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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALEXANDRE, P.; SANTANA, M. H. A.; GOMES, R. da C.; FERRAZ, J. B. S.; FUKUMASU, H. Molecular characterization of constitutive androstane receptor (CAR) and its association with feed efficiency of Nellore (Bos indicus) cattle. Journal of Animal Science v.90, (Supplement 3/J); Journal of Dairy Science, v.95, (Supplement 2), p.524, 2012. Edição dos trabalhos do: ADSA-PSA-AMPA-ASAS-CSAS-WSASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2012, Phoenix-AR. Breeding and Genetics: Molecular Biology and Genomics. W68.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFUKUMASU, H.; AVANZO, J. L.; HEIDOR, R.; SILVA, T. C.; ATROCH, A.; MORENO, F. S.; DAGLI, M. L. Z. Protective effects of guarana (Paullinia cupana Mart. var. Sorbilis) against DEN-induced DNA damage on mouse liver. Food and Chemical Toxicology, v. 44, n. 6 , p. 862-867, jun. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, Y. J. S.; FACCHINATTO, W. M.; ROCHETTI, A. L.; CARVALHO, R. A.; Le FEUNTEUN; FUKUMASU, H.; MORZEL, M.; COLNAGO, L. A.; VANIN, F. M. Systemic characterization of pupunha (Bactris gasipaes) flour with views of polyphenol content on cytotoxicity and protein in vitro digestion. Food Chemistry, v. 405, 134888, 2023. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoALEXANDRE, P. A.; GOMES, R. da C.; SANTANA, M. H. A.; SILVA, S. L.; LEMES, P. R.; MUDADU, M. de A.; REGITANO, L. C. de A.; MEIRELLES, F. V.; FERRAZ, J. B. S.; FUKUMASU, H. Bovine NR1I3 gene polymorphisms and its association with feed efficiency traits in Nellore cattle. Meta Gene, v. 2, p. 206-217, dec. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFUKUMASU, H.; SILVA, T. C. da; AVANZO, J. L.; LIMA, C. E. de; MACKOWIAK, I. I.; ATROCH, A.; SPINOSA, H. de S.; MORENO, F. S.; DAGLI, M. L. Z. Chemopreventive effects of Paullinia cupana Mart var. sorbilis, the guarana, on mouse hepatocarcinogenesis. Cancer Letters, v. 233, n. 1, p. 158-164, fev. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, M. H. de A.; OLIVEIRA JUNIOR, G. A.; CESAR, A. S. M.; FREUA, M. C.; GOMES, R. da C.; SILVA, S. da L.; LEME, P. R.; FUKUMASU, H.; CARVALHO, M. E.; VENTURA, R. V.; COUTINHO, L. L.; KADARMIDEEN, H. N.; FERRAZ, J. B. S. Copy number variations and genome-wide associations reveal putative genes and metabolic pathways involved with the feed conversion ratio in beef cattle. Journal of Applied Gentics, v. 57, n. 4, p. 495-504, 2016

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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7.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, A. O.; MALHEIROS, J. M.; AFONSO, J.; PETRINI, J.; COUTINHO, L. L.; DINIZ, W. J. da S.; DONATONI, F. A. B.; TIZIOTO, P. C.; OLIVEIRA, P. S. N. de; RIBEIRO, J. A. S.; OLIVEIRA, K. S. de; ROCHA, M. I. P.; ANDRADE, B. G. N.; FUKUMASU, H.; BEIKI, H.; REECY, J. M.; ZERLOTINI NETO, A.; MOURAO, G. B.; REGITANO, L. C. de A. Prune homolog 2 with BCH domain (PRUNE2) gene expression is associated with feed efficiency related traits in Nelore steers. Mammalian Genome, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFINALLI, S. L.; SILVA, B. P. M. DA; GOMES, J. D.; ALMEIDA, V. V. DE; FREITAS, F. A. O.; MOREIRA, G. C. M.; VIGNATO, B. S.; AFONSO, J.; REECY, J.; KOLTES, J.; KOLTES, D.; REGITANO, L. C. de A.; GARRICK, D. J.; BALIEIRO, J. C. DE C.; MEIRA, A. N.; FREITAS, L.; COUTINHO, L. L.; FUKUMASU, H.; MOURÃO, G. B.; ALENCAR, S. M. DE; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M. Differential gene expression associated with soybean oil level in the diet of pigs. Animals, v. 12, n. 13 1632, jun. 2022. 21 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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9.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, V. V.; SILVA, J. P. M.; SCHINCKEL, A. P.; MEIRA, A. N.; MOREIRA, G. C. M.; GOMES, J. D.; POLETI, M. D.; DARGELIO, M. D. B.; PATINHO, I.; CONTRERAS-CASTILLO, C. J.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; REECY, J. M.; KOLTES, D.; SERÃO, N. V. L.; REGITANO, L. C. de A.; FUKUMASU, H.; BRUSTOLINI, A. P. L.; ALENCAR, S. M.; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M. Effects of increasing dietary oil inclusion from different sources on growth performance, carcass and meat quality traits, and fatty acid profile in genetically lean immunocastrated male pigs. Livestock Science, v.248, jun. 2021, 104515. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFANALLI, S. L.; SILVA, B. P. M. DA; GOMES, J. D.; CICONELLO, F. N.; ALMEIDA, V. V. DE; FREITAS, F. A. O.; MOREIRA, G. C. M.; VIGNATO, B. S.; AFONSO, J.; REECY, J.; KOLTES, J.; KOLTES, D.; REGITANO, L. C. de A.; BAILEIRO, J. C. DE C.; FREITAS, L.; COUTINHO, L. L.; FUKUMASU, H.; ALENCAR, S. M. DE; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M. Effect of dietary soybean oil inclusion on liver-related transcription factors in a pig model for metabolic diseases. Scientific Reports, v. 12, 10318, jun. 2022. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/11/2021
Data da última atualização:  22/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ALMEIDA, V. V.; SILVA, J. P. M.; SCHINCKEL, A. P.; MEIRA, A. N.; MOREIRA, G. C. M.; GOMES, J. D.; POLETI, M. D.; DARGELIO, M. D. B.; PATINHO, I.; CONTRERAS-CASTILLO, C. J.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; REECY, J. M.; KOLTES, D.; SERÃO, N. V. L.; REGITANO, L. C. de A.; FUKUMASU, H.; BRUSTOLINI, A. P. L.; ALENCAR, S. M.; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M.
Afiliação:  V. V. ALMEIDA, UFG; J. P. M. SILVA, USP; A. P. SCHINCKEL, Purdue University; A. N. MEIRA, USP; G. C. M. MOREIRA, University of Liège; J. D. GOMES, USP; M. D. POLETI, USP; M. D. B. DARGELIO, USP; I. PATINHO, USP; C. J. CONTRERAS-CASTILLO, USP; L. L. COUTINHO, USP; G. B. MOURÃO, USP; J. M. REECY, Iowa State University; D. KOLTES, Iowa State University; N. V. L. SERÃO, Iowa State University; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; H. FUKUMASU, USP; A. P. L. BRUSTOLINI, DB Genética Suína; S. M. ALENCAR, USP; A. LUCHIARI FILHO, USP; A. S. M. CESAR, USP.
Título:  Effects of increasing dietary oil inclusion from different sources on growth performance, carcass and meat quality traits, and fatty acid profile in genetically lean immunocastrated male pigs.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v.248, jun. 2021, 104515.
Páginas:  10 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A total of 96 genetically lean immunocastrated male pigs were used in a 98-day study to evaluate the effects of including 3% soybean oil (SO), canola oil (CO), or fish oil (FO) in the diets vs. feeding a standard commercial diet with 1.5% SO (control) on growth performance, carcass and meat quality traits, consumer acceptability, and intramuscular fatty acid composition of the longissimus lumborum (LL) muscle. Pigs were blocked by initial body weight (BW; 28.44 ± 2.95 kg) and assigned to one of four treatments, with six replicate pens per treatment and four pigs per pen. Pig BW and pen feed disappearance were recorded weekly. At the conclusion of the study, pigs were slaughtered, carcass characteristics were measured, and a sample of the LL was removed for meat quality assessment, fatty acid composition analysis, and overall liking evaluation. Dietary treatments had no effect on overall growth performance and pig carcasses. Although loins from pigs fed diets containing either 3% SO or CO had decreased (P = 0.05) Warner-Bratzler shear force, only the addition of 3% SO to pig diets resulted in loin chops that were rated higher (P < 0.001) for consumer overall liking. Adding either 3% SO or CO increased (P < 0.01) the percentages of oleic acid and total monounsaturated fatty acids in the LL intramuscular fat compared to control- or FO-fed pigs. However, intramuscular fat from 3% SO- or CO-fed pigs had the lowest (P < 0.01) proportion of total omega (n)-3 polyunsaturated fatty a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dietary oil sources; Immunologic castration; Lean growth; Pig; Pork quality.
Thesaurus NAL:  Fatty acid composition.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25469 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00171ALM2021.00196
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