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Registros recuperados : 12 | |
3. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. L. Teor de isoflavones em vinte cultivares de soja semeadas em Londrina e Ponta Grossa. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 127-129. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | GALÃO, O. F.; TEIXEIRA, A. I.; MOREIRA, M. A.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; VISENTAINER, J. V. Variation in genetic and environmental effects of beta-conglycinin (7S) and glycinin (11S) protein fractions in conventional and GM soybean cultivars grown in Southern Brazil. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 2, p. 683-692, mar./abr. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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5. | | FERREIRA, D. T.; PEREZ, C. A. S.; ANDREI, C. C.; PEDROTTI, F. GALÃO, O. F.; FACCIONE, M.; YORINORI, J. T. Fitotoxina produzida pelo fungo Helminthosporium sp. In: SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA, 4., 1987. Londrina. Resumos... Londrina, UEL, 1987. p. 29. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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6. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; CLAUS, T.; VISENTAINER, J. V. Kunitz trypsin Inhibitor and phytic acid levels in conventional and genetically modified soybean seeds from Londrina and Ponta Grossa, South Brazil. Acta Scientiarum, Maringá, v. 36, n. 4, p. 727-731, Oct./Dec., 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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7. | | GUEDES, C. L. B.; ADÃO, D. C.; QUESSADA, T. P.; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; MESA PÉRAZ, J. M.; ROCHA, J. D. Avaliação de biocombustível derivado do bio-óleo obtido por pirólise rápida de biomassa lignocelulósica como aditivo para gasolina. Química Nova, v. 33, n. 4, p. 781-786, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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8. | | GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; SANTOS JÚNIOR, O. O.; MARUYAMA, S. A.; FIGUEIREDO, L. C.; BONAFE, E. G.; VISENTAINER, J. V. Differences of fatty acid composition in brazilian genetic and conventional soybeans (Glycine max (L.) Merrill) grown in different regions. Food Research International, Barking, v. 62, p. 589-594, Aug. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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9. | | GALÃO, O. F.; BORSATO, D.; PINTO, J. P.; PINA, MARCOS V. R.; VISENTAINER, J. V.; PANIZZI, M. C.; LEITE, R. S. Aplicação de redes neurais artificiais na classificação e identificação de cultivares de soja por região de plantio. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. A química construindo um futuro melhor. [São Paulo]: SBQ, 2010. Ref. BEA-014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. | | SILVA, L. R. C.; ANGILELLI, K. G.; CREMASCO, H.; ROMAGNOLI, E. S.; GALÃO, O. F.; BORSATO, D.; MORAES, L. A. C.; MANDARINO, J. M. G. Application of self-organising maps towards segmentation of soybean samples by determination of amino acids concentration. Plant Physiology and Biochemistry, v. 106, p. 264-268, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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11. | | QUESSADA, T. P.; GAZZONI, B. F.; FREITAS, H. R.; PEREZ, J. M. M.; ROCHA, J. D.; GAZZONI, D.; AVILA, M. T. de; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; GUEDES, C. L. B. Obtenção e caracterização de ésteres e derivados fenólicos a partir dos efluentes líquidos de processos de pirólise. In: REUNIÃO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza, CE. Anais... trab. AB-150. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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12. | | QUESSADA, T. P.; GAZZONI, B. F.; FREITAS, H. R.; PEREZ, J. M. M.; ROCHA, J. D.; GAZZONI, D. L.; AVILA, M. T. de; BORSATO, D.; GALÃO, O. F.; DI MAURO, E.; GUEDES, C. L. B. Obtenção e caracterização de ésteres e derivados fenólicos a partir dos efluentes de processos de pirólise. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza. Químicos para uma potência emergente: resumos. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2009. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
08/05/2014 |
Data da última atualização: |
26/07/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GALÃO, O. F.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; SANTOS JÚNIOR, O. O.; MARUYAMA, S. A.; FIGUEIREDO, L. C.; BONAFE, E. G.; VISENTAINER, J. V. |
Afiliação: |
OLÍVIO FERNANDES GALÃO, UEL; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO-PANIZZI, CNPT; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; OSCAR OLIVEIRA SANTOS JÚNIOR, UEM; SWAMI ARÊA MARUYAMA, UEM; LUANA CAROLINE FIGUEIREDO, UTFPR; ELTON GUNTENDORFER BONAFE, UTFPR; JESUI VERGILIO VISENTAINER, UEM. |
Título: |
Differences of fatty acid composition in brazilian genetic and conventional soybeans (Glycine max (L.) Merrill) grown in different regions. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, Barking, v. 62, p. 589-594, Aug. 2014. |
ISSN: |
0963-9969 |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2014.04.025 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to compare fatty acid profiles of seed samples from twenty different soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes (14 non-transgenic and six transgenic Roundup-tolerant) grown at two different locations, both in the Parana state, a southern region of Brazil. A total of eleven fatty acids were detected and quantified, among them the most expressive ones were oleic, linoleic, linolenic and palmitic acids. The total unsaturated fatty acid amount was higher than 82%. An increase in the n-3 fatty acids quantities were observed in transgenic species, which can be reflected in lower n-6/n-3 ratios, a highly desired trend regarding consumers' health. In conclusion, results showed a large amount of variation among the different germplasms (either conventional or transgenic) within and across locations. |
Palavras-Chave: |
Soybean. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117015/1/2014-Food-Research-International-v62p589.pdf
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Marc: |
LEADER 01655naa a2200265 a 4500 001 2007339 005 2016-07-26 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0963-9969 024 7 $a10.1016/j.foodres.2014.04.025$2DOI 100 1 $aGALÃO, O. F. 245 $aDifferences of fatty acid composition in brazilian genetic and conventional soybeans (Glycine max (L.) Merrill) grown in different regions. 260 $c2014 520 $aThe aim of this study was to compare fatty acid profiles of seed samples from twenty different soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes (14 non-transgenic and six transgenic Roundup-tolerant) grown at two different locations, both in the Parana state, a southern region of Brazil. A total of eleven fatty acids were detected and quantified, among them the most expressive ones were oleic, linoleic, linolenic and palmitic acids. The total unsaturated fatty acid amount was higher than 82%. An increase in the n-3 fatty acids quantities were observed in transgenic species, which can be reflected in lower n-6/n-3 ratios, a highly desired trend regarding consumers' health. In conclusion, results showed a large amount of variation among the different germplasms (either conventional or transgenic) within and across locations. 650 $aÁcido Graxo 650 $aSoja 653 $aSoybean 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aSANTOS JÚNIOR, O. O. 700 1 $aMARUYAMA, S. A. 700 1 $aFIGUEIREDO, L. C. 700 1 $aBONAFE, E. G. 700 1 $aVISENTAINER, J. V. 773 $tFood Research International, Barking$gv. 62, p. 589-594, Aug. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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