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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
16/01/2020 |
Data da última atualização: |
16/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANDRADE, J. C.; SILVA, A. M. DE O. E; SANTOS, A. T. L. DOS; FREITAS, M. A.; CARNEIRO, J. N. P.; GONÇALO, M. I. P.; SOUZA, A. Z. DE; FREITAS, T. S. DE; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; BRAGA, M. F. B. M.; COUTINHO, H. D. M. |
Afiliação: |
JACQUELINE COSMO ANDRADE, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA; Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; ANA MARA DE OLIVEIRA E SILVA, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; ANTÔNIA THASSYA LUCAS DOS SANTOS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; MARIA AUDILENE FREITAS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; JOARA NÁLYDA PEREIRA CARNEIRO, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; MARIA ISABELI PEREIRA GONÇALO, Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA, Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; ALINE ZANOTELLI DE SOUZA, Laboratório de Bioensaios LABIO, Universidade Federal do Cariri - UFCA, Instituto de Formação de Educadores, Campus Brejo Santo; THIAGO SAMPAIO DE FREITAS, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; MARIA FLAVIANA BEZERRA MORAIS BRAGA, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA; HENRIQUE DOUGLAS MELO COUTINHO, Laboratório de Microbiologia e Biologia Molecular-LMBM, Universidade Regional do Cariri- URCA. |
Título: |
UPLC-MS-ESI-QTOF characterization and evaluation of the antibacterial and modulatory antibiotic activity of Ziziphus joazeiro Mart. aqueous extracts. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Botany, Amsterdam, v. 123, p. 105-112, July 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.sajb.2019.02.001 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Cromatografia liquida; Flavonóides; Resistência bacteriana. |
Thesagro: |
Sinergismo. |
Thesaurus Nal: |
Flavonoids; Liquid chromatography; Synergism. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01120naa a2200337 a 4500 001 2118863 005 2020-01-16 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.sajb.2019.02.001$2DOI 100 1 $aANDRADE, J. C. 245 $aUPLC-MS-ESI-QTOF characterization and evaluation of the antibacterial and modulatory antibiotic activity of Ziziphus joazeiro Mart. aqueous extracts.$h[electronic resource] 260 $c2019 650 $aFlavonoids 650 $aLiquid chromatography 650 $aSynergism 650 $aSinergismo 653 $aCromatografia liquida 653 $aFlavonóides 653 $aResistência bacteriana 700 1 $aSILVA, A. M. DE O. E 700 1 $aSANTOS, A. T. L. DOS 700 1 $aFREITAS, M. A. 700 1 $aCARNEIRO, J. N. P. 700 1 $aGONÇALO, M. I. P. 700 1 $aSOUZA, A. Z. DE 700 1 $aFREITAS, T. S. DE 700 1 $aRIBEIRO, P. R. V. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aBRAGA, M. F. B. M. 700 1 $aCOUTINHO, H. D. M. 773 $tSouth African Journal of Botany, Amsterdam$gv. 123, p. 105-112, July 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/08/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; HIDALGO CHAVEZ, D. W.; ALMEIDA, E. L.; MOULIN, L. C.; SÁ, D. de G. C. F. de; TONON, R. V. |
Afiliação: |
MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHAVEZ, UFRRJ; EVELINE LOPES ALMEIDA, UFRJ; LAÍS CORDEIRO MOULIN, UFRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Lycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant: Stability during processing and storage. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 160, 11169, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content. |
Palavras-Chave: |
Degradation kinetics; Extruded snack; Fusilli pasta; Snack cracker. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01838naa a2200253 a 4500 001 2145544 005 2022-12-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGALDEANO, M. C. 245 $aLycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant$bStability during processing and storage.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aA lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content. 650 $aFood technology 653 $aDegradation kinetics 653 $aExtruded snack 653 $aFusilli pasta 653 $aSnack cracker 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aHIDALGO CHAVEZ, D. W. 700 1 $aALMEIDA, E. L. 700 1 $aMOULIN, L. C. 700 1 $aSÁ, D. de G. C. F. de 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tFood Research International$gv. 160, 11169, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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