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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoAVALOS GUTIERREZ, I. Biotecnologia e industria: un ensayo de interpretacion teorica. San Jose: IICA, 1990. 80p. (IICA. Documentos de Programas, 18).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGUTIERREZ, I. A. Biotecnologia e industria; un ensayo de interpretacion teorica San Jose: IICA, 1990 80 p. Documentos de Programa, 18

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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3.Imagem marcado/desmarcadoAVALOS GUTIÉRREZ, I. Aspectos relacionados con el mercadeo de tecnologias en EMBRAPA: informe para el IICA. Brasília, DF: IICA, 1991. 26 p.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoHERRERA, A. P.; DURAN, C.; GUTIERREZ, I. Indicadores economicos y tecnologia utilizada en la produccion de maiz en la region de Azuero. Los Santos: IDIAP, 1990. 56 p. (IDIAP. Boletim técnico, 37).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Oriental.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMAS, J.-F.; GUTIÉRREZ, I. G. Evaluación de imágines modis para el monitoreo deforestación en México. Ambiência, Guarapuava, v. 2, nesp. 1, p. 19-27, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSTUCHI, J. F.; MELO, E. de; GUTIÉRREZ, I.; DE CLERCK, F.; RIVERA, J. Identificación participativa de la calidad de los servicios ambientales en la zona de amortiguamiento del Parque Internacional La Amistad en Costa Rica. In: VILLANUEVA, C.; SEPÚLVEDA L., C. J.; IBRAHIM, M. (Ed.). Manejo agroecológico como ruta para lograr la sostenibilidad de fincas con café y ganaderíaca. Turrialba: CATIE, 2011. cap. 3, p. 51-70.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoVARELA, C.; TARQUIS, A. M.; BLANCO-GUTIÉRREZ, I.; ESTEBE, P.; TOLEDO, M.; MARTORANO, L. Interpreting participatory Fuzzy Cognitive Maps as complex networks in the social-ecological systems of the Amazonian forests. Geophysical Research Abstracts, v. 17, EGU2015-15107, 2015. EGU General Assembly 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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8.Imagem marcado/desmarcadoROJERO, R. D. M.; LAZO, C. C.; GUTIERREZ, I. R.; QUINTERO, L. A. Z. Influencia del carnero sobre la ocurrencia de estros en la oveja Pelibuey. Veterinaria Mexico, v.29, n.1, p.111-115, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBLANCO-GUTIÉRREZ, I.; MANNERS, R.; VARELA-ORTEGA, C.; TARQUIS, A. M.; MARTORANO, L. G.; TOLEDO, M. Examining the sustainability and development challenge in agricultural-forest frontiers of the Amazon Basin through the eyes of locals. Natural Hazards and Earth System Sciences, v. 20, n. 3, p. 797-813, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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10.Imagem marcado/desmarcadoGUTIÉRREZ, I. E. M.; NEPOMUCENO, C. F.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, J. R. F. Micropropagation and acclimatization of Bauhinia cheilantha (an important medicinal plant). African Journal of Biotechnology, v. 10, n. 8, p. 1353-1358, February, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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11.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, M.; GOMES, S. R.; GUTIERREZ, I.; RAMOS-RODRIGUEZ, O.; UZEDA, M. C. Terrestrial slugs in neotropical agroecosystems. Frontiers in Sustainable Food System, v. 5, Article 656492, July 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoGUTIÉRREZ, I. E. M. de; NEPOMUCENO, C. F.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, J. R. F. de. Regeneração in vitro via organogênese direta de Bauhinia cheilantha. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 2, p. 260-265, fev. 2011. Também disponível em: .

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVATI, C.; NISHIYAMA, Y. P. de O.; SOUZA, R. T. de; JANZANTTI, N. S.; MAURO, M. A.; GOMES, E.; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I.; SILVA, R. da; LAGO-VANZELA. Effect of the pre-treatment and the drying process on the phenolic composition of raisins produced with a seedless Brazilian grape cultivar. Food Research International, [online], 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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14.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, V. C. A.; BRITO, A. L.; GUTIERREZ, I. E. M. de; SANTANA, J. R. F. de; SOUZA, A. V. de. Micropropagação de umburana de cheiro. Ciência Rural, Santa Maria, v. 43, n. 4, p. 639-644, abr, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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15.Imagem marcado/desmarcadoGUTIÉRREZ, I. E. M. de; CAMPOS, V. C. A.; NEPOMUCENO, C. F.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, J. R. F. de. Multiplicação de Bauhinia cheilantha (Bong.) Steud. (Fabaceae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 17.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 4.; 2009, Aracaju. Ciência, inovação e sustentabilidade: [anais...]. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 150). Organizadores: Ana da Silva Lédo; Fernanda Vidigal D. Souza; Vivian Loges; Everton Hilo de Souza; Ana Cecília R. de Castro.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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16.Imagem marcado/desmarcadoGUTIÉRREZ, I. E. M. de; CAMPOS, V. C. A.; NEPOMUCENO, J. R. F. de S.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, J. R. F. de. Multiplicação de Tapirira guianensis Aubl. (Anacardiaceae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 17.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 4.; 2009, Aracaju. Ciência, inovação e sustentabilidade: [anais...].Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 150). Organizadores: Ana da Silva Lédo; Fernanda Vidigal D. Souza; Vivian Loges; Everton Hilo de Souza; Ana Cecília R. de Castro.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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17.Imagem marcado/desmarcadoTAVARES, I. M. de C.; CASTILHOS, M. B. M. de; MAURO, M. A.; RAMOS, A. M.; SOUZA, R. T. de; GÓMEZ-ALONSO, S.; GOMES, E.; DA-SILVA, R.; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I.; LAGO-VANZELA, E. S. BRS Violeta (BRS Rúbea × IAC 1398-21) grape juice powder produced byfoam mat drying. Part I: Effect of drying temperature on phenoliccompounds and antioxidant activity. Food Chemistry, v. 298, n. 104971, [online] 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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18.Imagem marcado/desmarcadoCOLOMBO, R. C.; ROBERTO, S. R.; CRUZ, M. A. da; CARVALHO, D. U. de; YAMAMOTO, L. Y.; NIXDORF, S. L.; PEREZ-NAVARRO, J.; GÓMEZ-ALONSO, S.; SHAHAB, M.; AHMED, S.; GONÇALVES, L. S. A.; SOUZA, R. T. de; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I. Characterization of the phenolic ripening development of "BRS Vitoria" seedless table grapes using HPLC-DAD-ESI-MS/MS. Journal of Food Composition and Analysis, v. 95, n. 103693, p. 1-13, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  25/11/2011
Data da última atualização:  26/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GUTIÉRREZ, I. E. M.; NEPOMUCENO, C. F.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, J. R. F.
Afiliação:  I. E. M. GUTIÉRREZ, UEFS; C. F. NEPOMUCENO, UEFS; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; J. R. F. SANTANA, UEFS.
Título:  Micropropagation and acclimatization of Bauhinia cheilantha (an important medicinal plant).
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  African Journal of Biotechnology, v. 10, n. 8, p. 1353-1358, February, 2011.
ISSN:  1684-5315 © 2011
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study is to establish a micropropagation protocol for Bauhinia cheilantha. This was undertaken through an evaluation of 6-benzylaminopurine (BAP) effects, alone or in combination with a-napthaleneacetic acid (NAA), on the morphogenesis of different explants, taken from 20 day old seedlings grown in vitro. In the rooting, different auxins, indole-3-acetic acid (IAA), indole-3-butyric acid (IBA) and NAA were tested under the influence of activated charcoal. The nodal segments showed an organogenic capacity which is 2.4 times greater than the cotyledonary segment. The highest number of shoots (2.84) was obtained at 2.0 mgl-1 BAP. The use of 0.5 mgl-1 IAA, 1.0 mgl-1 NAA or 0.25 mgl-1 IBA gave the highest percentage of rooting (about 65.0%). Concerning the activated charcoal (AC), there was a beneficial effect in most of the analyzed characteristics at a concentration of 0.5 gl-1. The culture tube, with forced ventilation during rooting, increased the percentage of seedling survival during the acclimatization in greenhouse. This finding reveals that it is possible to obtain in vitro culture of B. cheilantha using the segment nodal as a source of explants in woody plant medium (WPM) supplemented with BAP.
Palavras-Chave:  Activated charcoal; Bauhinia cheilantha; Seedling node.
Thesaurus NAL:  in vitro culture; organogenesis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF27988 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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