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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  14/10/2010
Data da última atualização:  01/07/2016
Autoria:  COSTA, R. G.; BATISTA, A. S. M.; AZEVEDO, P. S. de; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MADRUGA, M. S.; ARAÚJO FILHO, J. T. de.
Título:  Lipid profile of lamb meat from different genotypes submitted to diets with different energy levels.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 38, n. 3, p. 532-538, mar., 2009.
DOI:  10.1590/S1516-35982009000300019
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: To assess the influence of genotype and diets with different energy levels on the lipid profile of sheep meat, 54 lambs were used (18 animals from each genotype: Morada Nova, Santa Inez and ½Dorper + ½Santa Inez crossbred), distributed in a completely randomized experimental design in a 3 × 2 factorial arragement (three genotypes and two diets). The animals were submitted to two diets, 2.5 Mcal ME/kg DM and 3.0 Mcal ME/kg DM, receiving feed and water to reach the desired average live weight of 30 kg, when they were slaughtered. Total lipids, cholesterol, phospholipids and fatty acids profile of the Longissimus muscle were assessed. Diet and genotype did not influence the total lipids, cholesterol and phospholipids contents. The diet with the highest energy value presented higher values for the concentration of C12:0, C14:0, C18:0, C19:0, C22:0 acids and monounsaturated fatty acids (MUFA) in relation to that with the lowest energy value. However, for the concentrations of C15:0 acid and polyunsaturated fatty acids (PUFA), the highest values were recorded for diet with the lowest energy value. Genotype and diet influenced significantly the MUFA concentration, in which ½Dorper + ½Santa Inez crossbred genotype and diet with 2.5 Mcal ME/kg DM showed the highest values. Genotype influenced the saturated fatty acids (SFA) concentration, with ½Dorper + ½Santa Inez crossbred obtaining the lowest mean, behavior similar to that observed for PUFA concentrations. Desirable fatt... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Longissimus; Ovino de corte; Paraíba; Perfil lipídico; Raça Dorper; Raça Morada Nova; Raça Santa Inês.
Thesagro:  Ácido graxo; Carne; Colesterol; Fosfolipideo; Genótipo.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC23444 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/10/2016
Data da última atualização:  23/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCIMENTO, W. M. O. do; GOMES, C. M. M.
Afiliação:  WALNICE MARIA O DO NASCIMENTO, CPATU; CARLA MICHELLE MATOS GOMES, GRADUANDA UEPA.
Título:  Produção de mudas de castanheira-do-brasil com diferentes concentrações de NPK.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 24., 2016, São Luis. Fruticultura: fruteiras nativas e sustentabilidade. São Luis, MA: SBF, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do trabalho foi verificar o efeito de diferentes concentrações de NPK sobre o crescimento de mudas de Bertholletia excelsa em condições de viveiro
Palavras-Chave:  Castanha-do-brasil.
Thesagro:  Adubação; Muda.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149313/1/trabalho-954.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU52869 - 1UPCAA - DD
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