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Registros recuperados : 29 | |
2. | | GOMES, P. B. (org.). Manual para elaboração do Plano Municipal de Arborização Urbana. [Curitiba: Ministério Público do Estado do Paraná], 2012. 18 p. Autores: Alberto Barcellos, Cláudio Renato Wojcikiewicz, Ezimar Andrade Lubaszewski, Jorge Zbigniew Mazuchowski, José Roberto da Conceição, Luciana Leal, Maria Lúcia Miró Medeiros, Paulo Alfonso Conte, Saulo Gomes Karvat, Sérgio Ahrens. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | GOMES, P. B.; BOLFE, E. L.; ARAUJO, L. S. de; VICTORIA, D. de C.; GARRASTAZU, M. C. Classificação de formações vegetais do Pantanal por meio da análise orientada a objeto em imagens de satélite de alta resolução espacial. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 5., 2014, Campo Grande, MS. Anais... São José dos Campos: INPE, 2014. p. 314-324. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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12. | | GOMES, P. B.; BOLFE, E. L.; ARAUJO, L. S. de; VICTORIA, D. de C.; GARRASTAZU, M. C. Classificação de formações vegetais do Pantanal por meio da análise orientada a objeto em imagens de satélite de alta resolução espacial. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 5., 2014, Campo Grande, MS. Anais... São José dos Campos: INPE, 2014. p. 314-324. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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14. | | GOMES, P. B.; RIBEIRO, E. M. G.; VIANA, D. S.; CARVALHO, L. M. J.; FERREIRA, N. A.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. Atividade antioxidante de abóbora (Curcubita moschata Duch.) crua e cozida no vapor pelo método DPPH. In: SIMPOSIO INTERNACIONAL DE INNOVACIÓN Y DESARROLLO DE ALIMENTOS, 5., 2011, Montevideo. Trabajos científicos. Montevideo: Laboratorio Tecnológico del Uruguay, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | GOMES, P. B.; CARVALHO, L. M. de; PAIVA, S.; MOTTA, R.; LEITE, D. M. da C.; CARVALHO, J. L. V. de; SOARES, A. G. Chemical characterization and evaluation of the microbiological quality of juçaí pulp (Euterpe edulis) native to the state of Rio de Janeiro. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 71796. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | CARVALHO, L. M. J. DE.; VIEIRA, A. C. M.; COSTA, R. P. C.; SMIRDELE, L. A. S. M.; RIBEIRO, E. M. G.; GOMES, P. B.; CARVALHO, J. L. V. de. Anatomical characterization of pumpkin (C. Moschata Duchesne - Cucurbitaceae) in natura. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD INOVATION , 3., 2014, Entre Riós. Libro resúmenes. Concordia: Universidad Nacional de Entre Ríos, 2014. p. 407. Ref. A956. 20 al 23 de octubre de 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | CARVALHO, L. M. J. de; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; GOMES, P. B.; FONTES, R. R.; NUNES, M. C.; GLOBA, M.; RIBEIRO, E. M. G.; RAMOS, S. R. R.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R. Avaliação do conteúdo de carotenoides totais, alfa e beta-caroteno e isômeros cis em abóboras cruas (Cucurbita moschata Duch.). In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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20. | | CARVALHO, M. J. de; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; ASSUMPCAO, S.; GOMES, P. B.; FONTES, R. R.; NUNES, M. C.; GLOBA, M.; RIBEIRO, E. M. G.; RAMOS, S. R. R.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R. Assessment of total carotenoids, a and B-carotene and, cis B-carotene isomers in pumpkin (Cucurbita moschata Duch.) cooked with sugar addition. In: INTERNATIONAL ISEKI FOOD CONFERENSCE, 2., 2011, Milan. Abtracts... Milan: ISEKI Food Association, 2011. Resumo em anais. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 29 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/12/2011 |
Data da última atualização: |
10/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CARVALHO, L. M. J. de; GOMES, P. B.; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; MONTE, P. H. F. do; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; NEVES, A. C. L.; VIEIRA, A. C. R. A.; RAMOS, S. R. R. |
Afiliação: |
LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; PATRICIA BARROS GOMES, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; PEDRO HENRIQUE FERNANDES DO MONTE, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; ANA CRISTINA LIMA NEVES, UFRJ; ANA CAROLINA RODRIGUES ALVES VIEIRA, UFRJ; SEMIRAMIS RABELO RAMALHO RAMOS, CPATC. |
Título: |
Total carotenoid content, a-carotene and b-carotene, of landrace pumpkins (Cucurbita moschata Duch): a preliminary study. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 47, n. 2, p. 337-340, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2011.07.040 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Landrace pumpkins occur in nature and their potential as source of pro-vitamin A may be investigated in order to be used in conventional plant breeding or biofortification programs, aiming to increase the total carotenoids and b-carotene contents. The objective of the study was to determine the total carotenoid, a-carotene, b-carotene and its isomers and contents in two landrace samples (A and B) of raw pumpkins (Cucurbita moschata) to verify its seed production potential.High Performance Liquid Chromatography andUV/Visible spectrophotometrywere used to determine a-carotene, b-carotene and its isomers, and total carotenoid contents, respectively. All analyses were carried out in triplicate. The results showedmean total carotenoid contents of 404.98 in sample A, and 234.21 ug/g in sample B. The a-carotene contents varied from 67.06 to 72.99 ug/g in samples A and B, respectively. All E-b-carotene was the most abundant isomer found varying from 244.22 to 141.95 ug/g in samples A and B, respectively. The 9 and 13-Z-b-carotene isomers were still found in lowconcentrations in both analyzed landrace samples. The content of b-carotene inrawsampleAshowed to be promising for the production of seeds for cultivation and consumption. |
Thesagro: |
Abóbora cheirosa; Carotenóide; Cucúrbita Moschata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64028/1/2012-036.pdf
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Marc: |
LEADER 02101naa a2200277 a 4500 001 1909483 005 2018-05-10 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodres.2011.07.040$2DOI 100 1 $aCARVALHO, L. M. J. de 245 $aTotal carotenoid content, a-carotene and b-carotene, of landrace pumpkins (Cucurbita moschata Duch)$ba preliminary study. 260 $c2012 520 $aLandrace pumpkins occur in nature and their potential as source of pro-vitamin A may be investigated in order to be used in conventional plant breeding or biofortification programs, aiming to increase the total carotenoids and b-carotene contents. The objective of the study was to determine the total carotenoid, a-carotene, b-carotene and its isomers and contents in two landrace samples (A and B) of raw pumpkins (Cucurbita moschata) to verify its seed production potential.High Performance Liquid Chromatography andUV/Visible spectrophotometrywere used to determine a-carotene, b-carotene and its isomers, and total carotenoid contents, respectively. All analyses were carried out in triplicate. The results showedmean total carotenoid contents of 404.98 in sample A, and 234.21 ug/g in sample B. The a-carotene contents varied from 67.06 to 72.99 ug/g in samples A and B, respectively. All E-b-carotene was the most abundant isomer found varying from 244.22 to 141.95 ug/g in samples A and B, respectively. The 9 and 13-Z-b-carotene isomers were still found in lowconcentrations in both analyzed landrace samples. The content of b-carotene inrawsampleAshowed to be promising for the production of seeds for cultivation and consumption. 650 $aAbóbora cheirosa 650 $aCarotenóide 650 $aCucúrbita Moschata 700 1 $aGOMES, P. B. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aMONTE, P. H. F. do 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de 700 1 $aNUTTI, M. R. 700 1 $aNEVES, A. C. L. 700 1 $aVIEIRA, A. C. R. A. 700 1 $aRAMOS, S. R. R. 773 $tFood Research International$gv. 47, n. 2, p. 337-340, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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