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Registros recuperados : 24 | |
10. | | DUENHAS, L. H.; PINTO, J. M.; GOMES, T. C. de A.; MENDES, G. C.; PEREIRA JÚNIOR, R. C. Efeitos da aplicação de biofertilizantes, substâncias húmicas e esterco em um argissolo acinzentado cultivado com melão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 30., 2005, Recife. Anais... Recife: SBCS: Embrapa Solos/UEP Recife: UFRPE, 2005. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | ASNER, G. P.; PALACE, M.; KELLER, M.; PEREIRA JÚNIOR, R.; SILVA, J. N. M.; ZWEEDE, J. C. Estimating canopy structure in an Amazon forest from laser range finder and IKONOS satellite observations. Biotropica, v. 34, n. 4, p. 483-492, Dec. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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14. | | MASCARIN, G. M.; PEREIRA-JUNIOR, R. A.; FERNANDES, E. K. K.; QUINTELA, E. D.; DUNLAP, C. A.; ARTHURS, S. P. Phenotype responses to abiotic stresses, asexual reproduction and virulence among isolates of the entomopathogenic fungus Cordyceps javanica (Hypocreales: Cordycipitaceae). Microbiological Research, v. 216, p. 12-22, Nov. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio Ambiente. |
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15. | | MARTINS, D. P.; PEREIRA JÚNIOR, R. A.; LEÃO, C. F. G.; PEREIRA, D. C. P.; PINHEIRO, E. C. de S.; BECKMANN, S. N. M.; SOUZA, C. do P. Manejo florestal sustentável: uma maneira de conservar as florestas da Amazônia brasileira. Belém, PA: BASA, 2004. 9 p. (BASA. Série Inam Seu Manejo, 07). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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16. | | YANO, A. A.; PEREIRA JÚNIOR, R.; MOURA, L. F.; SILVA, E. V. da; SILVA, R. A. M. S.; MARQUES, D. K. S. Respostas hematológicas ao estresse de captura nos diferentes estádios de maturação gonadal de Piaractus mesopotamicus. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PANTANAL, 1.; SEMANA DE BIOLOGIA, 7., 2007, Corumbá. Resumos...Corumbá: Embrapa Pantanal, 2007. (Embrapa Pantanal. Documentos, 89). 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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17. | | SILVA, E. V. da; YANO, A. A.; MOURA, L. F.; PEREIRA JÚNIOR, R.; SILVA, R. A. M. S.; CALHEIROS, D. F.; MARQUES, D. K. S. Respostas hematológicas sazonais de pacu (Piaractus mesopotamicus) ao estresse de captura no Rio Paraguai, Pantanal, (MS). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PANTANAL, 1.; SEMANA DE BIOLOGIA, 7., 2007, Corumbá. Resumos...Corumbá: Embrapa Pantanal, 2007. (Embrapa Pantanal. Documentos, 89). 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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18. | | MOTTA, L. B.; SOARES, T. C. B.; FERRAO, M. A. G.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA JÚNIOR, R. M.; LORENZONI, R. M. Transferability of microsatellite loci in Coffea canephora. Australian Journal of Crop Science, v. 8 , n. 6, p. 987-991 , 2014. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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19. | | PEREIRA JUNIOR, R. A.; SOUSA, S. A. P.; OLIVEIRA, M. C.; VALADARES, A. de A.; HOPPE, E. G. L.; ALMEIDA, K. S. Fauna helmintológica de catetos (tayassu tajacu Linnaeus, 1758) procedentes da Amazônia brasileira. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 11, p. 1109-1115, nov. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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20. | | DA-SILVA, E. V.; PEREIRA-JUNIOR, R. A.; MOURA, L. F.; YANO, A. A.; AGUILAR, M. R. D.; SILVA, R. A. M. S. Natural gill infection of pygocentrus nattereri from south Pantanal, Brazil, by Myxobolus spp (Myxozoa: Myxobolidae). In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ICTIOLOGIA, 17., 2007, Itajaí, SC. Resumos...Itajaí: UNIVALI, 2007. p. 342 Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/02/2021 |
Data da última atualização: |
19/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GUIMARÃES, M. J. M.; SIMOES, W. L.; BARROS, J. R. A.; WILLADINO, L. G. |
Afiliação: |
Miguel Julio Machado Guimarães; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; Juliane Rafaele Alves Barros; Lilia Gomes Willadino. |
Título: |
Salinity decreases transpiration of sorghum plants. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Experimental Results, v. 1, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/exp.2020.22 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Growing in a saline environment causes changes in important physiological processes that are directly related to plant growth and development. In this study we evaluated the effect of salinity on transpiration of sorghum plants in semi-arid conditions and found that the highest rates of transpiration were observed in the hottest hours of the day, between 10 a.m. and 3 p.m., with plants subjected to the saline environment having their transpiration reduced by up to 70% when compared to the non-saline environment. This behavior can be reflected in reductions in plant growth and development due to reduced water absorption by the roots, consequently causing an imbalance of nutrients in the plant due to low absorption rate and competition between nutrients and salts in the preferred routes of absorption in the roots. |
Thesagro: |
Salinidade; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221333/1/Salinity-decreases-transpiration-of-sorghum-plants-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 01363naa a2200193 a 4500 001 2130144 005 2021-02-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/exp.2020.22$2DOI 100 1 $aGUIMARÃES, M. J. M. 245 $aSalinity decreases transpiration of sorghum plants.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aGrowing in a saline environment causes changes in important physiological processes that are directly related to plant growth and development. In this study we evaluated the effect of salinity on transpiration of sorghum plants in semi-arid conditions and found that the highest rates of transpiration were observed in the hottest hours of the day, between 10 a.m. and 3 p.m., with plants subjected to the saline environment having their transpiration reduced by up to 70% when compared to the non-saline environment. This behavior can be reflected in reductions in plant growth and development due to reduced water absorption by the roots, consequently causing an imbalance of nutrients in the plant due to low absorption rate and competition between nutrients and salts in the preferred routes of absorption in the roots. 650 $aSalinidade 650 $aSorgo 700 1 $aSIMOES, W. L. 700 1 $aBARROS, J. R. A. 700 1 $aWILLADINO, L. G. 773 $tExperimental Results$gv. 1, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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