Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  20/11/2012
Data da última atualização:  13/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDERSON-TEIXEIRA, K. J.; SNYDER, P. K.; TWINE, T. E.; CUADRA, S. V.; COSTA, M. H.; DELUCIA, E. H.
Afiliação:  Kristina J. Anderson-Teixeira, Energy Biosciences Institute, University of Illinois, Urbana, Illinois 61801, USA.; Peter K. Snyder, Soil,Water and Climate, University of Minnesota.; Tracy E. Twine, Soil,Water and Climate, University of Minnesota.; SANTIAGO VIANNA CUADRA, CPACT; Marcos H. Costa; Evan H. DeLucia, Energy Biosciences Institute, University of Illinois, Urbana, Illinois 61801, USA.
Título:  Climate-regulation services of natural and agricultural ecoregions of the Americas.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Nature Climate Change, v. 2, n. 10, P. 177-181, 2012.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Climate-regulation; Cllima.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT15947 - 1UPCAP - DD001302012.00130
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/04/2021
Data da última atualização:  08/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MIRANDA, I. B.; SANTOS, I. E. dos A.; TURCO, S. H. N.; FREITAS, S. T. de; FAUSTINO, A. C.; LINS, A. C. de S. S.
Afiliação:  ISADORA B. MIRANDA; ÍTALO E. DOS A. SANTOS; SILVIA H. N. TURCO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; AMÉLIA C. FAUSTINO; ANA C. DE S. S. LINS.
Título:  Precooling of table grapes on a commercial scale as function of packaging.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 25, n. 8, p. 566-572, 2021.
ISSN:  1807-1929
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1807-1929/agriambi.v25n8p566-572
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although precooling by forced air is widely used to remove field heat from fresh table grapes, there is no knowledge about its use and efficiency. Factors influencing the process include temperature and relative air humidity, amount and initial temperature of the fruits, air velocity, and packaging. The objective of this study was to evaluate the cooling effect and efficiency of forced air cooling on table grapes in two types of packages. The experimental method used randomized blocks, in a 2 × 3 factorials, corresponding to two package types (polystyrene and cardboard) and three heights on the pallet - lower, middle, and upper - with four replicates. The temperature gradient in the direction of the airflow was evaluated. There was heterogeneity in cooling, both vertically and horizontally, on the pallets with a central heat zone for both the directions. None of the packages was suitable for fast cooling as both types of packages showed a cooling time of 15.5 h; moreover, relative humidity values were far below the ideal value for table grapes.
Palavras-Chave:  Cadeia de frio; Pré-resfriamento; Uva de mesa.
Thesagro:  Embalagem; Pós-Colheita; Resfriamento; Uva.
Thesaurus NAL:  Packing houses; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222406/1/Precooling-of-table-grapes-on-a-commercial-scale-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59512 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional