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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  16/01/2020
Data da última atualização:  16/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, J. C.; SILVA, A. M. DE O. E; SANTOS, A. T. L. DOS; FREITAS, M. A.; CARNEIRO, J. N. P.; GONÇALO, M. I. P.; SOUZA, A. Z. DE; FREITAS, T. S. DE; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; BRAGA, M. F. B. M.; COUTINHO, H. D. M.
Afiliação:  JACQUELINE COSMO ANDRADE, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA; Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; ANA MARA DE OLIVEIRA E SILVA, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; ANTÔNIA THASSYA LUCAS DOS SANTOS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; MARIA AUDILENE FREITAS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; JOARA NÁLYDA PEREIRA CARNEIRO, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; MARIA ISABELI PEREIRA GONÇALO, Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA, Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; ALINE ZANOTELLI DE SOUZA, Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA, Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; THIAGO SAMPAIO DE FREITAS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; MARIA FLAVIANA BEZERRA MORAIS BRAGA, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; HENRIQUE DOUGLAS MELO COUTINHO, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA.
Título:  UPLC-MS-ESI-QTOF characterization and evaluation of the antibacterial and modulatory antibiotic activity of Ziziphus joazeiro Mart. aqueous extracts.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Botany, Amsterdam, v. 123, p. 105-112, July 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.sajb.2019.02.001
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cromatografia liquida; Flavonóides; Resistência bacteriana.
Thesagro:  Sinergismo.
Thesaurus Nal:  Flavonoids; Liquid chromatography; Synergism.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16355 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/08/2022
Data da última atualização:  20/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; HIDALGO CHAVEZ, D. W.; ALMEIDA, E. L.; MOULIN, L. C.; SÁ, D. de G. C. F. de; TONON, R. V.
Afiliação:  MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHAVEZ, UFRRJ; EVELINE LOPES ALMEIDA, UFRJ; LAÍS CORDEIRO MOULIN, UFRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Lycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant: Stability during processing and storage.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 160, 11169, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content.
Palavras-Chave:  Degradation kinetics; Extruded snack; Fusilli pasta; Snack cracker.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15347 - 1UPCAP - DD
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