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Registros recuperados : 65 | |
21. | | MARTINS, K. B.; DIAS, W. A. F.; ZAFALON, L. F.; VERÍSSIMO, C. J.; ESTEVES, S. N. Perfis de resistência de estafilococos coagulase negativa isolados da mastite ovina. In:CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO UNICEP, 12., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: UNICEP, 2009. p. 15. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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22. | | SANTOS, S. F. A.; PAULINO, V. T.; KATIKI, L. M.; VERÍSSIMO, C. J. Perfil do produtor de leite da região de Joanópolis/SP: como ele lida com o controle do carrapato Rhipicephalus microplus e de outras doenças de Importância veterinária. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 1, p. 77-88, janeiro 2018. Título em inglês: Profile of dairy farmers of the Joanópolis/SP region, Brazil: how they deal with Rhipicephalus microplus control and other diseases of veterinary interest. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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29. | | MARGATHO, L. F. F.; NICIURA, S. C. M.; VERISSIMO, C. J.; MOLENTO, M. B. Situação da resistência à anti-helmínticos em um rebanho no município de Piratinga, SP, Brasil. O Biológico, av. 71, n. 2, p. 119, 2009 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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33. | | VERÍSSIMO, C. J.; ZAFALON, L. F.; OTSUK, I. P.; NASSAR, A. F. C. Prejuizos causados pela mastite em ovelhas Santa Inês. Arquivo Instituto Biológico, São Paulo, v. 77, n. 4, p. 583-591, out./dez., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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34. | | KATIKI, L. M.; CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S.; VERÍSSIMO, C. J.; FERRENZINI, J. Atividade dos óleos essenciais de mentha piperita, cymbopogon scoenanthus, cymbopogon martinii e rosmarinus officinalis sobre larvas de rhipicephalus (boophilus) microplus In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 15.; SEMINÁRIO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA DOS PAÍSES DO MERCUSUL, 2., 2008, Curitiba. Anais... Curitiba: CBPV, 2008. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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36. | | ZAFALON, L. F.; MARTINS, K. B.; DIAS, W. A. F.; VERÍSSIMO, C. J.; ESTEVES, S. N.; VESCHI, J. L. A. Efeitos da mastite subclínica infecciosa sobre o desempenho de cordeiros na raça Santa Inês. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, v. 35, n. 4, p. 299-305, out./dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido. |
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37. | | ALENCAR, M. M. de; RIBEIRO, R. P.; VERISSIMO, C. J.; DURAM, J. T.; MORO, M. E. G. Efeitos da produção de leite das vacas sobre o desenvolvimento pós-desmama de bezerros da raça Canchim. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v.27, n.1, p.105-110, 1992. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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39. | | MARTINS, K. B.; ZAFALON, L. F.; MAMIZUKA, E. M.; ALMEIDA, L. M. de; VERÍSSIMO, C. J.; ESTEVES, S. N. Detecção do gene mecA em estafilococos resistentes à oxacilina isolados dos casos de mastite subclínica em ovinos. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 18., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: UFSCar, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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40. | | ZAFALON, L. F.; VERÍSSIMO, C. J.; ESTEVES, S. N.; MARTINS, K. B.; DIAS, W. A. F.; VESCHI, J. L. A. Mastite subclínica em ovelhas: características físico-químicas e celulares do leite. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 4., 2010, Florianópolis. Anais... Florianópolis: CBQL, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 65 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
16/08/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CANTO, A. C. V. C. S.; LIMA, B. R. C. C.; CRUZ, A. G.; LÁZARO, C. A.; FREITAS, D. G. C.; FARIA, J. A. F.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q.; SILVA, T. P. J. |
Afiliação: |
ANNA CAROLINA VILHENA DA CRUZ SILVA CANTO, UFF; B. R. C. C. LIMA, UFF; A. G. CRUZ, UNICAMP; C. A. LÁZARO, UFF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE A. F. FARIA, UNICAMP; RENATA TORREZAN, CTAA; M. Q. FREITAS, UFF; T. P. J. SILVA, UFF. |
Título: |
Effect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.meatsci.2012.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. |
Palavras-Chave: |
Alta pressão hidrostática; Caiman crocodilus yacare; Qualidade sensorial. |
Thesagro: |
Cor; Jacaré; Textura. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01764naa a2200301 a 4500 001 1928058 005 2012-08-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2012.01.023$2DOI 100 1 $aCANTO, A. C. V. C. S. 245 $aEffect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat. 260 $c2012 520 $aThe effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product. 650 $aCor 650 $aJacaré 650 $aTextura 653 $aAlta pressão hidrostática 653 $aCaiman crocodilus yacare 653 $aQualidade sensorial 700 1 $aLIMA, B. R. C. C. 700 1 $aCRUZ, A. G. 700 1 $aLÁZARO, C. A. 700 1 $aFREITAS, D. G. C. 700 1 $aFARIA, J. A. F. 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aFREITAS, M. Q. 700 1 $aSILVA, T. P. J. 773 $tMeat Science$gv. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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