Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/02/2017
Data da última atualização:  23/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RINALDI, M. M.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; MALAQUIAS, J. V.
Afiliação:  MARIA MADALENA RINALDI, CPAC; EDUARDO ALANO VIEIRA, CPAC; JOSEFINO DE FREITAS FIALHO, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC.
Título:  Shelf life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Científica, v. 45, n. 1, p. 9-17, 2017.
Páginas:  p. 9-17
Série:  1984-5529
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The useful life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods was evalu­ated. Cassava roots in natura were physically characterized, minimally processed and stored after submission to treatments in different packaging types. During storage period, the product was submitted to physicochemi­cal, sensorial and microbiological analyzes. Storage time and treatment influenced on minimally processed cassava roots quality. When only the sensorial analysis is considered, the useful life of minimally processed cassava roots was of 28 days for all treatments, except for the roots submitted to the CONTROL and CA treat­ments, which had a 24-day shelf life. However, at 14 days of storage, CONTROL, VAC, CA, and H2O treat­ments showed high psychotrophic count. Mold and yeast counts were also high for CONTROL and VAC treat­ments at 14 days of storage. At 28 days of storage, psychrotrophs, molds and yeasts count was high for all treatments. In general, the most recommended treatments, due to having a longer shelf life, were CA and H2O reaching a maximum period of 14 days of storage. Considering the cooking time and the other physicochemical analyzes, the 2.5% H2O+CA treatment is not recommended for the commercialization of minimally processed cassava roots.
Thesagro:  Conservação; Embalagem; Mandioca; Manihot esculenta; Pós-colheita; Processamento mínimo; Temperatura.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173048/1/975-6684-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC35783 - 1UPCAP - PPS2225S2225
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  16/10/2020
Data da última atualização:  11/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  KLIDER, L. M.; MACHADO, C. D.; ALMEIDA, V. P. de; TIRLONI, C. A. S.; MARQUES, A. A. M.; PALOZI, R. A. C.; LORENÇONE, B. R.; ROMÃO, P. V. M.; GUARNIER, L. P.; CASSERINO, N. S.; SILVA, D. B.; CAVALCANTI, T. B.; RAMAN, V.; KHAN, I. A.; GASPAROTTO JUNIOR, A.; BUDEL, J. M.
Afiliação:  LISLAINE MARIA KLIDER, UEPG; CAMILA DIAS MACHADO, UEPG; VALTER PAES DE ALMEIDA, UEPG; CLEIDE ADRIANE SIGNOR TIRLONI, UFGD; ALINE APARECIDA MACEDO MARQUES, UFGD; RHANANY ALAN CALLOI PALOZI, UFGD; BETHÂNIA ROSA LORENÇONE, UFGD; PAULO VITOR MOREIRA ROMÃO, UFGD; LUCAS PIRES GUARNIER, UFGD; NADLA SOARES CASSERINO, UFMS; DENISE BRENTAN SILVA, UFMS; TACIANA BARBOSA CAVALCANTI, Cenargen; VIJAYASANKAR RAMAN, UNIVERSITY OF MISSISSIPPI, USA; IKHLAS AHMED KHAN, UNIVERSITY OF MISSISSIPPI, USA; ARQUIMEDES GASPAROTTO JUNIOR, UFGD; JANE MANFRON BUDEL, UEPG.
Título:  Cuphea calophylla var. mesostemon (Koehne) S.A. Graham: a whole-ethnopharmacological investigation.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Medicinal Food, v. 24, n. 4, p. 394-410, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1089/jmf.2020.0069
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Antioxidant; Diuretic; Morphoanatomy.
Thesagro:  Lythraceae.
Thesaurus NAL:  Hypertension.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN38297 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional