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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
01/10/2021 |
Data da última atualização: |
01/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVEIRA, M. C. T. da; SANTOS, F. C. dos; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; ALMEIDA, R. G. de; ALVES, F. V.; VILELA, L.; BARBOSA, T. A.; PINTO, C. F.; FEIJO, G. L. D.; SIMEÃO, R. M. |
Afiliação: |
MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; MANOEL RICARDO DE ALBUQUERQUE FILHO, CNPMS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; FABIANA VILLA ALVES, CNPGC; LOURIVAL VILELA, CPAC; TOMAZ ANDRADE BARBOSA, Trijunction Project; CAROLINE FERREIRA PINTO, Trijunction Project; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; ROSANGELA MARIA SIMEAO, CNPGC. |
Título: |
Beef production with low carbon emission in Tropical pastures: a case study for the validation of guidelines. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS, 2., 2021. Proceedings reference... Brasília, DF: Embrapa, 2021. |
Páginas: |
p. 128-133. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
WCCLF. Evento online. |
Conteúdo: |
The Low Carbon Brazilian Beef (LCBB) concept brand seeks to value livestock systems that do not include the forest component but hold the potential to mitigate greenhouse gas (GHG) emissions, by adopting conservationist production criteria and concepts. At present, there is no commercial production system in Brazil with validated LCBB guidelines. In this scenario, the LCBB Technological Reference Unit proposed to examine beef cattle production in systems with well-managed pastures to validate the guidelines in a commercial environment. The initial results show that by implementing the LCBB guidelines, it is possible to ensure productivity and meat quality as well as increase the profitability of the producer without giving up the maintenance or increase in the soil carbon stock and the mitigation of GHG emission, in addition to the landsaving effect. This is another step towards productive efficiency that takes into account the quality of the product and its environmentally friendly production. Key words: Low Carbon Brazilian Beef; pasture management; soil carbon stock |
Palavras-Chave: |
Brazilian Beef; Low Carbon; Soil carbon stock. |
Thesagro: |
Carbono; Carne; Efeito Estufa; Estoque; Gás; Pastagem; Produção; Solo. |
Thesaurus Nal: |
Pasture management. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226585/1/Silveira-et-al-proceedings-wcclf2021.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226599/1/Beef-production.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
ID |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/12/2014 |
Data da última atualização: |
28/06/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RIVAS, J. S.; GOMES, M. M. L.; ROCHA LEÃO, M. H.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
JÉSSICA CHAVES RIVAS, UFRJ; LIDIANE MARTINS MENDES GOMES, IQ/UFRJ; M. H. ROCHA LEÃO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Quantificação dos compostos bioativos presentes na polpa de pitanga (Eugneia uniflora L.). |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE COMPOSTOS BIOATIVOS, 1., 2014, Campinas. [Anais...] Campinas: [UNICAMP] , 2014. |
ISSN: |
2358-8187 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Ref 27737. Eixo temático: Aplicação de compostos bioativos indústria e desenvolvimento de novos produtos. |
Palavras-Chave: |
Antocianinas; Carotenoides; Compostos bioativos; Compostos fenólicos. |
Thesagro: |
Pitanga; Vitamina C. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00859naa a2200241 a 4500 001 2001311 005 2016-06-28 008 2014 bl --- 0-- u #d 022 $a2358-8187 100 1 $aRIVAS, J. S. 245 $aQuantificação dos compostos bioativos presentes na polpa de pitanga (Eugneia uniflora L.).$h[electronic resource] 260 $c2014 500 $aRef 27737. Eixo temático: Aplicação de compostos bioativos indústria e desenvolvimento de novos produtos. 650 $aPitanga 650 $aVitamina C 653 $aAntocianinas 653 $aCarotenoides 653 $aCompostos bioativos 653 $aCompostos fenólicos 700 1 $aGOMES, M. M. L. 700 1 $aROCHA LEÃO, M. H. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE COMPOSTOS BIOATIVOS, 1., 2014, Campinas. [Anais...] Campinas: [UNICAMP] , 2014.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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