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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, I. M. de; MELLO, J. S. da R. de. Determinação de metil-xantinas em alimentos por cromatografia líquida de alta eficiência. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2002. 3 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 55).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/05/2023
Data da última atualização:  02/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  DIAS, K. M.; GAMA, M. A. S. da; RIBEIRO FILHO, H. M. N.
Afiliação:  KAMILA MACIEL DIAS, Universidade do Estado de Santa Catarina; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; HENRIQUE MENDONÇA NUNES RIBEIRO FILHO, Universidade do Estado de Santa Catarina.
Título:  Milk fatty acid composition of cows and ewes supplemented with black wattle tannin extract.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 53, n. 12, e20220095, 2023.
Páginas:  10 p.
ISSN:  1678-4596
DOI:  https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20220095
Idioma:  Português
Conteúdo:  This study evaluated the effects of Acacia mearnsii tannin extract on milk fatty acid profile of dairy ewes and cows. In experiment 1, twenty-four Lacaune ewes received one of the following dietary treatments: control (no tannin extract added to the diet), T30 (30 g tannin extract/kg concentrate), and T40 (40 g extract/kg concentrate). In experiment 2, thirty Jersey cows received either a control diet (no tannin extract added to the diet) or the same diet containing 40 g tannin extract/kg concentrate (T40). Dry matter intake, milk production and milk solids content of ewes and cows were unaffected by tannin supplementation. The cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid (CLA) content increased linearly by 21% in milk fat from ewes fed tannin extract, while the C18:2 n-6 (linoleic acid) content tended (P = 0.051) to increase by 13% in cows fed TE. The supplementation with black wattle tannin extract improves the nutritional quality of milk fat of ewes and cows to a small extent, with no adverse effects on performance or gross milk composition.
Palavras-Chave:  Componentes secundários de plantas; Dairy fat; Gordura do leite; Plant secondary compounds; Ruminant diets.
Thesagro:  Acácia Mearnsii; Ruminante.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153453/1/MilkFattyAcid.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25985 - 1UPCAP - DDPROCI-2023.00030DIA2023.00081
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