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Registros recuperados : 192 | |
81. | | RYBKA, A. C. P.; FÉLIX, L. D.; FREITAS, S. T. de; SOUZA, F. de F.; BIASOTO, A. C. T. Efeito da formulação na qualidade nutricional do suco de acerola Junko após armazenamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2871-2874. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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83. | | FREITAS, S. T. de; PEREIRA, E. I. P.; GOMEZ, A. C. S.; BRACKMANN, A.; NICOLOSO, F.; BISOGNIN, D. A. Processing quality of potato tubers produced during autumn and spring and stored at different temperatures. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 30, n. 1, p. 91-98, jan./mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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84. | | RIBEIRO, T. da S.; VILVERT, J. C.; SILVA, R. de S.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de. Qualidade de fruto dos acessos do Banco Ativo de Germoplasma de Aceroleira da Embrapa Semiárido. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 17., 2023, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2023. p. 17-18. (Embrapa Semiárido. Eventos Técnicos & Científicos, 1). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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85. | | BRACKMANN, A.; TREVISAN, J. N.; MARTINS, G. A. K.; FREITAS, S. T. de; MELLO, A. M. de. Qualidade pós-colheita de couve-flor 'Teresópolis gigante' tratada com etileno, absorvedor de etileno e 1-Metilciclopropeno. Ciencia Rural, Santa Maria, v. 35, n. 6, p. 1444-1447, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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86. | | FREITAS, S. T. de; BISOGNIN, D. A.; BRACKMANN, A.; GÓMEZ, A. C. S.; SAUTTER, C. K.; COPETTI, F. Qualidade de processamento de clones de batata submetidos ao armazenamento em diferentes temperaturas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 3., 2005, Gramado. Anais digitais... Passo Fundo: Embrapa Trigo: SBMP, 2005. CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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87. | | FERREIRA, I. C.; SILVA, W. P. da; VILVERT, J. C.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de. Qualidade físico-química de cinco clones de aceroleira produzidos no Vale do São Francisco e colhidos em dois estádios de maturação. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 37-42 (Embrapa Semiárido. Documentos, 288). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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88. | | SANTOS, T. B.; MOURA, N. R.; AIDAR, S. de T.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de. Efeito do sombreamento na taxa fotossintética e potencial hídrico de macieiras cultivadas no Submédio do Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 379-382. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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89. | | COELHO, B. E. S.; LIMA, M. dos S.; RYBKA, A. C. P.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de. Coloração da polpa de acerola obtida sob diferentes formas de processamento. In: CONGRESSO INTERNACIONAL INTERDISCIPLINAR EM EXTENSÃO RURAL E DESENVOLVIMENTO, 2., 2019, Juazeiro, BA. Territorialidades, mudanças climáticas, agroecossistemas e premissas para o desenvolvimento sustentável. Juazeiro, BA: UNIVASF, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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90. | | BRACKMANN, A.; TREVISAN, J. N.; MARTINS, G. A. K.; FREITAS, S. T. de; MELLO, A. M. de. Etileno, 1- metilciclopropeno e qualidade de repolho cv. Wakaba armazenado em ambiente refrigerado. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 9, n. 4, p. 403-405, out./dez. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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91. | | BARRETO, N. S.; MARQUES, E. J. N.; CARVALHO, E. S. S. de; FREITAS, S. T. de; BIASOTO, A. C. T. Determinação rápida de parâmetros físico-químicos em vinho tinto utilizando espectrômetro VIS/NIR portátil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2414-2417. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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92. | | MALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. HIS for quality evaluation of vitamin C content in acerola fruit. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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93. | | BEZERRA, D. A.; NÓBREGA, T. F. da; RIBEIRO JUNIOR, P. M.; FREITAS, S. T. de; BARBOSA, M. A. G. Fungos associados às podridões pós-colheita em acerola. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 11., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 21-26. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 271). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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95. | | SILVA, V. P.; FERREIRA, M. A. R.; PASSOS, T. O.; OLIVEIRA, V. R. de; FREITAS, S. T. de. Perda de massa em frutos de umbuzeiro (Spondias tuberosa Arruda) armazenados em diferentes temperaturas. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 3., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 131-135. (Embrapa Semiárido. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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96. | | VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, L. F. dos; RIBEIRO. T. da S.; VELOSO, C. M. Phenolic compounds in acerola fruit and by-products: an overview on identification, quantification, influencing factors, and biological properties. Journal of Food Measurement and Characterization, v. 18, p. 216–239, 2024. Online. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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97. | | AMARANTE, C.; SILVEIRA, J. P. G.; STEFFENS, C. A.; DENARDI, V.; FREITAS, S. T. de; KATSURAYAMA, J. M. Post bloom spraying apple trees with prohexadione-calcium and gibberellic acid affects vegetative growth, fruit mineral content and bitter pit incidence. In: CONGRESSO LUSO-BRASILEIRO DE HORTICULTURA, 1., 2017, Lisboa. Inovação ao serviço dos negócios. Lisboa: Associação Portuguesa de Horticultura, 2017. p. 400. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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98. | | AMARANTE, C. V. T.; STEFFENS, C. A.; FREITAS, S. T. de; SILVEIRA, J. P. G.; DENARDI, V.; KATSURAYAMA, J. M. Post bloom spraying apple trees with prohexadione-calcium and gibberellic acid affects vegetative growth, fruit mineral content and bitter pit incidence. Acta Horticulturae, n. 1275, p. 193-200, 2020. Edição do Proceedings of the International Symposium on Strategies and Technologies to Maintain Quality and Reduce Postharvest Losses, Istanbul, Turkey, apr. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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100. | | FREITAS, S. T. de; PEREIRA, E. I. P.; GOMEZ, A. C. S.; BRACKMANN, A.; NICOLOSO, F.; BISOGNIN, D. A. Polymorphic microsatellites of analysis in cultivars of taro. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 30, n. 1, p. 106-111, jan./mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 192 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/08/2021 |
Data da última atualização: |
19/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTTA, E. B. S. da; AROUCHA, E. M. M. |
Afiliação: |
JOÃO CLAUDIO VILVERT; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; MARIA APARECIDA RODRIGUES FERREIRA; ELEONORA BARBOSA SANTIAGO DA COSTA; EDNA MARIA MENDES AROUCHA. |
Título: |
Sample size for postharvest quality traits of Palmer mangoes. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 5, e-014, 2021. |
DOI: |
http://dx.doi.org /10.1590/0100-29452021014 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to determine the most efficient sample size required to estimate the mean of postharvest quality traits of ?Palmer? mangoes harvested in two growing seasons. A total of 50 mangoes were harvested at maturity stage 2, in winter (June 2020) and spring (October 2020), and evaluated for weight, length, ventral and transverse diameter, skin and pulp L*, C* and hº, dry matter, firmness, soluble solids (SS), titratable acidity (TA) and the SS/TA ratio. According to the results, the coefficient of variation (CV) of fruit quality traits ranged from 2.1% to 18.1%. The highest CV in both harvests was observed for the SS/TA ratio, while the lowest was reported for pulp hº. In order to estimate the mean of physicochemical traits of ?Palmer? mangoes, 12 fruits are needed in the winter and 14 in the spring, considering an estimation error of 10% and a confidence interval of 95%. TA and the SS/TA ratio required the highest sample size, while L* and hº required the lowest sample size. In conclusion, the variability was different among physicochemical traits and seasons, implying that different sample sizes are required to estimate the mean of different quality traits in different growing seasons. |
Palavras-Chave: |
Planejamento experimental. |
Thesagro: |
Amostragem; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology; Sampling. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225354/1/Sample-size-for-postharvest-quality-traits-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02087naa a2200289 a 4500 001 2133736 005 2021-08-19 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org /10.1590/0100-29452021014$2DOI 100 1 $aVILVERT, J. C. 245 $aSample size for postharvest quality traits of Palmer mangoes.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe objective of this study was to determine the most efficient sample size required to estimate the mean of postharvest quality traits of ?Palmer? mangoes harvested in two growing seasons. A total of 50 mangoes were harvested at maturity stage 2, in winter (June 2020) and spring (October 2020), and evaluated for weight, length, ventral and transverse diameter, skin and pulp L*, C* and hº, dry matter, firmness, soluble solids (SS), titratable acidity (TA) and the SS/TA ratio. According to the results, the coefficient of variation (CV) of fruit quality traits ranged from 2.1% to 18.1%. The highest CV in both harvests was observed for the SS/TA ratio, while the lowest was reported for pulp hº. In order to estimate the mean of physicochemical traits of ?Palmer? mangoes, 12 fruits are needed in the winter and 14 in the spring, considering an estimation error of 10% and a confidence interval of 95%. TA and the SS/TA ratio required the highest sample size, while L* and hº required the lowest sample size. In conclusion, the variability was different among physicochemical traits and seasons, implying that different sample sizes are required to estimate the mean of different quality traits in different growing seasons. 650 $aMangoes 650 $aPostharvest physiology 650 $aPostharvest technology 650 $aSampling 650 $aAmostragem 650 $aManga 650 $aMangifera Indica 650 $aPós-Colheita 653 $aPlanejamento experimental 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aFERREIRA, M. A. R. 700 1 $aCOSTTA, E. B. S. da 700 1 $aAROUCHA, E. M. M. 773 $tRevista Brasileira de Fruticultura$gv. 43, n. 5, e-014, 2021.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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