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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  27/09/2022
Data da última atualização:  13/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  MARIA EUGENIA A. S. OLIVEIRA, UNIRIO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  Effects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022.
DOI:  10.29327/cbcp2022.515334
Idioma:  Inglês
Notas:  Evento virtual.
Conteúdo:  In this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype.
Thesagro:  Aminoácido; Arroz; Genótipo; Germinação; Oryza Sativa.
Thesaurus Nal:  Amino acids; Debranning; Germination; Rice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15360 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  10/06/1999
Data da última atualização:  10/06/1999
Autoria:  BALDANI, J. I.; CARUSO, L.; BALDANI, V. L. D.; GOI, S. R.; DOBEREINER, Johanna.
Título:  Recent advances in BNF with non-legume plants.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Soil Biology and Biochemistry, Oxford, v. 29, n. 5/6, p. 911-922, 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  It is now well accepted that nitrogen-fixing bacteria colonising graminaceous plants can be grouped into three categories: 1, rhizosphere organisms; 2, facultative endophytes and 3, obligate endophytes. In the first category are included all species that colonise the root surface such as Azotobacter paspali, Beijerinckia spp. Facultative endophytes are those nitrogen-fixing bacteria that can colonise the surface and interior of the roots principally the four species of Azospirillum, except Azospirillum halopraeferans. The third category is constituted mainly by diazotrophs isolated more recently such as Acetobacter diazotrophicus, Herbaspirillum spp. and Azoarcus spp which are able to colonise the root interior and aerial tissues of the plants. Although most of the studies related to nitrogen fixing bacteria have been concentrated on Azospirillum spp, it is the obligate endophytes, isolated more recently, that have attracted the attention of scientists working in this field. The ability to colonise the entire plant interior and locate themselves within niches protected from oxygen or other factors make them the most promising group of diazotrophs associated with graminaceous and other non-leguminous plants. In this review we compare these three groups of nitrogen-fixing bacteria, their interaction with the host plants and discuss the potential of their use in agriculture.
Palavras-Chave:  Azoarcus spp; Azotobacter diazotrophicus; BNF; Diazotrofico; Diazotrophy; Endofito; FBN; Fixação biologica de nitrogênio; Nitrogen fixing bacteria.
Thesagro:  Planta Forrageira; Rizosfera.
Thesaurus NAL:  endophytes; grasses; Herbaspirillum rubrisubalbicans; Herbaspirillum seropedicae; rhizosphere.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB24468 - 1UPCAP - --22307
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