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Registros recuperados : 12 | |
3. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. L. Teor de isoflavones em vinte cultivares de soja semeadas em Londrina e Ponta Grossa. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 127-129. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | GALÃO, O. F.; TEIXEIRA, A. I.; MOREIRA, M. A.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; VISENTAINER, J. V. Variation in genetic and environmental effects of beta-conglycinin (7S) and glycinin (11S) protein fractions in conventional and GM soybean cultivars grown in Southern Brazil. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 2, p. 683-692, mar./abr. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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5. | | FERREIRA, D. T.; PEREZ, C. A. S.; ANDREI, C. C.; PEDROTTI, F. GALÃO, O. F.; FACCIONE, M.; YORINORI, J. T. Fitotoxina produzida pelo fungo Helminthosporium sp. In: SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA, 4., 1987. Londrina. Resumos... Londrina, UEL, 1987. p. 29. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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6. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; CLAUS, T.; VISENTAINER, J. V. Kunitz trypsin Inhibitor and phytic acid levels in conventional and genetically modified soybean seeds from Londrina and Ponta Grossa, South Brazil. Acta Scientiarum, Maringá, v. 36, n. 4, p. 727-731, Oct./Dec., 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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7. | | GUEDES, C. L. B.; ADÃO, D. C.; QUESSADA, T. P.; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; MESA PÉRAZ, J. M.; ROCHA, J. D. Avaliação de biocombustível derivado do bio-óleo obtido por pirólise rápida de biomassa lignocelulósica como aditivo para gasolina. Química Nova, v. 33, n. 4, p. 781-786, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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8. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; SANTOS JÚNIOR, O. O.; MARUYAMA, S. A.; FIGUEIREDO, L. C.; BONAFE, E. G.; VISENTAINER, J. V. Differences of fatty acid composition in brazilian genetic and conventional soybeans (Glycine max (L.) Merrill) grown in different regions. Food Research International, Barking, v. 62, p. 589-594, Aug. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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9. | | GALÃO, O. F.; BORSATO, D.; PINTO, J. P.; PINA, MARCOS V. R.; VISENTAINER, J. V.; PANIZZI, M. C.; LEITE, R. S. Aplicação de redes neurais artificiais na classificação e identificação de cultivares de soja por região de plantio. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. A química construindo um futuro melhor. [São Paulo]: SBQ, 2010. Ref. BEA-014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. | | SILVA, L. R. C.; ANGILELLI, K. G.; CREMASCO, H.; ROMAGNOLI, E. S.; GALÃO, O. F.; BORSATO, D.; MORAES, L. A. C.; MANDARINO, J. M. G. Application of self-organising maps towards segmentation of soybean samples by determination of amino acids concentration. Plant Physiology and Biochemistry, v. 106, p. 264-268, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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11. | | QUESSADA, T. P.; GAZZONI, B. F.; FREITAS, H. R.; PEREZ, J. M. M.; ROCHA, J. D.; GAZZONI, D.; AVILA, M. T. de; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; GUEDES, C. L. B. Obtenção e caracterização de ésteres e derivados fenólicos a partir dos efluentes líquidos de processos de pirólise. In: REUNIÃO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza, CE. Anais... trab. AB-150. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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12. | | QUESSADA, T. P.; GAZZONI, B. F.; FREITAS, H. R.; PEREZ, J. M. M.; ROCHA, J. D.; GAZZONI, D. L.; AVILA, M. T. de; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; GUEDES, C. L. B. Obtenção e caracterização de ésteres e derivados fenólicos a partir dos efluentes de processos de pirólise. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza. Químicos para uma potência emergente: resumos. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2009. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 12 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
02/06/2016 |
Data da última atualização: |
03/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, L. R. C.; ANGILELLI, K. G.; CREMASCO, H.; ROMAGNOLI, E. S.; GALÃO, O. F.; BORSATO, D.; MORAES, L. A. C.; MANDARINO, J. M. G. |
Afiliação: |
LÍVIA RAMAZZOTI CHANAN SILVA, UEL; KARINA GOMES ANGILELLI, UEL; HAGATA CREMASCO, UEL; ERICA SIGNORI ROMAGNOLI, UEL; OLÍVIO FERNANDES GALÃO, UEL; DIONISIO BORSATO, UEL; LARISSA ALEXANDRA CARDOSO MORAES, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO. |
Título: |
Application of self-organising maps towards segmentation of soybean samples by determination of amino acids concentration. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Physiology and Biochemistry, v. 106, p. 264-268, 2016. |
ISSN: |
0981-9428 |
DOI: |
10.1016/j.plaphy.2016.05.017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybeans are widely used both for human nutrition and animal feed, since they are an important source of protein, and they also provide components such as phytosterols, isoflavones, and amino acids. In this study, were determined the concentrations of the amino acids lysine, histidine, arginine, asparagine, glutamic acid, glycine, alanine, valine, isoleucine, leucine, tyrosine, phenylalanine present in 14 samples of conventional soybeans and 6 transgenic, cultivated in two cities of the state of Paraná, Londrina and Ponta Grossa. The results were tabulated and presented to a self-organising map for segmentation according planting regions and conventional or transgenic varieties. A network with 7000 training epochs and a 10 × 10 topology was used, and it proved appropriate in the segmentation of the samples using the data analysed. The weight maps provided by the network, showed that all the amino acids were important in targeting the samples, especially isoleucine. Three clusters were formed, one with only Ponta Grossa samples (including transgenic (PGT) and common (PGC)), a second group with Londrina transgenic (LT) samples and the third with Londrina common (LC) samples. |
Palavras-Chave: |
Topologic map; Weight map. |
Thesagro: |
Nutrição humana; Soja; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Human nutrition; Neural networks; Nutrition research; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02229naa a2200349 a 4500 001 2046119 005 2017-11-03 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0981-9428 024 7 $a10.1016/j.plaphy.2016.05.017$2DOI 100 1 $aSILVA, L. R. C. 245 $aApplication of self-organising maps towards segmentation of soybean samples by determination of amino acids concentration.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aSoybeans are widely used both for human nutrition and animal feed, since they are an important source of protein, and they also provide components such as phytosterols, isoflavones, and amino acids. In this study, were determined the concentrations of the amino acids lysine, histidine, arginine, asparagine, glutamic acid, glycine, alanine, valine, isoleucine, leucine, tyrosine, phenylalanine present in 14 samples of conventional soybeans and 6 transgenic, cultivated in two cities of the state of Paraná, Londrina and Ponta Grossa. The results were tabulated and presented to a self-organising map for segmentation according planting regions and conventional or transgenic varieties. A network with 7000 training epochs and a 10 × 10 topology was used, and it proved appropriate in the segmentation of the samples using the data analysed. The weight maps provided by the network, showed that all the amino acids were important in targeting the samples, especially isoleucine. Three clusters were formed, one with only Ponta Grossa samples (including transgenic (PGT) and common (PGC)), a second group with Londrina transgenic (LT) samples and the third with Londrina common (LC) samples. 650 $aFood technology 650 $aHuman nutrition 650 $aNeural networks 650 $aNutrition research 650 $aSoybeans 650 $aNutrição humana 650 $aSoja 650 $aTecnologia de alimento 653 $aTopologic map 653 $aWeight map 700 1 $aANGILELLI, K. G. 700 1 $aCREMASCO, H. 700 1 $aROMAGNOLI, E. S. 700 1 $aGALÃO, O. F. 700 1 $aBORSATO, D. 700 1 $aMORAES, L. A. C. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 773 $tPlant Physiology and Biochemistry$gv. 106, p. 264-268, 2016.
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