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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoROQUE, M. R. A.; FERRACINI, V. L.; FRIGHETTO, R. T. S. Método de analise para determinação da degradação do diuron. In: ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 5.; ENCONTRO NORDESTINO DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 1., 1996, Fortaleza. Livro de resumos. Fortaleza: Universidade Federal do Ceara, 1996. p.106

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42.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, R. T. S.; VALARINI, P. J.; TOKESHI, H.; OLIVEIRA, D. A. Microbial, biochemical and compaction parameters of a sustainble soil of Brazil as affected by effective microorganisms (em). In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON KYUSEI NATURE FARMING, 5., 1997, Bangkok, Thailand. 13-14

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43.Imagem marcado/desmarcadoMELO, I. S. de; LAZARETTI, E.; VALARINI, P. J.; FRIGHETTO, R. T. S. Role of Rhizobacteria in control of bean root rot caused by Fusarium solani f. sp. phaseoli. In: INTERNATIONAL MYCOLOGICAL CONGRESS, 6., 1998, Jerusalem. Abstracts. Jerusalem: [s.n.], 1998. p.13

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44.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, R. T. S.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; BACCAN, M.; ALVES FILHO, J. Flavonóides em duas cultivares de soja (Glycine max L. Merril) cultivadas sob aumento da ultravioleta b, em condições de campo. In: WORKSHOP SOBRE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E PROBLEMAS FITOSSANITÁRIOS, 2012, Jaguariúna. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012. 5 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Soja.

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45.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, M. A. de; VILELLA, O. V.; FRIGHETTO, R. T. S.; RACHMAN, M. A. L. Emissão de metano em área de cultivo de arroz inundado sob regime de água contínuo e intermitente. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 3.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 15., 2003, Balneário Camboriú. Anais... Balneário Camboriú: Epagri, 2003. p. 741-743.

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46.Imagem marcado/desmarcadoFANCELLI, M.; VENDRAMIM, J. D.; FRIGHETTO, R. T. S.; LOURENÇÃO, A. L. Exsudato glandular de genótipos de tomateiro e desenvolvimento de Bemisia tabaci (Genn.) (Sternorryncha: Aleyrodidae) biótipo B. Neotropical Entomology, Londrina, v. 34, n. 4, p. 659-665, jul./ago. 2005.

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47.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, N.; OLIVEIRA, J. G. de; CHAGAS, K. C. das; FRIGHETTO, R. T. S. Estudos dos constituintes químicos do óleo essencial de Cunila incisa Beenth. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 18., 1995, Caxambu. Resumos. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 1995. n.p.

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48.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, R. T. S.; SÁBER, M. L.; BATISTA, E. R.; COSTA, L. B.; BACCAN, M. Efeitos da radiação ultravioleta B sobre cultivar de soja (Glycine max L. Merril) BRS 262 em condições de campo. In: WORKSHOP SOBRE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E PROBLEMAS FITOSSANITÁRIOS, 2012, Jaguariúna. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012.

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49.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, A. C. F.; FRIGHETTO, R. T. S.; ALMEIDA, E. A. de. Estudo de biomarcadores bioquímicos em tilápias expostas a misturas de contaminantes ambientais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ECOTOXICOLOGIA, 12., 2012, Porto de Galinhas. Anais... Porto de Galinhas: Sociedade Brasileira de Ecotoxicologia, 2012. n. 250. p. 238

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50.Imagem marcado/desmarcadoSÁBER, M. L.; ANDREOTE, F. D.; FRIGHETTO, R. T. S.; MELO, I. S. de. Efeito da radiação ultravioleta B sobre a comunidade bacteriana epifítica de soja (Glycine max L. Merril). In: WORKSHOP SOBRE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E PROBLEMAS FITOSSANITÁRIOS, 2012, Jaguariúna. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012. 8 p.

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51.Imagem marcado/desmarcadoFERRACINI, V. L.; WATANABE, M. A.; FRIGHETTO, R. T. S.; SILOTO, R. C. Efeito repelente de extratos vegetais sobre a traca do tomateiro (Scrobipalpuloides absoluta, Lepidoptera, Gelechiidae). In: WORKSHOP SOBRE PRODUTOS NATURAIS NO CONTROLE DE PRAGAS, DOENCAS E PLANTAS DANINHAS, 1., 1990, Jaguariuna. Anais. Jaguariuna: EMBRAPA-CNPDA, 1990. p.49 (EMBRAPA-CNPDA. Documentos, 16).

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52.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, R. T. S.; TERAO, D.; SASAKI, F. F. C.; CERQUEIRA, T. S. Quantificação da respiração e de etileno em vegetais por cromatografia gasosa com detectores em série. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2018. 24 p. il. color. (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 117).

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53.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, A. C. F.; MONERÓ, T. de O.; FRIGHETTO, R. T. S.; ALMEIDA, E. A. de. E2 potentializes benzo(a)pyrene-induced hepatic cytochrome P450 enzyme activities in Nile tilapia at high concentrations. Environmental Science & Pollution Research, Berlin, v. 22, n. 22, p. 17367-17374, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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54.Imagem marcado/desmarcadoFRIGHETTO, R. T. S.; VALARINI, P. J.; RIZZO, LUIZ T. B.; CASTRO, S. S. distribuição espacial e temporal do teor de carbono em polissacarídeos, no horizonte de solos agrícolas: estudos de caso. In: ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 3., 1999, Santa Maria, RS. Anais...Matéria Orgânica e qualidade Ambiente:Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, 1999. p.352-354

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55.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. de S.; LIMA, M. A. de; BAYER, C.; FRIGHETTO, R. T. S. Dois sistemas de cultivo de arroz irrigado e a emissão de metano. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 3.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 15., 2003, Balneário Camboriú. Anais... Balneário Camboriú: Epagri, 2003. p. 738-740.

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56.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, I. P. C.; BERCHIELLI, T. T.; BERNDT, A.; FRIGHETTO, R. T. S.; FIORENTINI, G. The effect of lipid sources on the methane emission of beef cattle at pasture using the SF6 tracer technique. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON THE NUTRITION OF HERBIVORES, 8., 2011, Aberystwyth. Proceedings... Aberystwyth: Cambridge Univesity Press, 2011. Ref. 509.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pecuária Sudeste.

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57.Imagem marcado/desmarcadoVALARINI, P. J.; FRIGHETTO, R. T. S.; TOKESHI, H.; MORSOLETTO, R. V. Desenvolvimento de método e indicadores de avaliação do impacto ambiental das práticas de manejo em sistemas de produção intensivos. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2006. 24 p. (Embrapa Meio Ambiente. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 36).

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58.Imagem marcado/desmarcadoVALARINI, P. J.; FRIGHETTO, R. T. S.; AVILA, L. A.; ODA, L. M. Caracterização da supressividade do solo a patógenos do tomateiro em sistemas de manejo orgânico e convencional. In: Summa Phytopathologica, v. 31, supl., p. 48, Feb. 2005.

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59.Imagem marcado/desmarcadoVIANA, A. M. M.; VILELA, E. F.; FRIGHETTO, R. T. S. Comportamento de agregacao, mediado por semioquimicos entre adultos de Cosmopolites sordidus (Coleoptera: Curculionidae). In: WORKSHOP SOBRE PRODUTOS NATURAIS NO CONTROLE DE PRAGAS, DOENCAS E PLANTAS DANINHAS, 1., 1990, Jaguariuna. Anais. Jaguariuna: EMBRAPA-CNPDA, 1990. p.39 (EMBRAPA-CNPDA. Documentos, 16).

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60.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, M. A. de; VILELLA, O. V.; FRIGHETTO, R. T. S.; RACHMAN, M. A. L. Influence of continuous and intermittent water regimes on methane emissions from irrigated rice crops in southeast Brazil. In: INTERNATIONAL METHANE AND NITROUS OXIDE MITIGATION CONFERENCE, 3., 2003, Beijing. Proceedings... Beijing: China Coal Information Institute, 2003. p. 524-531.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  11/01/2008
Data da última atualização:  25/03/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  FRIGHETTO, R. T. S.; WELENDORF. R. M.; NIGRO, E. N.; FRIGHETTO, N.; SIANI, A. C.
Afiliação:  Rosa Toyoko Shiraishi Frighetto, Embrapa Meio Ambiente; Rodolfo Max Welendorf, CPQBA-UNICAMP; Eduardo N. Nigro, CPQBA-UNICAMP; Nelson Frighetto, CPQBA-UNICAMP; Antonio Carlos Siani, FIOCRUZ.
Título:  Isolation of ursolic acid from apple peels by high speed counter-current chromatography.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v.106, n 2, p. 767-771, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cuticular waxes of four varieties of Malus domestica were investigated regarding their content of ursolic acid. Peels from Fuji, Gala, Smith and Granny Smith apples were extracted with chloroform, ethyl acetate and/or ethanol. The crude extracts were purified by high speed counter-current chromatography (HSCCC), by using mobile and stationary phases derived from the two-phase solvent system composed by n-hexane:ethyl acetate:methanol:water in the proportion of 10:5:2.5:1. The phase proportions and the relative distribution of ursolic acid between the two-phases were optimized by TLC and optical densitometry, by comparison with an authentic sample of ursolic acid. The amount of ursolic acid present in the extracts as well as the characterization of the isolated compound were made by high resolution gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC?MS), 13C nuclear magnetic resonance (13C NMR), Infrared; and by comparing thin layer chromatography and flame ionization detection gas chromatography (GC?FID) patterns with the commercial sample. The average content of ursolic acid of 0.8 mg/cm2 in the peel (around 50 mg per medium sized fruit with a surface area of 50? 70 cm2) was found in the Fuji and Smith varieties, whereas 0.5 mg/cm2 and 0.2 mg/cm2 were the amounts calculated for Granny Smith and Gala, respectively. The HSCCC technique was shown to be a good method to purify free ursolic acid from apple peels and could represent a new technological tool to be developed to exp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido ursólico.
Thesagro:  Cromatografia; Isolamento; Maçã; Malus Domestica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA7136 - 1UPCAP - --Aq5 G2PAT 20072008.00004
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