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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
26/02/2009 |
Data da última atualização: |
20/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Autoria: |
REIS JÚNIOR, F. B. dos; MACHADO, C. T. de T.; MACHADO, A. T.; MENDES, I. de C.; MEHTA, A. |
Afiliação: |
Fábio Bueno dos Reis Júnior, CPAC; Cynthia Torres de Toledo Machado, CPAC; Altair Toledo Machado, CPAC; Iêda de Carvalho Mendes, CPAC; Angela Mehta. |
Título: |
Isolamento, caracterização e seleção de estirpes de Azospirillum amazonense e Herbaspirillum seropedicae associadas a diferentes variedades de milho cultivadas no Cerrado. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 206). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Foram avaliadas variedades de milho quanto à disponibilidade de N no solo e suas associações com Azospirillum spp., além do isolamento e pré-seleção de estirpes de A. amazonense e Herbaspirillum seropedicae para trabalhos com inoculação. Representantes dos isolados bacterianos foram avaliados quanto à atividade da nitrogenase e produção de ácido indol-acético e, com base nos resultados, inoculados em sementes de variedade Sol da manhã para avaliação da promoção do crescimento das plantas. |
Palavras-Chave: |
Fixação biológica de nitrogênio; Maize. |
Thesagro: |
Microbiologia do Solo; Milho; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
microbiology; soil. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/30247/1/bolpd-206.pdf
https://bbeletronica.cpac.embrapa.br/versaomodelo/html/2008/bolpd/bolpd_206.shtml
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Marc: |
LEADER 01354nam a2200253 a 4500 001 1571865 005 2013-02-20 008 2008 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aREIS JÚNIOR, F. B. dos 245 $aIsolamento, caracterização e seleção de estirpes de Azospirillum amazonense e Herbaspirillum seropedicae associadas a diferentes variedades de milho cultivadas no Cerrado. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2008 490 $a(Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 206). 520 $aForam avaliadas variedades de milho quanto à disponibilidade de N no solo e suas associações com Azospirillum spp., além do isolamento e pré-seleção de estirpes de A. amazonense e Herbaspirillum seropedicae para trabalhos com inoculação. Representantes dos isolados bacterianos foram avaliados quanto à atividade da nitrogenase e produção de ácido indol-acético e, com base nos resultados, inoculados em sementes de variedade Sol da manhã para avaliação da promoção do crescimento das plantas. 650 $amicrobiology 650 $asoil 650 $aMicrobiologia do Solo 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aFixação biológica de nitrogênio 653 $aMaize 700 1 $aMACHADO, C. T. de T. 700 1 $aMACHADO, A. T. 700 1 $aMENDES, I. de C. 700 1 $aMEHTA, A.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
02/06/2020 |
Data da última atualização: |
03/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GODOY, R. C. B. de; CHAMBERS IV, E.; YANG, G. |
Afiliação: |
ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Edgar Chambers IV, Kansas State University; Gongshun Yang, Kansas State University. |
Título: |
Development of a preliminary sensory lexicon for mate tea. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Sensory Studies, v. 35, n. 3, e12570, June 2020. 13 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/joss.12570 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract A Lexicon was developed for yerba mate tea including attributes, definitions, and references to describe the color, aroma, and flavor. A highly trained panel generated 39 attributes and evaluated 18 samples of tea. Some attributes such as smoky, woody, straw-like, ashy, astringent, bitter, sweet aromatics, musty dusty, and dark green were present in most of the samples. Other characteristics such as green, floral, spice brown, and petroleum-like appeared in less than 50% of the samples. The sensory profile of mate tea was complex but differed for various teas. This terminology can be useful for manufacturers, producers, and consumers and helpful for the standardization of mate tea. Practical application The development of a sensory lexicon for mate tea can be helpful for the entire mate tea chain from grower to producer to consumer. Such a lexicon aids researcher in breeding programs for Yerba Mate, can help crop managers producing mate tea with the desired characteristics; assists manufacturers in differentiating products, categorizing and selecting of raw material, optimizing processes and developing new products; and can ensure consumers they are getting a consisted, expected product. Such data are critical for use in sensory studies where descriptive data are related to consumer preferences and for conducting studies in different, labs, regions, and countries. |
Palavras-Chave: |
Análise descritiva; Chemical components; Componentes químicos; Compostos voláteis; Descriptive analysis; Erva mate. |
Thesagro: |
Chá Verde; Ilex Paraguariensis; Sabor. |
Thesaurus NAL: |
Consumer acceptance; Flavor; Green tea; Volatile compounds. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02297naa a2200313 a 4500 001 2122880 005 2020-06-03 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/joss.12570$2DOI 100 1 $aGODOY, R. C. B. de 245 $aDevelopment of a preliminary sensory lexicon for mate tea.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract A Lexicon was developed for yerba mate tea including attributes, definitions, and references to describe the color, aroma, and flavor. A highly trained panel generated 39 attributes and evaluated 18 samples of tea. Some attributes such as smoky, woody, straw-like, ashy, astringent, bitter, sweet aromatics, musty dusty, and dark green were present in most of the samples. Other characteristics such as green, floral, spice brown, and petroleum-like appeared in less than 50% of the samples. The sensory profile of mate tea was complex but differed for various teas. This terminology can be useful for manufacturers, producers, and consumers and helpful for the standardization of mate tea. Practical application The development of a sensory lexicon for mate tea can be helpful for the entire mate tea chain from grower to producer to consumer. Such a lexicon aids researcher in breeding programs for Yerba Mate, can help crop managers producing mate tea with the desired characteristics; assists manufacturers in differentiating products, categorizing and selecting of raw material, optimizing processes and developing new products; and can ensure consumers they are getting a consisted, expected product. Such data are critical for use in sensory studies where descriptive data are related to consumer preferences and for conducting studies in different, labs, regions, and countries. 650 $aConsumer acceptance 650 $aFlavor 650 $aGreen tea 650 $aVolatile compounds 650 $aChá Verde 650 $aIlex Paraguariensis 650 $aSabor 653 $aAnálise descritiva 653 $aChemical components 653 $aComponentes químicos 653 $aCompostos voláteis 653 $aDescriptive analysis 653 $aErva mate 700 1 $aCHAMBERS IV, E. 700 1 $aYANG, G. 773 $tJournal of Sensory Studies$gv. 35, n. 3, e12570, June 2020. 13 p.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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