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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/05/2023
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALVES, T.; GEISSLITZ, S. M.; NASCIMENTO, T. P. DO; CARVALHO, C. W. P. de; SCHEERF, K. A.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L.
Afiliação:  THAIS ALVES, UNIRIO; SABRINA MARIA GEISSLITZ, Karlshuhe Institute of Technology; TATIANA PIMENTA DO NASCIMENTO, UNIRIO; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; KATHARINA ANNE SCHEERF, Karlsruhe Institute of Technology; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; MARIANA SIMÕES LARRAZ FERREIRA, UNIRIO.
Título:  A proteomic-based study to assess the effect of extrusion in the allergenic profile of wheat flours of different technological qualities.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 157774. CIPCA 2023. Colóides alimentares e saúde (peptídeos bioativos, alergenicidade).
Conteúdo:  Although wheat is widely produced and consumed worldwide, predisposed people can present sensitivities or inflammatory reactions to the wheat proteins. These reactions are caused by the stimulation of the immune system of individuals presenting celiac disease, non-celiac gluten sensitivity, wheat allergy, dermatitis herpetiformis, amongst other disorders. This study aimed to understand how wheat flours of contrasting technological end-use qualities submitted to thermoplastic and cold extrusion behave concerning the expression of allergenic proteins. Wheat flours (Triticum aestivum) were extracted from two wheat genotypes of different end-uses (ORS Agile, classified as bread/improver wheat; ORS Vintecinco, classified as biscuit wheat). Then, extrudates were produced using single-screw extruder, applying two different screw rotation speeds (150 and 300 rpm). Pasta was also produced by the cold-extrusion process with further cooking. Proteins were sequentially extracted based on the Osborne solubility classification: salt-soluble (AG), ethanol-soluble (Gli), SDS-soluble with reduction (Glu) and then quantified by RP-HPLC. Extracts were reduced (DTT), alkylated (IAM), and digested (thermolysin, 1:20). Peptides were diluted and analyzed by nanoLC-MS/MS in a Q Exactive Plus Orbitrap by using data?dependent acquisition (DDA) in positive ion mode. MS data was processed in MaxQuant using a Triticum database from UniprotKB using the following parameters: maximum of two missed cleavage... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Allergenic proteins; LC-MS/MS; Wheat allergy.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15493 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/06/2012
Data da última atualização:  28/06/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PINTO, P. H. N.; FREITAS, J. A. de; BRANDÃO, F. Z.; ESTEVES, L. V.; FONSECA, J. F. da.
Afiliação:  Pedro Henrique Nicolau Pinto, Faculdade Assis Gurgacz.; José Antonio de Freitas, Universidade Federal do Paraná; Felipe Zandonadi Brandão, Universidade Federal Fluminense; Luciana Vieira Esteves, Universidade Federal Fluminense; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC.
Título:  Possíveis impactos do projeto: "Uso de sêmen resfriado e inseminação artificial em caprinos leiteiros na República de Cabo Verde".
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Synergismus scyentifica UTFPR, Pato Branco, v. 7, n. 1, p. 1-3, 2012.
Idioma:  Português
Notas:  Anais do 15o. Simpósio Paranaense de Ovinocultura, 3o. Simpósio Paranaense de Caprinocultura, 3o. Simpósio Sul Brasileiro de Ovinos e Caprinos, Pato Branco, PR, out., 2011.
Conteúdo:  Resumo - Este artigo procura discutir o contexto do projeto ?Uso de sêmen resfriado e inseminação artificial em caprinos leiteiros na República de Cabo Verde?, suas implicações no sistema de criação de caprinos leiteiros, bem como seu impacto nos planos social, ambiental e econômico. Possible impacts of the project: "use of chilled semen and artificial insemination in dairy goats on Cape Verde Republic?. Abstract - This article intent to discuss the aspects involved in the project ?Use of chilled semen and artificial insemination in dairy goats on Cape Verde Republic? their implications on dairy goats rearing and also, the social, the economic, and the environmental impacts.
Palavras-Chave:  Caprino leiteiro; Development; Reproductive biotechnologies.
Thesagro:  Biotecnologia; Cabra; Reprodução animal.
Thesaurus NAL:  Africa; Dairy goats.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61526/1/AAC-Prossiveis-impactos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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