069 - 1EMBFL - --03945CPAC03945
CPAC6363 - 1UMTFL - --CRI3872CRI3872
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/01/2016
Data da última atualização:  24/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, R. de O.; BARIONI, L. G.; HALL, J. A. J.; MATSUURA, M. F.; ALBERTINI, T. Z.; FERNANDES, F. A.; MORAN, D.
Afiliação:  R. DE OLIVEIRA SILVA, University of Edinburgh; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; J. A. J. HALL, University of Edinburgh; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA; TIAGO ZANETT ALBERTINI, USP/ESALQ; FERNANDO ANTONIO FERNANDES, CPAP; D. MORAN, Research Division, SRUC.
Título:  Increasing beef production could lower greenhouse gas emissions in Brazil if decoupled from deforestation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Nature Climate Change, v. 6, n. 5, p. 493-497, May 2016.
DOI:  10.1038/NCLIMATE2916
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent debate about agricultural greenhouse gas emissions mitigation highlights trade-os inherent in thewaywe produce and consume food, with increasing scrutiny on emissionsintensive livestock products1-3. Although most research has focused on mitigation through improved productivity4,5, systemic interactions resulting from reduced beef production at the regional level are still unexplored. A detailed optimization model of beef production encompassing pasture degradation and recovery processes, animal and deforestation emissions, soil organic carbon (SOC) dynamics and upstream life-cycle inventory was developed and parameterized for the Brazilian Cerrado. Economic return was maximized considering two alternative scenarios: decoupled livestock-deforestation (DLD), assuming baseline deforestation rates controlled by eective policy; and coupled livestock-deforestation (CLD), where shifting beef demand alters deforestation rates. In DLD, reduced consumption actually leads to less productive beef systems, associated with higher emissions intensities and total emissions, whereas increased production leads to more eficient systems with boosted SOC stocks, reducing both per kilogram and total emissions. Under CLD, increased production leads to 60% higher emissions than in DLD. The results indicate the extent to which deforestation control contributes to sustainable intensification in Cerrado beef systems, and how alternative life-cycle analytical approaches result in significantly d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Beef production; Emissões de gases.
Thesagro:  Efeito Estufa.
Thesaurus NAL:  Gas emissions; Greenhouse gas emissions.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA15051 - 1UPCAP - DD
CNPTIA18650 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional