|
|
Registros recuperados : 423 | |
101. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; ALBRECHT, J. C.; SOARES SOBRINHO, J.; CHAGAS, J. H.; FRONZA, V. Classificação comercial indicativa de cultivares de trigo da Embrapa - região homogênea de adaptação 4, safra 2020. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 13., 2019, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Ed. do Autor, 2019. p. 449-451. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
102. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERÃO, E.; CASTRO, R. L. de. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - Rio Grande do Sul e Santa Catarina, safra 2015. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 8.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 9., 2014, Canela; REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 9.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 10., 2015, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Biotrigo Genética: Embrapa Trigo, 2015. 2014 - Melhoramento, Aptidão industrial e Sementes - Trabalho 45. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
103. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERÃO, E.; CASTRO, R. L. de. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - Rio Grande do Sul e Santa Catarina, safra 2016. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 8.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 9., 2014, Canela; REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 9.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 10., 2015, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Biotrigo Genética: Embrapa Trigo, 2015. 2015-Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes-Trabalho 110. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
104. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SÓ E SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERAO, E.; CASTRO, R. L. de. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - Rio Grande do Sul e Santa Catarina, safra 2017. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 10., 2016, Londrina. Anais... Londrina: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale, 2016. 1 CD-ROM. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
105. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; CASTRO, R. L. de; CAIERÃO, E.; SÓ E SILVA, M.; SCHEEREN, P. L. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - Rio Grande do Sul e Santa Catarina, safra 2019. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 12., 2018, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Projeto Passo Fundo, 2019. Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes, p. 417-420. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
106. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; CASTRO, R. L. de; CAIERAO, E.; SCHEEREN, P. L.; PIRES, J. L. F. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - Rio Grande do Sul e Santa Catarina, safra 2020. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 13., 2019, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Ed. do Autor, 2019. p. 445-448. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
107. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERÃO, E.; CASTRO, R. L. de. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - RS e SC, safra 2013. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 6., 2012, Londrina. [Anais...]. Londrina: IAPAR, 2012. 4 p. Trabalho 101-1. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
108. | | GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SÓ e SILVA, M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERÃO, E.; CASTRO, R. L. de. Classificação comercial indicativa das cultivares de trigo da Embrapa - RS e SC, safra 2014. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 7.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 8., 2013, Londrina. Resumos... [S.l.: s.n., 2013. Melhoramento. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
109. | | TEIXEIRA, D. D.; GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; CUNHA, G. R. da; NICOLAU, M.; TIBOLA, C. S. Classificação comercial de trigo do Rio Grande do Sul - safra 2017/2018. In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 10., 2018, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 31. Graduação. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
110. | | FORCELLINI, S.; GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; CUNHA, G. R. da; NICOLAU, M.; TIBOLA, C. S. Classificação comercial de trigo no Rio Grande do Sul - safras 2015 e 2016. In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 12.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 9., 2017, Passo Fundo. Resumos... Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2017. p. 31. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
111. | | MIRANDA, M. Z. de; GUARIENTI, E. M.; CAIERÃO, E.; SCHEEREN, P. L.; SÓ e SILVA, M.; ORO, T.; LIMA, M. Characterization of the technological quality of Embrapa's 2002-2005 wheat collection for selection of cookie production genotypes. In: LATIN AMERICAN CONFERENCE - ICC, 1., 2007, Rosario, Argentina. New challenges of world demand: abstracts. Rosario: ICC: INTA: SAGPyA: BCR, 2007. p. 134. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
112. | | EL HALAL, S. L. M.; KRINGEL, D.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R. Soy lecithin as an improver during freeze bread storage. In: INTERNATIONAL GLUTEN WORKSHOP, 13., 2018, Mexico. Book of abstracts... Mexico, DC: CIMMYT, 2018. p. 65. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
113. | | EL HALAL, S. L. M.; KRINGEL, D.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R. Soy lecithin as an improver during freeze bread storage. In: INTERNATIONAL GLUTEN WORKSHOP, 13., 2018, Mexico City, Mexico. Proceedings... Córdoba: UCO Press Editorial Universidad de Córdoba, 2019. p. 94-96. LACC/IGW. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
115. | | SCHOLZ, M. B. S.; BORDIGNON, J. R.; MIRANDA, M. Z. de; SILVA, V. C. da; TATSCH, P. O. Granulometria e amido danificado de farinhas de trigo obtidas em diferentes moinhos experimentais. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 8.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 9., 2014, Canela; REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 9.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 10., 2015, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Biotrigo Genética: Embrapa Trigo, 2015. 2014 - Melhoramento, Aptidão industrial e Sementes - Trabalho 90. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
116. | | TIBOLA, C. S.; DE MORI, C.; GUARIENTI, E. M.; LORINI, I.; LIMA, M. I. P. M.; MIRANDA, M. Z. de. Gestão da qualidade do trigo na pós-colheita. In: PIRES, J. L. F.; VARGAS, L.; CUNHA, G. R. da (Ed.). Trigo no Brasil: bases para produção competitiva e sustentável. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2011. Cap. 16, p. 391-426. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
| |
117. | | SOUZA, T. M.; MIRANDA, M. Z. de; PRANDO, A. M.; TILLEY, M.; PAYTON, M. E.; RAYAS-DUARTE, P. Gluten viscoelasticity: rapid method for classification of soft-like wheat genotypes. Cereal Chemistry, v. 96, n. 2, p. 167-181, Mar./Apr. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
| |
118. | | VECCHIA, A. L.; CASTRO, R. L. de; ERBE, P. Z.; MIRANDA, M. Z. de; CAIERAO, E.; FONTANELI, R. S. Aptidão de grãos para alimentação animal resultantes do cultivo de combinações de trigo duplo propósito. In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 13., 2021, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 20. XVI Mostra de Iniciação Científica; XIII Mostra de Pós-Graduação da Embrapa Trigo, Passo Fundo, Rio Grande do Sul, 14 de setembro de 2021; Tammy Aparecida Manabe Kiihl (CNPT), Paulo Ernani Peres Ferreira (CNPT), editores técnicos. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
Registros recuperados : 423 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
16/11/2023 |
Data da última atualização: |
16/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
NERI, T. S.; SILVA, K. W. L.; MAIOR, L. P. S.; SILVA, S. K. O.; AZEVEDO, P. V. M.; GOMES, D. C. S.; SOUZA, M. A.; PAVÃO, J. M. S. J.; COSTA, J. G. da; CUNHA, A. L.; FERREIRA JÚNIOR, G. C.; ROCHA, T. J. M.; SANTOS, A. F.; FONSECA, S. A. |
Afiliação: |
T. S. NERI, Centro Universitário Cesmac; K. W. L. SILVA, Centro Universitário Cesmac; L. P. S. MAIOR, Centro Universitário Cesmac; S. K. OLIVEIRA-SILVA, Centro Universitário Cesmac; P. V. M. AZEVEDO, Centro Universitário Cesmac; D. C. S. GOMES, Centro Universitário Cesmac; M. A. SOUZA, Centro Universitário Cesmac; J. M. S. J. PAVÃO, Centro Universitário Cesmac; JOAO GOMES DA COSTA, CNAT; A. L. CUNHA, Universidade Federal de Alagoas; G. C. FERREIRA-JÚNIOR, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Acre; T. J. MATOS-ROCHA, Centro Universitário Cesmac, Universidade Estadual de Ciências da Saúde de Alagoas; A. F. SANTOS, Centro Universitário Cesmac, Universidade Estadual de Alagoas; S. A. FONSECA, Centro Universitário Cesmac. |
Título: |
Phytochemical characterization, antioxidant potential and antibacterial activity of the Croton argyrophylloides Muell. Arg. (Euphorbiaceae). |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Biology, v. 83, e236649, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1519-6984.236649 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Croton argyrophylloides Muell. Arg., from the Euphorbiaceae family, popularly known as marmeleiro prateado or sacatinga, is a plant from the Caatinga biome commonly found in Brazil?s northeastern region. The present study aimed to evaluate the antioxidant activity of the species. The phytochemical study was performed through qualitative analysis of chemical constituents and quantitative determination of the total phenol content through the Folin-Ciocalteu test. The qualitative and quantitative antioxidant tests were performed using the DPPH method (2.2 diphenyl-1-picryl hydrazil) and ferric reducing antioxidant power (FRAP). The minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by microdilution in 96-well plates. The ethanolic extract of the leaves of C. argyrophylloides manifested antioxidant action in the quantitative DPPH test with a significant bioactivity of 84.70 AAO% in 500 µg/mL, with an EC50 of 236.79. The content of total phenolic compounds was 946.06 mg of gallic acid equivalents/g of sample, and total flavonoids was 58.11 mg of quercetin equivalents/g of sample, the result obtained for FRAP was 15294.44 µM Trolox/g of sample and ABTS was 718 μM Trolox of sample. The prospecting of the chemical constituents of the leaves of C. argyrophylloides revealed the presence of the main compounds that manifests the antioxidant activity and it was proven by the DPPH method that there is antioxidant activity in the analyzed sample, in addition to demonstrating a significant content of phenolic compounds and total flavonoid content in the species, which corroborates the antioxidant activity of the plant sample. The leaf extracts presented growth inhibition halos of 10 and 12 mm upon Staphylococcus aureus ATCC 25923. MenosCroton argyrophylloides Muell. Arg., from the Euphorbiaceae family, popularly known as marmeleiro prateado or sacatinga, is a plant from the Caatinga biome commonly found in Brazil?s northeastern region. The present study aimed to evaluate the antioxidant activity of the species. The phytochemical study was performed through qualitative analysis of chemical constituents and quantitative determination of the total phenol content through the Folin-Ciocalteu test. The qualitative and quantitative antioxidant tests were performed using the DPPH method (2.2 diphenyl-1-picryl hydrazil) and ferric reducing antioxidant power (FRAP). The minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by microdilution in 96-well plates. The ethanolic extract of the leaves of C. argyrophylloides manifested antioxidant action in the quantitative DPPH test with a significant bioactivity of 84.70 AAO% in 500 µg/mL, with an EC50 of 236.79. The content of total phenolic compounds was 946.06 mg of gallic acid equivalents/g of sample, and total flavonoids was 58.11 mg of quercetin equivalents/g of sample, the result obtained for FRAP was 15294.44 µM Trolox/g of sample and ABTS was 718 μM Trolox of sample. The prospecting of the chemical constituents of the leaves of C. argyrophylloides revealed the presence of the main compounds that manifests the antioxidant activity and it was proven by the DPPH method that there is antioxidant activity in the analyzed sample, in addition to demonstrating a sign... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Croton argyrophylloides Muell Arg; Minimal inhibitory concentration; Phytochemistry. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158428/1/PhytochemicalCharacterizationAntioxidant.pdf
|
Marc: |
LEADER 02832naa a2200337 a 4500 001 2158428 005 2023-11-16 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/1519-6984.236649$2DOI 100 1 $aNERI, T. S. 245 $aPhytochemical characterization, antioxidant potential and antibacterial activity of the Croton argyrophylloides Muell. Arg. (Euphorbiaceae).$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aCroton argyrophylloides Muell. Arg., from the Euphorbiaceae family, popularly known as marmeleiro prateado or sacatinga, is a plant from the Caatinga biome commonly found in Brazil?s northeastern region. The present study aimed to evaluate the antioxidant activity of the species. The phytochemical study was performed through qualitative analysis of chemical constituents and quantitative determination of the total phenol content through the Folin-Ciocalteu test. The qualitative and quantitative antioxidant tests were performed using the DPPH method (2.2 diphenyl-1-picryl hydrazil) and ferric reducing antioxidant power (FRAP). The minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by microdilution in 96-well plates. The ethanolic extract of the leaves of C. argyrophylloides manifested antioxidant action in the quantitative DPPH test with a significant bioactivity of 84.70 AAO% in 500 µg/mL, with an EC50 of 236.79. The content of total phenolic compounds was 946.06 mg of gallic acid equivalents/g of sample, and total flavonoids was 58.11 mg of quercetin equivalents/g of sample, the result obtained for FRAP was 15294.44 µM Trolox/g of sample and ABTS was 718 μM Trolox of sample. The prospecting of the chemical constituents of the leaves of C. argyrophylloides revealed the presence of the main compounds that manifests the antioxidant activity and it was proven by the DPPH method that there is antioxidant activity in the analyzed sample, in addition to demonstrating a significant content of phenolic compounds and total flavonoid content in the species, which corroborates the antioxidant activity of the plant sample. The leaf extracts presented growth inhibition halos of 10 and 12 mm upon Staphylococcus aureus ATCC 25923. 650 $aAntioxidants 653 $aCroton argyrophylloides Muell Arg 653 $aMinimal inhibitory concentration 653 $aPhytochemistry 700 1 $aSILVA, K. W. L. 700 1 $aMAIOR, L. P. S. 700 1 $aSILVA, S. K. O. 700 1 $aAZEVEDO, P. V. M. 700 1 $aGOMES, D. C. S. 700 1 $aSOUZA, M. A. 700 1 $aPAVÃO, J. M. S. J. 700 1 $aCOSTA, J. G. da 700 1 $aCUNHA, A. L. 700 1 $aFERREIRA JÚNIOR, G. C. 700 1 $aROCHA, T. J. M. 700 1 $aSANTOS, A. F. 700 1 $aFONSECA, S. A. 773 $tBrazilian Journal of Biology$gv. 83, e236649, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|