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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/03/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  MONCAU, C. T.; ROSA, A. F.; ELER, J. P.; BRASILEIRO, J. C. de C.
Afiliação:  Cristina Tschorny Moncau, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Alessandra Fernandes Rosa, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Joanir Pereira Eler, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Júlio César de Carvalho Balieiro, USP/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia.
Título:  Heat shock proteins on beef quality.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 90-96, jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Proteínas de choque térmico na qualidade da carne.
Conteúdo:  The objective of this work was to quantify heat shock proteins (HSP) 27 and 70 in the Longissimus dorsi muscle of cattle during aging and to check their potential as biomarkers for meat quality. A total of 191 steers ½ South African Simmental x ½ Nellore (16?18 months, 391.7±99.7 kg), castrated, and feedlot finished were used. Meat quality was measured by pH, color, cooking loss, and shear force (SF) at 1 and 14 days of aging time. HSP27 and HSP70 were quantified according to the SF values in the more and less tender meat groups, with 20 samples each, for each aging time. HSP27 concentrations in more and less tender meat decrease from 1 to 14 days of aging, and do not differ when evaluated at the same period. HSP70 concentrations in more tender meat increase during aging, and, in less tender meat, there is no difference between periods or at the same period. The correlations between the HSP27 and HSP70 concentrations and meat quality characteristics are low for South African Simmental x Nellore, which indicate the low potential of HSP as biomarkers for these traits, especially for meat tenderness.
Palavras-Chave:  Biomarcador; Biomarker; Bos taurus indicus; HSP27; Maciez da carne.
Thesaurus Nal:  Cattle; Heat-shock protein 70; Meat tenderness.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174012/1/Heat-shock-proteins-on-beef-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62287 - 1UPEAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  16/02/2017
Data da última atualização:  28/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, B. C. Da M. e S.; CAMPANA, L. L.; JUNIOR. L. A. R. A. P.; VICENTINI, R. R.; GUIMARAES, A. S.; PIRES, M. de F. A.
Afiliação:  BARBARA CARDOSO DA MATA E SILVA, UFENAS; LUDMILA LACERDA CAMPANA, CNPQ; LUIZ ANTONIO RODRIGUES ALVES PEREIRA JUNIOR, UNIFENAS; ROGERIO RIBEIRO VICENTINI, IZ; ALESSANDRO DE SA GUIMARAES, CNPGL; MARIA DE FATIMA AVILA PIRES, CNPGL.
Título:  Comportamento de vacas leiteiras em sistema Compost Barn.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL., 8.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUSTAINABLE AGRICULTURE, 5. Sinop. Ciência, tecnologia e inovação para o desenvolvimento sustentável das novas fronteiras agrícolas: anais. [Sinop: SIMBRAS], 2016.
Páginas:  4 p. 190-193.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Construções rurais.
Thesagro:  Bem-Estar; Confinamento.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1064450/1/Comportamento-de-vacas-leiteiras-em-sistema-Compost-Barn.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL23333 - 1UPCAA - DD
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