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Registros recuperados : 9 | |
1. | | FAVARO, C, P.; BARALDI, I. J.; FARINAS, C. S. Produção de beta-mananase utilizando resíduos da indústria de café In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 8., 2016, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2016. p.121. Editores técnicos: Wilson Tadeu Lopes da Silva, José Manoel Marconcini, Maria Alice Martins, Lucimara Aparecida Forato, Paulino Ribeiro Villas Boas. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 61). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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2. | | SOARES, S.; FÁVARO, C. P.; FARINAS, C. S. Avaliação de Trichoderma spp. e Aspergillus niger como agentes promotores de solubilização de rochas fosfáticas. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. Editores técnicos: Cristiane Sanchez Farinas, Daniel Souza Corrêa, José Manoel Marconcini, Maria Fernanda Berlingieri Durigan, Paulo Sérgio de Paula Herrmann Junior. 53 Embrapa Instrumentação. Documentos, 71. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | KLAIC, R.; FÁVARO, C. P.; LODI, L. A.; OLIVEIRA, C. R. de; FARINAS, C. S. Biofertilizantes a partir do uso de fontes de nutrientes de baixa reatividade e microrganismos solubilizadores. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 375-379 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | MONTEIRO, B. F. C.; RIBEIRO, M. B. M.; FAVARO, C. P.; FREITAS, J. V.; FARINAS, C. S. Avaliação do processo de bioadsorção de compostos fenólicos para aplicação em biorrefinarias. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. 38 Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | FLORENCIO, C.; BORTOLETTO-SANTOS, R.; FAVARO, C. P.; BRONDI, M. G.; VELLOSO, C. C. V.; KLAIC, R.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S.; MATTOSO, L. H. C. Avanços na produção e formulação de inoculantes microbianos visando uma agricultura mais sustentável. Química Nova, v. 45, n. 9, 2022. 1133-1145 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 9 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
29/02/2008 |
Data da última atualização: |
25/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
MICLO, L.; GIRARDET, J. -M.; EGITO, A. S. do; MOLLÉ, D.; MARTIN, P.; GAILLARD, J. L. |
Afiliação: |
Miclo L, Unité de Recherche sur l'Animal et les Fonctionnalités des Produits Animaux (UR AFPA L'Institut National de la Recherche Agronomique (INRA); Girardet J. M., Unité de Recherche sur l'Animal et les Fonctionnalités des Produits Animaux (UR AFPA L'Institut National de la Recherche Agronomique (INRA); ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Mollé D, L'Institut National de la Recherche Agronomique; Martin P., Unité Génomique et Physiologie de la Lactation (GLP) Institut National de la Recherche Agronomique; Gaillard J. L., Unité de Recherche sur l'Animal et les Fonctionnalités des Produits Animaux (UR AFPA L'Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). |
Título: |
The primary structure of a low-M(r) multiphosphorylated variant of beta-casein in equine milk. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Proteomics, v. 7, n. 8, p. 1327-1335, Mar. 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Highly phosphorylated casein with a low molecular mass was isolated from Haflinger mare's milk by RP-HPLC. It accounts for 4.0% of the casein content. Its mass was determined by LC-ESI-MS before and after treatment by alkaline phosphatase. The molecular mass found for the apo-form (10 591 ± 2 Da) is in agreement with its primary structure, which was established by ESI-MS/MS from tryptic peptides. It appeared that this short protein (94 amino acid residues) is an internally truncated form of the full-length equine -casein (226 residues). This low-Mr variant of equine -casein displays a large deletion (residues 50-181), due to a cryptic splice site usage occurring within exon 7 during the course of primary transcripts processing. The phosphorylation pattern of this equine -casein variant was investigated by LC-ESI-MS and 2-DE. Seven phosphorylation forms were identified with one to seven phosphate groups with pIs ranging between 4.67 and 4.01. The major isoforms carry five and six phosphate groups. |
Palavras-Chave: |
Equine Milk; Fosforização; High Pressure Liquid; Leite de égua. |
Thesagro: |
Caseína; Enzima. |
Thesaurus NAL: |
Alternative splicing; Amino acid sequences; Beta-casein; Chromatography; Food chemistry; Gel electrophoresis; Horses; Mass spectrometry; Peptides; Phosphorylation; Protein isoforms. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02070naa a2200385 a 4500 001 1521814 005 2019-09-25 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMICLO, L. 245 $aThe primary structure of a low-M(r) multiphosphorylated variant of beta-casein in equine milk.$h[electronic resource] 260 $c2007 520 $aHighly phosphorylated casein with a low molecular mass was isolated from Haflinger mare's milk by RP-HPLC. It accounts for 4.0% of the casein content. Its mass was determined by LC-ESI-MS before and after treatment by alkaline phosphatase. The molecular mass found for the apo-form (10 591 ± 2 Da) is in agreement with its primary structure, which was established by ESI-MS/MS from tryptic peptides. It appeared that this short protein (94 amino acid residues) is an internally truncated form of the full-length equine -casein (226 residues). This low-Mr variant of equine -casein displays a large deletion (residues 50-181), due to a cryptic splice site usage occurring within exon 7 during the course of primary transcripts processing. The phosphorylation pattern of this equine -casein variant was investigated by LC-ESI-MS and 2-DE. Seven phosphorylation forms were identified with one to seven phosphate groups with pIs ranging between 4.67 and 4.01. The major isoforms carry five and six phosphate groups. 650 $aAlternative splicing 650 $aAmino acid sequences 650 $aBeta-casein 650 $aChromatography 650 $aFood chemistry 650 $aGel electrophoresis 650 $aHorses 650 $aMass spectrometry 650 $aPeptides 650 $aPhosphorylation 650 $aProtein isoforms 650 $aCaseína 650 $aEnzima 653 $aEquine Milk 653 $aFosforização 653 $aHigh Pressure Liquid 653 $aLeite de égua 700 1 $aGIRARDET, J. -M. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aMOLLÉ, D. 700 1 $aMARTIN, P. 700 1 $aGAILLARD, J. L. 773 $tProteomics$gv. 7, n. 8, p. 1327-1335, Mar. 2007.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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