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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  18/02/2009
Data da última atualização:  21/11/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CASTRO, R. L. de; CAIERÃO, E.; ALMEIDA, J. L. de; BARNI, N. A.; CAETANO, V. da R.; CARBONERA, R.; FEDERIZZI, L. C.; GABE, N. L.; LOPES, E. J. C.; LOSSO, A. C.; MARCHIORO, V. S.; MISSIO, E.; PACHECO, M. T.; PIRES, J. L. F.; ROSA, A.; ROSA, O. de S.; ROSA FILHO, O. de S.; RUBIN, S. de A. L.; SCHEEREN, P. L.; SÓ e SILVA, M.; SVOBODA, L. H.; TOIGO, M. de C.; TONON, V. D.; WENDT, W.; ZANOTELLI, V.
Afiliação:  FEPAGRO; EDUARDO CAIERÃO, CNPT; FAPA; FEPAGRO; VANDERLEI DA ROSA CAETANO, CPACT; UNIJUÍ; UFRGS; FEPAGRO; FEPAGRO; FEPAGRO; UNIJUÍ; FEPAGRO; UFRGS; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; OR Melhoramento de Sementes; OR Melhoramento de Sementes; OR Melhoramento de Sementes; FEPAGRO; PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT; MÁRCIO SÓ E SILVA, CNPT; FUNDACEP/FECOTRIGO; FEPAGRO; FUNDACEP/FECOTRIGO; CPACT; CNPT.
Título:  Adaptabilidade e estabilidade das cultivares de trigo avaliadas no ensaio estadual do Rio Grande do Sul, no ano 2007.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 2., 2008, Passo Fundo. Atas e resumos... Passo Fundo: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Embrapa Trigo: Embrapa Transferência de Tecnologia, 2008.
Páginas:  5 p.
Descrição Física:  I CD-ROM. Melhoramento, 55.
Idioma:  Português
Notas:  Área: Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes.
Thesaurus Nal:  Wheat.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186504/1/CNPT-ID39882.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT39882 - 1UPCRA - DDCD-0192
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/09/2013
Data da última atualização:  09/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FREITAS, S. T. de; MITCHAM, E. J.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ELIZABETH JEANNE MITCHAM.
Título:  Quality of pitaya fruit (Hylocereus undatus) as influenced by storage temperature and packaging
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 70, n. 4, p. 257-262, jul./ago. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pitaya (Hylocereus undatus) is an exotic non-climacteric fruit that reaches its best eating quality when harvested ripe, decreasing thereafter during storage. Our objectives were to determine the best combination of storage temperature and use of perforated plastic bags to maintain the postharvest quality of the fruit. Fruits were stored at 5, 7, or 10 ºC with and without a perforated plastic bag for 20 days, followed by five days at 20 ºC without the bag for shelf-life determination. Storage at 5 ºC, followed by 7 ºC maintained better visual appearance of the pitaya fruit after 20 days, by reducing decay incidence and severity, and maintaining greener bracts compared with fruit stored at 10 ºC. Pitaya fruit stored at 5 ºC without a perforated plastic bag showed no decay after storage and shelf-life. In general, higher temperatures and the use of a perforated plastic bag increased decay incidence, as well as decay severity after storage and shelf-life conditions. At all temperatures, fruit stored in a perforated plastic bag had lower weight loss during storage. After shelf-life, weight loss was highest in fruit stored at higher temperatures. Storage of fruits at 5 ºC resulted in minor chilling injury symptoms in the outer flesh tissue, close to the peel. Storage at 5 ºC without a perforated plastic bag was the best condition to maintain the postharvest quality of the pitaya fruit.
Palavras-Chave:  Pitahaya.
Thesagro:  Armazenamento; Hylocereus undatus; Pitaya; Pós-colheita; Temperatura.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89545/1/Sergio-1-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA50691 - 1UPCAP - DD
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