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Registros recuperados : 23 | |
6. | | ARTIGIANI, A. C. C. A.; CRUSCIOL, C. A. C.; NASCENTE, A. S.; ARF, O.; ALVAREZ, R. de C. F. Adubação silicatada no sulco e nitrogenada em cobertura no arroz de sequeiro e irrigado por aspersão. Bioscience Journal, Uberlândia, v. 30, Suppl 1, p. 240-251, jun. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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7. | | ALVAREZ, R. de C. F.; HABERMANN, G.; CRUSCIOL, C. A. C.; NASCENTE, A. S.; RODRIGUES, J. D. Leaf gas exchange and yield of three upland rice cultivars. Bragantia, Campinas, v. 74, n. 1, p. 1-8, jan./mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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8. | | ALVAREZ, R. de C. F.; CRUSCIOL, C. A. C.; NASCENTE, A. S.; RODRIGUES, J. D.; HABERMANN, G. Gas exchange rates, plant height, yield components, and productivity of upland rice as affected by plant regulators. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 47, n. 10, p. 1455-1461, out. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | SANTOS, A. dos; CECCON, G.; RODRIGUES, E. V.; TEODORO, P. E.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Selection of cowpea genotypes for Mato Grosso do Sul via GGE Biplot and linear regression. Bioscience Journal, v. 33, n. 3, p. 631-638, May/June. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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10. | | ARTIGIANI, A. C. C. A.; CRUSCIOL, C. A. C.; ARF, O.; ALVAREZ, R. de C. F.; NASCENTE, A. S. Produtividade e qualidade industrial do arroz de terras altas em função da disponibilidade hídrica e adubação. Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia, v. 42, n. 3, p. 340-349, jul./set. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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11. | | SANTOS, A. dos; CECCON, G.; TEODORO, P. E.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F.; SILVA, J. F. da; ALVES, V. B. Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de feijão caupi ereto via REML/BLUP e GGE Biplot. Bragantia, v. 75, n. 3, p.299-306, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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12. | | SANTOS, A. dos; CECCON, G.; LUIZ NETO NETO, A.; ROCHA, M. de M.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de feijão-caupi em Mato Grosso do Sul. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/050a.pdf. Acesso em: 03 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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13. | | MENEZES JUNIOR, J. A. de; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; CECCON, G.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi semieretos na região Centro-Oeste do Brasil via procedimento REML/BLUP. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 123. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | MENEZES JUNIOR, J. A. de; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; CECCON, G.; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi semiprostrados na região Centro-Oeste do Brasil via procedimento REML/BLUP. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 127. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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15. | | SANTOS, A.; CECCON, G.; DAVIDE, L. M. C.; LUIZ NETO NETO, A.; SILVA, J. F. da; ALVAREZ, R. de C. F. Integrated multivariate analysis to identify superior cowpea genotypes. Comunicata Scientiae, v. 7, n. 2, p. 223-231, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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16. | | PAIVA NETO, V. B. de; BRENHA, J. A. M.; FREITAS, F. B. de; ZUFFO, M. C. R.; ALVAREZ, R. de C. F. Aspectos da biologia reprodutiva de jatropha curcas L. Ciência e agrotecnologia, v. 34, n. 3, p. 558-563, maio/jun., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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18. | | OLIVEIRA, R. P.; LIMA, S. F.; ALVAREZ, R. de C. F.; BALDANI, V. L. D.; OLIVEIRA, M. P.; BRASIL, M. S. Azospirillum brasilense inoculation and management of fertilizer nitrogen in maize. Brazilian Journal of Agriculture, v. 93, n 3, p. 347-361, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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19. | | LIMA, S. F. de; ALVAREZ, R. de C. F.; BORGES, M. C. R. Z.; PAIVA NETO, V. B.; LIMA, A. P. LEITE de; CECCON, G. Danos causados por percevejos em sementes de feijão-caupi [Vigna unguiculata (l.) walp.] de porte semi-prostrado e prostrado em Chapadão do Sul, MS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 23., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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20. | | ALVAREZ, R. de C. F.; CRUSCIOL, C. A. C.; NASCENTE, A. S.; RODRIGUES, J. D.; HABERMANN, G.; PAIVA NETO, V. B. de. Trinexapac-ethyl affects growth and gas exchange of upland rice. Revista Caatinga, Mossoró, v. 29, n. 2, p. 320-326, abr./jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 23 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/08/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; HIDALGO CHAVEZ, D. W.; ALMEIDA, E. L.; MOULIN, L. C.; SÁ, D. de G. C. F. de; TONON, R. V. |
Afiliação: |
MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHAVEZ, UFRRJ; EVELINE LOPES ALMEIDA, UFRJ; LAÍS CORDEIRO MOULIN, UFRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Lycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant: Stability during processing and storage. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 160, 11169, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content. |
Palavras-Chave: |
Degradation kinetics; Extruded snack; Fusilli pasta; Snack cracker. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01838naa a2200253 a 4500 001 2145544 005 2022-12-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGALDEANO, M. C. 245 $aLycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant$bStability during processing and storage.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aA lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content. 650 $aFood technology 653 $aDegradation kinetics 653 $aExtruded snack 653 $aFusilli pasta 653 $aSnack cracker 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aHIDALGO CHAVEZ, D. W. 700 1 $aALMEIDA, E. L. 700 1 $aMOULIN, L. C. 700 1 $aSÁ, D. de G. C. F. de 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tFood Research International$gv. 160, 11169, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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