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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
24/07/1992 |
Data da última atualização: |
03/07/2008 |
Autoria: |
OLIVEIRA, E. B. de. |
Título: |
Controle integrado de pragas. |
Ano de publicação: |
1985 |
Fonte/Imprenta: |
In: FERREIRA, M. E.; PEREIRA, V. de P.; CRUZ, M. C. P. da (Ed.). Energia na agricultura: tecnologias poupadoras de insumos, integracao de sistemas energeticos, producao de alimentos. Jaboticabal: UNESP/FUNEP, 1985. |
Páginas: |
p.101-112. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado no Simposio sobre Energia na Agricultura ... (Jaboticabal,SP, 20 a 23/02/84). |
Conteúdo: |
Manejo de pragas da soja; Sistema de alerta; Resultados no Parana; |
Palavras-Chave: |
Agente matural; Controle; Dano economico; Desfolhador; Desfolhamento; Doses; Inseticidas; Inseto prejudicial; Parasita; Sugador. |
Thesagro: |
Broca; Doença; Entomologia; Hospedeiro; População; Soja; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01131naa a2200349 a 4500 001 1453989 005 2008-07-03 008 1985 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, E. B. de 245 $aControle integrado de pragas. 260 $c1985 300 $ap.101-112. 500 $aTrabalho apresentado no Simposio sobre Energia na Agricultura ... (Jaboticabal,SP, 20 a 23/02/84). 520 $aManejo de pragas da soja; Sistema de alerta; Resultados no Parana; 650 $aBroca 650 $aDoença 650 $aEntomologia 650 $aHospedeiro 650 $aPopulação 650 $aSoja 650 $aSolo 653 $aAgente matural 653 $aControle 653 $aDano economico 653 $aDesfolhador 653 $aDesfolhamento 653 $aDoses 653 $aInseticidas 653 $aInseto prejudicial 653 $aParasita 653 $aSugador 773 $tIn: FERREIRA, M. E.; PEREIRA, V. de P.; CRUZ, M. C. P. da (Ed.). Energia na agricultura: tecnologias poupadoras de insumos, integracao de sistemas energeticos, producao de alimentos. Jaboticabal: UNESP/FUNEP, 1985.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/08/2020 |
Data da última atualização: |
31/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
JESUS, M. S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; PACHECO, S.; GOUVÊA, A. C. M. S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; GODOY, R. L. de O. |
Afiliação: |
MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; Ana Cristina Miranda Senna Gouvêa; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; JOSE GUILHERME MARINHO GUERRA, CNPAB; JOSE ANTONIO AZEVEDO ESPINDOLA, CNPAB; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA. |
Título: |
Acylated anthocyanins from organic purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) produced in Brazil. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 78, n. 4, e20190309, 2021. |
DOI: |
10.1590/1678-992x-2019-0309 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT Acylated anthocyanins from a purple-fleshed sweet potato (PFSP), obtained by organic cultivation in Brazil, were characterized after separation by a high performance liquid chromatography-diode array detector (HPLC-PDA). These anthocyanins were manually collected at the detector output, concentrated and injected into a high resolution mass spectrometer (ESI-QTOF-MS2). Twenty-two acylated anthocyanins were detected. Among them, sixteen had been reported in the literature and six, derived from peonidin were reported for the first time in sweet potato roots in this study. These compounds showed molecular ions with accurate mass/charge ratios (m/z) of 909.2081, 961.3010, 961.2571, 963.3345, 1123.2932 and 1179.3862. Although anthocyanins in PFSP have already been extensively studied, the variety studied in this work is probably genetically different from all varieties and cultivars already researched, which would explain why these anthocyanins have not been observed in the previously studied varieties. |
Palavras-Chave: |
Phenolic. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Food technology; Mass spectrometry; Natural dyes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01916naa a2200289 a 4500 001 2124538 005 2020-08-31 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/1678-992x-2019-0309$2DOI 100 1 $aJESUS, M. S. C. de 245 $aAcylated anthocyanins from organic purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) produced in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aABSTRACT Acylated anthocyanins from a purple-fleshed sweet potato (PFSP), obtained by organic cultivation in Brazil, were characterized after separation by a high performance liquid chromatography-diode array detector (HPLC-PDA). These anthocyanins were manually collected at the detector output, concentrated and injected into a high resolution mass spectrometer (ESI-QTOF-MS2). Twenty-two acylated anthocyanins were detected. Among them, sixteen had been reported in the literature and six, derived from peonidin were reported for the first time in sweet potato roots in this study. These compounds showed molecular ions with accurate mass/charge ratios (m/z) of 909.2081, 961.3010, 961.2571, 963.3345, 1123.2932 and 1179.3862. Although anthocyanins in PFSP have already been extensively studied, the variety studied in this work is probably genetically different from all varieties and cultivars already researched, which would explain why these anthocyanins have not been observed in the previously studied varieties. 650 $aAntioxidants 650 $aFood technology 650 $aMass spectrometry 650 $aNatural dyes 653 $aPhenolic 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aGOUVÊA, A. C. M. S. 700 1 $aNASCIMENTO, L. da S. de M. do 700 1 $aBORGUINI, R. G. 700 1 $aGUERRA, J. G. M. 700 1 $aESPINDOLA, J. A. A. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 773 $tScientia Agricola$gv. 78, n. 4, e20190309, 2021.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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