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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DUTRA, M. da C. P.; LIMA, M.; ARAUJO, A. J. de B.; BIASOTO, A. C. T. Impact of different types of pectinase enzymes on the nutraceutical quality and shelf life of the grape juice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2022; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS: PERSONAL NUTRITION, AGEING AND FOOD SCIENCE, 3., 2022, Campinas. Proceedings? Campinas: Unicamp, 2022. v. 2, nº 155271. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Aroma profile of Cabernet Sauvignon tropical wines produced in Northeastern of Brazil In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | AZEVÊDO, L. C. de; AZOUBEL, P. M.; SILVA, I. R. A.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, S. B. de. Caracterização físico-química da farinha da casca de manga cv. Tommy atkins. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NASCIMENTO, R. L.; PENNA, N. G.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E. Caracterização físico-química de vinhos de mesa produzidos no Sul do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DINIZ, B. C. R.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; COSTA, T. R. Características físico-químicas de vinhos Syrah em diferentes tempos de maceração no Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 131-132. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BIASOTO, A. C. T.; DUTRA, M. DA C. P.; AMORIM, T. A.; ARAÚJO, A. J. DE B. Impact of grape pomace pressing process on yield, quality, and sensorial acceptability of grape juice. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168053; SLACAN. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NASCIMENTO, R. L.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, V. de S.; BORGES, R. M. E. Composição físico-química dos sucos de uvas Isabel Precoce e BRS Cora no Nordeste do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Evaluation of the aroma stability of tropical white wines from Brazil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
18/10/2013 |
Data da última atualização: |
19/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
GUIMARÃES, M. J. M.; COELHO FILHO, M. A.; PEIXOTO, C. P.; GOMES JUNIOR, F. de A.; OLIVEIRA, V. V. M. de. |
Afiliação: |
MIGUEL JULIO MACHADO GUIMARÃES, UFRPE; MAURICIO ANTONIO COELHO FILHO, CNPMF; CLÓVIS PEREIRA PEIXOTO, UFRB; FRANCISCO DE ASSIS GOMES JUNIOR, UFRB; VICTOR VINÍCIUS MACHADO DE OLIVEIRA, UFRB. |
Título: |
Estimation of leaf area index of banana orchards using the method Lai-Lux. |
Complemento do título: |
Water Resources and Irrigation Management, v.2, n.2, p.71-76, 2013. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Water Resources and Irrigation Management, v.2, n.2, p.71-76, 2013. |
ISSN: |
2316-6886 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This paper aimed to compare leaf area index (LAI) from two genotypes banana orchards (Grand Naine and Tropical) estimated by biometric measurements with the LAI-LUX method. This method is based on measurements of radiation transmittance using a digital luximeter. There were under and overestimation of LAI using the LAI-LUX method. The measurements taken on orchards aged over 8 months have shown the mean relative error of -4.35% related to cultivar Tropical and +2.77% for the Grand Naine. The overall results revealed the underestimation of results by 3.85% when the ?Grand Naine? banana cultivar was analyzed and overestimation of 6.3% in the case of cultivar ?Tropical?. These results have shown the potential to the practical use the method LAI-LUX to estimate LAI in banana orchards but are also necessary to improve the studies in new orchards (up to 8 months) for better understanding the main sources of error. |
Palavras-Chave: |
Índice de área foliar; Luxímetro; Transmitância de luz azul. |
Thesagro: |
Banana. |
Thesaurus NAL: |
Musa. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01640naa a2200241 a 4500 001 1968925 005 2023-05-19 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2316-6886 100 1 $aGUIMARÃES, M. J. M. 245 $aEstimation of leaf area index of banana orchards using the method Lai-Lux.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThis paper aimed to compare leaf area index (LAI) from two genotypes banana orchards (Grand Naine and Tropical) estimated by biometric measurements with the LAI-LUX method. This method is based on measurements of radiation transmittance using a digital luximeter. There were under and overestimation of LAI using the LAI-LUX method. The measurements taken on orchards aged over 8 months have shown the mean relative error of -4.35% related to cultivar Tropical and +2.77% for the Grand Naine. The overall results revealed the underestimation of results by 3.85% when the ?Grand Naine? banana cultivar was analyzed and overestimation of 6.3% in the case of cultivar ?Tropical?. These results have shown the potential to the practical use the method LAI-LUX to estimate LAI in banana orchards but are also necessary to improve the studies in new orchards (up to 8 months) for better understanding the main sources of error. 650 $aMusa 650 $aBanana 653 $aÍndice de área foliar 653 $aLuxímetro 653 $aTransmitância de luz azul 700 1 $aCOELHO FILHO, M. A. 700 1 $aPEIXOTO, C. P. 700 1 $aGOMES JUNIOR, F. de A. 700 1 $aOLIVEIRA, V. V. M. de 773 $tWater Resources and Irrigation Management$gv.2, n.2, p.71-76, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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