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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/06/2002 |
Data da última atualização: |
22/09/2004 |
Autoria: |
ARAÚJO, J. M. de OLIVEIRA, J. M. C. de; CARTAXO, W. V.; VALE, D. G.; SILVA, M. B. da; SANTOS, J. J. dos. |
Título: |
Saiba como controlar o bicudo e outras pragas do algodão. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Campina Grande: Embrapa Algodão, 1999. |
Páginas: |
19 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Fatores importantes no controle de pragas; Amostragem; Dosagem de inseticidas; Conheça alguns inimigos naturais; Principais pragas; Broca da raiz; Pulgão; Curuquerê; Lagarta rosada; Lagarta das maçã; Mosca branca; Bicudo do algodoeiro; Outras medidas de controle do bicudo; Arranquio e queima dos restos culturais. |
Palavras-Chave: |
Algodão praga controle; Boll weevil; Brasil; Campina Grande; Control; Paraíba; Pest; Pest insects. |
Thesagro: |
Algodão; Anthonomus Grandis; Bicudo; Controle Químico; Gossypium Hirsutum; Inseticida; Praga de Planta. |
Thesaurus Nal: |
chemical control; cotton. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
16/05/2022 |
Data da última atualização: |
16/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
FERNANDES, F. D.; GUIMARAES JUNIOR, R.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; CARVALHO, M. A.; BRAGA, G. J.; FONSECA, C. E. L. da; CELESTINO, S. M. C.; MALAQUIAS, J. V. |
Afiliação: |
FRANCISCO DUARTE FERNANDES, CPAC; ROBERTO GUIMARAES JUNIOR, CPAC; EDUARDO ALANO VIEIRA, CPAC; JOSEFINO DE FREITAS FIALHO, CPAC; MARCELO AYRES CARVALHO, CPAC; GUSTAVO JOSE BRAGA, CPAC; CARLOS EDUARDO LAZARINI DA FONSECA, CPAC; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC. |
Título: |
Valor nutritivo e características fermentativas da silagem de capim-elefante com diferentes proporções de raízes de mandioca. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Científica, v. 49, n. 2, p. 92-101, 2021. |
Páginas: |
p. 92-101 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract Elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) has been used as an option for silage making, due to its high potential for biomass and nutrients production. The aim of the study was to evaluate the chemical composition and fermentative traits of elephant grass cv. BRS Capiaçu enriched with different levels of fresh sugary and starchy cassava roots. The experimental design was in complete randomized blocks with five replications. Elephant grass was ensiled with different proportions of fresh cassava roots: 100% elephant grass; 90% elephant grass + 10% sugary cassava roots; 80% elephant grass + 20% sugary cassava roots; 60% elephant grass + 40% sugary cassava roots; 90% elephant grass + 10% starchy cassava roots; 80% elephant grass + 20% starchy cassava roots and 60% elephant grass + 40% starchy cassava roots. The results showed that the inclusion of 20 and 40% of fresh sugary and starchy cassava roots increased the in vitro dry matter digestibility and decreased the lignin, and neutral and acid detergent fibers contents. The inclusion of fresh sugary and/or starchy cassava roots at levels greater than 20% of the ensiled mass improves the nutritional value and keeps an adequate fermentation pattern of elephant grass silage cv. BRS Capiaçu, harvested after 120 days of regrowth. |
Thesagro: |
Conservação; Digestibilidade; Forragem; Mandioca; Matéria Seca; Pennisetum Purpureum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143082/1/Francisco-Duarte-valor-nutritivo-e-caracteristicas.pdf
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Marc: |
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