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Registros recuperados : 209 | |
101. | | RODRIGUES, P. H. M.; GOMES, R. da C.; MEYER, P. M.; BORGATTI, L. M. O.; FRANCO, F. M. J.; GODOY, G. L. A. de. Effects of microbial inoculants and amino acid production by-product on fermentation and chemical composition of sugarcane silages. Revista Brasileira de Zootecnia, v.41, n.6, p.1394-1400, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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102. | | ARAÚJO, T. L. A. C.; NEVES, A. P.; FAVERO, R.; MENEZES, G. R. de O.; SILVA, A. M.; BONIN, M. N.; PEREIRA, E. S.; GOMES, R. da C. Effect of rumen-protected fat supplementation on performance of grazing cattle during dry season. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 54., 2017, Foz do Iguaçu. Um novo olhar para a zootecnia: desafios e perspectivas. Anais. Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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103. | | PEREIRA, M. de A.; ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; LAURA, V. A.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; ALVES, F. V. Economic analysis of silvipastoral systems eligible for the Carbon Neutral Brazilian Beef protocol. In: GREENHOUSE GAS AND ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 7., 2019, Iguassu Falls. Proceedings... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2019. p. 98 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 135). Editores: Alexandre Bernd, Luiz Gustavo Pereira Ribeiro, Adibe Luis Abdalla. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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104. | | ROCHA, D. T.; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; GOMES, R. da C.; BATISTOTE, R.; MARCOLA, R. S.; GOMES, F. J.; ALBERTINI, T. Z. Efeito da dieta de alto teor de gordura na eficiência alimentar de animais cruzados In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 8., 2012, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2012. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 198). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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105. | | BUNGENSTAB, D. J.; ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; CHIARI, L.; ALVES, F. V.; ROSCOE, R.; MALAFAIA, G. C. Documento Síntese do Fórum "Oportunidades de precificação de carbono no setor agropecuário: situação atual e perspectivas". Campo Grandre, MS: Embrapa Gado de Corte, 2019. 26 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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107. | | LUIZ, O. J.; WEBER, V. A. de M.; CAGNIN, M. I.; MEDEIROS, S. R. de; GOMES, R. da C.; SOUZA, L. C. de; PAIVA, D. M. B. Computational system to support bovine nutritional behavior. International Journal of Agricultural and Environmental Information Systems V, 9, n. 3, p. 22-37, July-September 2018 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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109. | | GOMES, R. da C.; SILVA, S. L.; SANTANA, M. H. A.; FERRAZ, J. B. S.; ROSSI JR, P.; LEME, P. R. Phenotypic correlations of the residual intake and gain with ultrasound carcass traits and other feed efficiency measures in Nellore cattle. Journal of Animal Science v.90, (Supplement 3/J); Journal of Dairy Science, v.95, (Supplement 2), p.515, 2012. Edição dos trabalhos do: ADSA-PSA-AMPA-ASAS-CSAS-WSASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix-AR. Beef Species. W41. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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110. | | ALTRAK, G.; FAVERO, R.; MENEZES, G. R. de O.; KAZAMA, R.; NIWA, M. V. G.; BONIN, M. N.; MARTINS, M. W. F.; GOMES, R. da C. Performance and carcass traits of crossbred cattle raised in pastures supplemented or not with virginiamycin. In: International Meeting of Advances in Animal Science, 2016., Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: UNESP, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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111. | | FAVERO, R.; ALTRAK, G.; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; PEREIRA, G. M.; KAZAMA, R.; MIZUBUTI, IVONE Y. Performance of crossbred steers surgically castrated or immunocastrated. In: International Meeting of Advances in Animal Science, 2016., Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: UNESP, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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112. | | SAINZ, R. D.; CRUZ, G. D.; MENDES. E.; MAGNOBOSCO, C. U.; FARJALLA, Y. B.; ARAÚJO, F. R. C.; GOMES, R. da C.; LEME, P. R. Performance, efficiency and estimated maintenance energy requirements of Bos taurus and Bos indicus cattle. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ENERGY AND PROTEIN METABOLISM AND NUTRITION, 4., 2013, Sacramento. [Resumo...] Wageningen: Wageningen Academic, 2013. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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113. | | MARINO, C. T.; MEDEIROS, S. R. de; GOMES, R. da C.; CAROLLO, C. A.; RODRIGUES, P. H. M.; CABRAL, L. S.; CAMPOS, R. L. C. de. Padronização da técnica de produção de gases automática ANKOMRF. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 14., 2018, Campo Grande - MS. [Resumos dos trabalhos]. Brasília, DF, Embrapa, 2018 115 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 258). P. 26-27 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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115. | | SALVIAN, M.; RAMÍREZ-DÍAZ, J.; CUCCO, D. C.; SANTANA, M. H.; BONIN, M. N.; GOMES, R. da C.; FERRAZ, J. B. S.; MOURÃO, G. B. Multivariate analyses of live-animal ultrasound carcass traits of composite cattle. In: ANNUAL MEETING BRAZILIAN SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 50., 2013, Campinas. The integration of Knowledge in animal production - abstracts. Campinas: SBZ, 2013 1 CD ROM Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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116. | | REIS, F. A.; GOMES, R. da C.; COSTA, J. A. A. da; ÍTAVO, C. C. B. F.; ITAVO, L. C. V. Sistemas integrados e a produção de ovinos de corte. In: SIMPÓSIO DE OVINOCULTURA, 1, 2, 3., 2015, Londrina. Anais... Londrina: UEL, 2015. 12 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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117. | | ABREU, U. G. P. de; NOGUEIRA, E.; OLIVEIRA, L. O. F. de; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; SILVA, J. C. B. Sistemas intensivos de produção na região tropical brasileira. In: JORNADA [DO] NÚCLEO DE ESTUDOS EM SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE E CADEIA PRODUTIVA, 10.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE SISTEMA DE PRODUÇÃO DE BOVINOS DE CORTE, 2., 2015, Porto Alegre. Fronteiras do conhecimento frente a um ambiente de transição na pecuária de corte: anais. Porto Alegre: UFRGS, 2015. 244-246. Na publicação: Juliana Correa Borges. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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118. | | BITENCOURT, L. P.; MONTAGNER, D. B.; MARINO, C. T.; DIFANTE, G. DOS S.; EUCLIDES, V. P. B.; NEVES, A. P.; GOMES, R. da C. Short-term protein-energy supplementation at weaning or in the transition of dry-rainy season on performance of Nellore calves kept on Mombaça or Marandu grasses. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 52, e20210192, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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119. | | GOMES, R. da C.; CONSTANTINO, C.; FERNANDES JR, F.; KORITIAKI, N. A.; NIWA, M. V. G.; MARCONATO, M. N.; CASTRO, F. A. B.; RIBEIRO, E. L. A. Relationships among internal fat depots and subcutaneous fat in sheep. Journal of Animal Science v.90, (Supplement 3/J); Journal of Dairy Science, v.95, (Supplement 2), p.382, 2012. Edição dos trabalhos do: ADSA-PSA-AMPA-ASAS-CSAS-WSASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix-AR. Small Ruminant: Production.T370. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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120. | | PEREIRA, G. de M.; MARTINS, T. R.; LATTA, K. I.; RIBAS, M. N.; FERNANDES JUNIOR, J. A.; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O. Residual water intake as an indicator of water efficiency in cattle. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais. Viçosa: Sociedade Brasileira de Zootecnia; Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 209 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
07/03/2013 |
Data da última atualização: |
07/03/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RODRIGUES, P. H. M.; GOMES, R. da C.; MEYER, P. M.; BORGATTI, L. M. O.; FRANCO, F. M. J.; GODOY, G. L. A. de. |
Afiliação: |
Paulo Henrique Mazza Rodrigues, Departamento de Produção e Nutrição Animal, FMVZ/USP; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; Paula Marques Meyer, IBGE; Laura Maria Oliveira Borgatti, Departamento de Produção e Nutrição Animal, FMVZ/USP; Fernando Masello Junqueira Franco, Centro de Planejamento e Desenvolvimento da Ajinomoto do Brasil; Gilson Luiz Alves de Godoy, Departamento de Produção e Nutrição Animal, FMVZ/USP. |
Título: |
Effects of microbial inoculants and amino acid production by-product on fermentation and chemical composition of sugarcane silages. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v.41, n.6, p.1394-1400, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the chemical composition, fermentation patterns and aerobic stability of sugarcane silages with addition of amino acid production (monosodium glutamate) by-product (APB) and microbial inoculants. Mature sugarcane was chopped and ensiled in laboratory silos (n = 4/treatment) without additives (control) and with APB (10 g/kg), Pioneer 1174® (PIO, 1.0 mg/kg, Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Pioneer), Lalsil Cana (2.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri, Lallemand) or Mercosil Maís 11C33® (1.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri + Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Timac Agro). Fresh silage and silage liquor samples were obtained to assess pH, chemical composition and organic acid concentrations. Silage temperature was recorded throughout seven days to evaluate aerobic stability. The addition of APB decreased lactic acid levels, increased pH and N-NH3 and did not alter ethanol, acetic and butyric acids concentrations or dry matter (DM) losses. Microbial inoculants enhanced acetic acid levels, although only Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® lowered ethanol, butyric acid and DM losses. The addition of APB increased CP content and did not modify DM, soluble carbohydrates contents or in vitro dry matter digestibility. Additives did not alter silage maximum temperature or temperature increasing rate; however, Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® increased the time elapsed to reach maximum temperature. Monosodium glutamate production by-product does not alter fermentation patterns or aerobic stability of sugarcane silages, whereas homofermentative bacteria can provide silages of good quality. MenosThe objective of this study was to evaluate the chemical composition, fermentation patterns and aerobic stability of sugarcane silages with addition of amino acid production (monosodium glutamate) by-product (APB) and microbial inoculants. Mature sugarcane was chopped and ensiled in laboratory silos (n = 4/treatment) without additives (control) and with APB (10 g/kg), Pioneer 1174® (PIO, 1.0 mg/kg, Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Pioneer), Lalsil Cana (2.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri, Lallemand) or Mercosil Maís 11C33® (1.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri + Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Timac Agro). Fresh silage and silage liquor samples were obtained to assess pH, chemical composition and organic acid concentrations. Silage temperature was recorded throughout seven days to evaluate aerobic stability. The addition of APB decreased lactic acid levels, increased pH and N-NH3 and did not alter ethanol, acetic and butyric acids concentrations or dry matter (DM) losses. Microbial inoculants enhanced acetic acid levels, although only Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® lowered ethanol, butyric acid and DM losses. The addition of APB increased CP content and did not modify DM, soluble carbohydrates contents or in vitro dry matter digestibility. Additives did not alter silage maximum temperature or temperature increasing rate; however, Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® increased the time elapsed to reach maximum temperature. Monosodium... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Cana-de-açúcar; Sialgem. |
Thesagro: |
Inoculante. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78219/1/0000007017-Rodrigues-et-al-2012-RBZ.pdf
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Marc: |
LEADER 02385naa a2200217 a 4500 001 1952395 005 2013-03-07 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, P. H. M. 245 $aEffects of microbial inoculants and amino acid production by-product on fermentation and chemical composition of sugarcane silages.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of this study was to evaluate the chemical composition, fermentation patterns and aerobic stability of sugarcane silages with addition of amino acid production (monosodium glutamate) by-product (APB) and microbial inoculants. Mature sugarcane was chopped and ensiled in laboratory silos (n = 4/treatment) without additives (control) and with APB (10 g/kg), Pioneer 1174® (PIO, 1.0 mg/kg, Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Pioneer), Lalsil Cana (2.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri, Lallemand) or Mercosil Maís 11C33® (1.0 mg/kg, Lactobacillus buchineri + Lactobacillus plantarum + Streptoccoccus faecium, Timac Agro). Fresh silage and silage liquor samples were obtained to assess pH, chemical composition and organic acid concentrations. Silage temperature was recorded throughout seven days to evaluate aerobic stability. The addition of APB decreased lactic acid levels, increased pH and N-NH3 and did not alter ethanol, acetic and butyric acids concentrations or dry matter (DM) losses. Microbial inoculants enhanced acetic acid levels, although only Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® lowered ethanol, butyric acid and DM losses. The addition of APB increased CP content and did not modify DM, soluble carbohydrates contents or in vitro dry matter digestibility. Additives did not alter silage maximum temperature or temperature increasing rate; however, Pioneer 1174® and Mercosil Maís 11C33® increased the time elapsed to reach maximum temperature. Monosodium glutamate production by-product does not alter fermentation patterns or aerobic stability of sugarcane silages, whereas homofermentative bacteria can provide silages of good quality. 650 $aInoculante 653 $aCana-de-açúcar 653 $aSialgem 700 1 $aGOMES, R. da C. 700 1 $aMEYER, P. M. 700 1 $aBORGATTI, L. M. O. 700 1 $aFRANCO, F. M. J. 700 1 $aGODOY, G. L. A. de 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv.41, n.6, p.1394-1400, 2012.
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