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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
03/03/2017 |
Data da última atualização: |
03/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, G. G. S. da; SILVA, E. M. da; BARBOSA, W. F. S.; JORGE, M. H. A. |
Afiliação: |
GEANY GIOVANA SILVA DA COSTA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL; ELIAMARA MARQUES DA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL; WILLAMS FERREIRA SOUZA BARBOSA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MATO GROSSO DO SUL; MARCAL HENRIQUE AMICI JORGE, CNPH. |
Título: |
Índice de velocidade de emergência de Jambo em diferentes ambientes protegidos e substratos. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRÍCOLA, 45., 2016, Florianópolis. Anais... Jaboticabal: SBEA, 2016. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CONBEA. Resumo expandido. |
Conteúdo: |
O objetivo foi avaliar o índice de velocidade de emergência (IVE) de jambo em diferentes níveis de substratos. |
Palavras-Chave: |
Substrato. |
Thesagro: |
Jambo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157031/1/Resumo-expandido-substrato-jambo-2016-Marcal.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
24/11/2021 |
Data da última atualização: |
24/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GADIOLI, I. L.; ASQUIERI, E. R.; OLIVEIRA, L. de L. de; FIGUEIREDO, L. F. de A.; CELESTINO, S. M. C.; BATISTA, R. D.; ASQUIERI, E. M. de A. R. |
Afiliação: |
IZABEL LUCENA GADIOLI; EDUARDO RAMIREZ ASQUIERI; LIVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA; LUCIO FLAVIO DE ALENCAR FIGUEIREDO; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CPAC; RAYSSA DIAS BATISTA; ELAINE MEIRE DE ASSIS RAMIREZ ASQUIERI. |
Título: |
Influence of Climatic and Geographical Variations on the Nutritional and Antioxidant Properties of Baru Mesocarp (Dipteryx alata Vog.) and the Crystallization of Sucrose by Secondary Nucleation. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Sugar Tech, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Baru is an exotic fruit grown in different regions of the Brazilian savannah, but its sweet mesocarp is discarded after extraction of the almond the nutritional and antioxidant properties of baru mesocarp (pulp), as harvested in three Brazilian locations (Goia´s-GO; Federal District-DF and Minas Gerais-MG), and the feasibility of crystalizing the sugar from the mesocarp were investigated. Variations (dry weight basis) in the protein (2.6?9.2%), lipid (1.5?5.1%), fiber (24.1?33%), sugar (38.1?42.3%), total phenolic compounds ?TPC (179.4?314.7 mg GAE.100 g-1) and tannin (39.3?75.8 mg CAE.100 g-1) contents were observed. The antioxidant activity as determined by the ABTS method followed the tannin content, and by the DPPH and FRAP methods, followed the TPC content. The mesocarp from MG, subjected to higher temperatures, temperature variations and sunlight, presented more sucrose, glucose and fructose. The mesocarp from DF, presented more antioxidants, tannins, total and soluble fibers, proteins, maltose, lipids and ash, contents associated with a higher altitude and greater rainfall. Finally, the GO mesocarps, with rainfall before ripening, higher temperatures and less sunlight, were associated with higher antioxidant, sucrose and insoluble fiber contents. Granulated sugar was obtained by crystallization from the mesocarp. |
Palavras-Chave: |
Baru; Variável climática. |
Thesagro: |
Açúcar; Composto Fenólico; Cristalização. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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