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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoAGUIAR, C. A. da C.; RIBEIRO, V. G.; FREITAS, S. T. de; SILVA, A. F. da. Extrato de algas marinhas no desenvolvimento, produtividade e qualidade pós-colheita da videira BRS Vitória. Research, Society and Development, v. 13, n. 4, e10713445508, 2024.

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42.Imagem marcado/desmarcadoRIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. C. Fruit shape regulates susceptibility of tomato to blossom-end rot. Acta Scientiarum, v. 42, e42487, 2020.

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43.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; MITCHAM, E. J. Mechanisms regulating apple cultivars susceptibility to Bitter Pit. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 4.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 7., 2013, Ribeirão Preto. Internacionalizar para não perecer: anais. Ribeirão Preto: USP-Faculdade de Cências Farmacêuticas de Ribeirão Preto, 2013. 1 CD-ROM.

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44.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; MITCHAM, E. J. Mechanisms regulating apple cultivar susceptibility to bitter pit. Scientia Horticulturae, Amesterdam, v. 186, p. 54-60, 2015.

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45.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T. do; DANDEKAR, A. M.; MITCHAM, E. J. Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis. Acta Horticulturae, Leuven, n. 1179, p. 61-68, nov. 2017.

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46.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; AMARANTE, C. V. T.; MITCHAM, E. J. Mechanisms regulating bitter pit development in Greensleeves apples with suppression of ethylene biosynthesis. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS, 1.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 5.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 8., 2015, Aracaju. Avanço na conservação e qualidade de frutas, flores e hortaliças: anais. Aracaju: Universidade Federal de Sergipe: Embrapa, 2015. 1 CD-ROM

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47.Imagem marcado/desmarcadoMOGOLLON, M. R.; CONTRERAS, C.; FREITAS, S. T. de; ZOFFOLI, J. P. NIR spectral models for early detection of bitter pit in asymptomatic Fuji apples. Scientia Horticulturae, v. 280, jan. 2021.

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48.Imagem marcado/desmarcadoBONOMELLI, C.; MOGOLLÓN, R.; FREITAS, S. T. de; ZOFFOLI, J. P.; CONTRERAS, C. Nutritional relationships in bitter pit-affected fruit and the feasibility of Vis-NIR models to determine calcium concentration in Fuji apples. Agronomy, V. 10, n. 10, 1476, set 2020.

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49.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, R.; VIEIRA, D.; BIASOTO, A. C. T.; FREITAS, S. T. de; SILVA, F.; SASSI, K. Perfil sensorial do consumidor de uva-passa na região de João Pessoa - PB. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE GASTRONOMIA E CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 2., 2016, Fortaleza. Gastronomia: da tradição à inovação - anais. Fortaleza: UFC, 2016. p. 481-482.

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50.Imagem marcado/desmarcadoBISOGNIN, D. A.; PEREIRA, A. da S.; FREITAS, S. T. de. Potato tuber. In: FREITAS, S. T.; PAREEK, S. (Ed.). Postharvest physiological disorders in fruits and vegetables. Boca Raton: CRC Press, 2019. cap. 31, p. 691-704. (Innovations in Postharvest Technology Series).

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51.Imagem marcado/desmarcadoREIS, D. S.; FIGUEIREDO NETO, A.; FERRAZ, A. de V.; FREITAS, S. T. de. Produção e estabilidade de conservação de farinha de acerola desidratada em diferentes temperaturas. Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 20, e2015083, 2017.

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52.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; BISOGNIN, D. A.; BRACKMANN, A.; RAMPELOTTO, M. V.; BANDINELLI, M. G. Qualidade de tubérculos-semente de clones de batata submetidos ao armazenamento em diferentes temperaturas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 3., 2005, Gramado. Anais digitais... Passo Fundo: Embrapa Trigo: SBMP, 2005. CD-ROM. Resumo.

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53.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; LOPES, P. R. C. Qualidade de maçãs Eva cultivadas em diferentes regiões do Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL INTERDISCIPLINAR DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2018. Petrolina. Estudos interdisciplinares para o desenvolvimento humanos: anais. Petrolina: UNIVASF: CPGCSB: CEMAFAUNA, 2018. p. 92-101.

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54.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; PIMENTEL. M. F.; PASQUINI, C. Rapid and non-destructive determination of quality parameters in the Tommy Atkins mango using a novel handheld near infrared spectrometer. Food Chemistry, v. 197, p. 1207-1214, 2016.

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55.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; PIMENTEL, M. F. Quality parameters evaluation in Tommy Atkins mango using a handheld ultra-compact near infrared spectrometer. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguaçu. Book of abstracts. Foz de Iguaçu: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.

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56.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, M. J.; ARGENTA, L. C.; BRANCHER, T. L.; FREITAS, S. T. de; MATTHEIS, J. P. Relationship among dry matter content and maturity indexes at harvest and quality of Gala apples after storage. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 44, n. 2, e-841, 2022.

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57.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELOS, O.; TURCO, S. H. N.; DACANAL, C.; LUZ, S.; FREITAS, S. T. de. Thermal environment of table grape packing houses in the São Francisco Valley. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 37, n. 1, p. 35-45, jan./fev. 2017.

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58.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; MARTINELLI, F.; FENG, B.; REITZ, N. F.; MITCHAM, E. J. Transcriptome approach to understand the potential mechanisms inhibiting or triggering blossom-end rot development in tomato fruit in response to plant growth regulators. Journal of Plant Growth Regulation, v. 37, p. 183-198, 2017.

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59.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; CASIRAGHI, E. Vitamin C distribution in acerola fruit by near infrared hyperspectral imaging. Journal of Spectral Imaging, v. 5/6, p. 1-4, dec. 2016.

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60.Imagem marcado/desmarcadoRIBOLDI, L. B.; FREITAS, S. T. de; NORRIS, A. M.; JIANG, C.-Z. Xylem functionality controlling blossom-end rot incidence in transgenic ALC::NCED tomato plants. South African Journal of Botany, v. 150, 2022.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/06/2017
Data da última atualização:  03/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FREITAS, S. T. de; MARTINELLI, F.; FENG, B.; REITZ, N. F.; MITCHAM, E. J.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; FEDERICO MARTINELLI, Department of Agricultural and Forest Sciences, University of Palermo, Palermo, Italy; BIHONG FENG, College of Agriculture, Guangxi University, Guangxi, China; NICHOLAS F. REITZ, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA, USA; ELIZABETH J. MITCHAM, Department of Plant Sciences, University of California, Davis, CA, USA.
Título:  Transcriptome approach to understand the potential mechanisms inhibiting or triggering blossom-end rot development in tomato fruit in response to plant growth regulators.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Growth Regulation, v. 37, p. 183-198, 2017.
ISSN:  1435-8107
DOI:  10.1007/s00344-017-9718-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objectives of this study were to analyze changes in gene expression and identify candidate genes and gene networks potentially inhibiting or triggering blossom-end rot (BER) in tomatoes treated with plant growth regulators. ?Ace 55 (Vf)? tomato plants were grown in a greenhouse and sprayed with Apogee (300 mg L?1), abscisic acid (ABA) (500 mg L?1), water (control), or gibberellins 4?+?7 (GA4?+?7) (300 mg L?1) weekly after pollination. The BER incidence rate was zero in Apogee- and ABA-, medium in water-, and high in GA4?+?7-treated plants from 26 to 40 days after pollination (DAP). At 26 DAP, healthy blossom-end fruit tissue still not showing visible BER symptoms was used for transcriptome analysis. Candidate genes potentially inhibiting or triggering BER were identified through a correlation analysis between gene expression levels at 26 DAP and BER incidence rate from 26 to 40 DAP. Genes inhibiting BER should be up-regulated in Apogee- and/or ABA-treated fruit and down-regulated in GA4?+?7-treated fruit. Genes triggering BER should be down-regulated in Apogee- and/or ABA-treated fruit and up-regulated in GA4?+?7-treated fruit. Most of the candidate genes inhibiting BER have functions leading to higher resistance to oxidative stress and toxic compounds, whereas most of the candidate genes triggering BER have functions leading to higher levels of oxidative stress and cell death. The results suggest that Apogee and ABA inhibited BER possibly by increasing fruit tissue resi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BER; Disorder; Gibberellin; Giberelina; Plant growth regulators.
Thesagro:  Ácido giberélico; Estimulante de Crescimento Vegetal; Gene; Hormônio Vegetal; Regulador de crescimento; Tomate.
Thesaurus NAL:  Abscisic acid; Prohexadione calcium.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183805/1/Freitas2018-Article-TranscriptomeApproachToUnderst.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56634 - 1UPCAP - DD
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