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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/03/2011
Data da última atualização:  24/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARMO, F. B. do; GUIMARÃES, A. de S.; PAULETTI, R. B.; LAGE, A. P.; GOUVEIA, A. M. G.; FERREIRA, F.; PINHEIRO, R. R.; PORTELA, R. W. D.; AZEVEDO, V. A. de C.; HEINEMANN, M. B.
Afiliação:  Filipe Borges do Carmo, UFMG; Alessandro de Sá Guimarães, UFMG; Rebeca Barbosa Pauletti, UFMG; Andrey Pereira Lage, UFMG; Aurora Maria Guimarães Gouveia, UFMG; Fernando Ferreira, USP; RAYMUNDO RIZALDO PINHEIRO, CNPC; Ricardo Wagner Dias Portela, UFBA; Vasco Ariston de Carvalho Azevedo, UFMG; Marcos Bryan Heinemann, UFMG.
Título:  Soroprevalência da linfadenite caseosa em caprinos em propriedades no estado do Ceará
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 25.,2009, Porto de Galinhas, PE. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2009. Resumo 2103-1.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Ceará; Nordeste; Soroprevalência.
Thesagro:  Caprino; Corynebacterium pseudotuberculosis; Doença animal; Linfadenite caseosa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29710/1/RAC-Soroprevalencia-da-linfadenite.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24110 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  21/08/2023
Data da última atualização:  21/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MAIA, G. G.; SIQUEIRA, L. G. B.; VASCONCELOS, C. O. de P.; TOMICH, T. R.; CAMARGO, L. S. de A.; RODRIGUES, J. P. P.; MENEZES, R. A. de; GONÇALVES, L. C.; TEIXEIRA, B. F.; GRANDO, R. de O.; NOGUEIRA, L. A. G.; PEREIRA, L. G. R.
Afiliação:  GILSON GONÇALVES MAIA, Universidade Federal Fluminense; LUIZ GUSTAVO BRUNO SIQUEIRA, CNPGL; CARLOS OTÁVIO DE PAULA VASCONCELOS, Universidade Federal Fluminense; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; LUIZ SERGIO DE ALMEIDA CAMARGO, CNPGL; JOÃO PAULO PACHECO RODRIGUES, Universidade Federal do Sul e Sudeste do Pará; RAFAEL ARAÚJO DE MENEZES, Universidade Federal de Minas Gerais; LÚCIO CARLOS GONÇALVES, Universidade Federal de Minas Gerais; BRIDA FAGGION TEIXEIRA, Instituto de Desenvolvimento do Alto Uruguai; RODRIGO DE OLIVEIRA GRANDO, Instituto de Desenvolvimento do Alto Uruguai; LUIZ ALTAMIRO GARCIA NOGUEIRA, Universidade Federal Fluminense; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL.
Título:  Effects of heat stress on rumination activity in Holstein-Gyr dry cows.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 239, 104092, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2020.104092
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the effects of heat stress (HS) on: i) time and daily pattern of rumination and ii) in situ degradability in Holstein-Gyr crossbred dry cows. Nine cows, weighing 556.2 ± 97.1 kg were housed in a climate chamber (average THI=83.1) or a freestall barn (average THI=66.5) randomly assigned to treatments in a crossover design. Cows were fed corn silage ad libitum and 1 kg of concentrate as a maintenance diet. To measure rumination, we used a sensor attached to a collar. The in situ ruminal degradability was evaluated by incubation of concentrate, silage, and diet samples into the rumen of a fistulated cow for 6, 24, 48 and 96 h. The RT was affected by HS (P<0.001) and time of the day (P<0.001). The rumination pattern for control and HS cows had a first peak at approximately 04:00h and the magnitude of this peak in HS was 22.9% less than controls. The second RT peak occurred in the evening (~20:00h), when RT in HS was 27.8% less compared with controls. We observed a reduction in dry matter digestibility (DMD) of concentrate (85.1% vs 77.8%, control and HS, respectively; P<0,05) and also in the slow-degradable fraction of concentrate (93.9% vs 85.1%, respectively; P<0,05). Finally, DMD of the diet reduced from 73% to 70% for animals exposed to HS compared to controls. In conclusion, HS negatively affected e rumination time and in situ ruminal degradability in dry dairy cows.
Palavras-Chave:  Câmara climatizada; Cinética ruminal; THI.
Thesagro:  Bovino; Digestibilidade; Gado Gir; Gado Holandês; Vaca Leiteira.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL26076 - 1UPCAP - DD
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