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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/12/2014
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; BURITI, F. C. A.; NASCIMENTO, J. C. F. do; MELO, M. E. S. de; BRUNO, L. M.; BORGES, M. de F.; ROCHA, C. R. C.; LOPES, A. C. de S.; FRANCO, B. D. G. de M.; TODOROV, S. D.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTÔNIO DIOGO SILVA VIEIRA, Universidade de São Paulo; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, Universidade Estadual da Paraíba, Campina Grande; JESSICA CATARINE FRUTUOSO DO NASCIMENTO, Universidade Federal de Pernambuco; MAÍRA ESPÍNDOLA SILVA DE MELO, Universidade Federal de Pernambuco; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; CÍNTIA RENATA COSTA ROCHA, Universidade Federal de Pernambuco; ANA CATARINA DE SOUZA LOPES, Universidade Federal de Pernambuco; BERNADETTE DORA GOMBOSSY DE MELO E FRANCO, Universidade de São Paulo; SVETSLAV DIMITROV TODOROV, Universidade de São Paulo.
Título:  Artisanal coalho cheeses as source of beneficial Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus strains.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Dairy Science & Technology, oct. 2014.
Páginas:  22 p.
DOI:  10.1007/s13594-014-0201-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Based on screening for potential beneficial lactic acid bacteria from Coalho cheese produced in the North-East region of Brazil, eight strains belonging to Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus plantarum were selected. All investigated strains presented low levels of hydrophobicity. Different levels of coaggregation were.
Palavras-Chave:  Lactobacillus lantarum; Microorganismos; Probiotics bacteriocin; Queijo coalho.
Thesaurus Nal:  dairy products; Lactobacillus rhamnosus; virulence.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12413 - 1UPCAP - PP2014/0992014.00099
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/01/2018
Data da última atualização:  06/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; DANDEKAR, A. M.; MITCHAM, E. J.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, UFSC; A.M. Dandekar, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA 95616, USA.; E.J. Mitcham, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA 95616, USA.
Título:  Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 1179, p. 61-68, nov. 2017.
ISSN:  978-94-62611-75-7
DOI:  10.17660/ActaHortic.2017.1179.10
Idioma:  Português
Conteúdo:  Bitter pit (BP) is a physiological disorder in apple believed to be triggered by low fruit Ca2+ content and enhanced by ethylene. The objectives of this study were to understand the role of ethylene, Ca2+ binding to the cell wall and the ratio between Ca2+ and other nutrients (Mg2+, K+ and N) on BP development in wild-type (GS) and ethylene-suppressed (68G and 103Y) ?Greensleeves? apples. The transgenic line 68G is suppressed for 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) oxidase (ACO), and line 103Y is suppressed for ACC synthase (ACS). Suppression of ethylene biosynthesis reduced the incidence and severity of BP, and decreased the rate of fruit softening and the degree of cell-wall pectin de-esterification in fruit cortical tissue. Lower ethylene biosynthesis, in ethylene-suppressed genotypes, had no effect on Ca2+, Mg2+, K+ or N concentrations in cortical tissue, on Ca2+ concentrations in the cell wall, on expression of pectin methylesterases (PME1 and PME2) or on percentages of cortical Ca2+ bound to the cell wall. In all genotypes, fruit with BP had lower Ca2+ and higher Mg2+ concentrations and higher Mg2+/Ca2+ ratios in cortical tissue, as well as higher percentages of cortical Ca2+ bound to the cell wall, compared with fruit without BP. Fruit with and without BP had similar cell-wall Ca2+ concentrations, and cell-wall content and levels of PME expression in cortical tissue. The results indicate that high levels of ethylene biosynthesis, Ca2+ binding to the cell wall ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Deficiencia de cálcio; Desordem fisiológica.
Thesagro:  Cálcio; Fisiologia Nutricional; Maça; Malus Domestica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Ethylene; Genetic disorders; Physiological response; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57132 - 1UPCAP - DD
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