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Registros recuperados : 33 | |
2. | | DUARTE, J. R. de M.; FRASCA, L. L. de M.; SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S. Efeito dos microrganismos multifuncionais na produtividade do feijão-comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 195. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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4. | | DUARTE, J. R. de M.; FRASCA, L. L. de M.; SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S. Influência de coberturas vegetais na produtividade do feijão-comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 194. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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7. | | FRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; LANNA, A. C.; NASCENTE, A. S. Teor de macronutrientes em mix de coberturas vegetais. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 62. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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8. | | FRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; FERREIRA, E. P. de B.; DUARTE, J. R. de M.; NASCENTE, A. S. Coberturas vegetais afetando a produtividade de feijão-comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 176. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | | FRASCA, L. L. de M.; SILVA, M. A.; FERREIRA, E. P. de B.; REZENDE, C. C.; LACERDA, M. C.; DUARTE, J. R. de M.; NASCENTE, A. S. Coberturas vegetais afetando a produtividade da soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do Iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 212. MERCOSOJA 2022. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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10. | | REZENDE, C. C.; FRASCA, L. L. de M.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; FERREIRA, E. P. de B.; NASCENTE, A. S. Influência de microrganismos multifuncionais na produtividade do feijão-comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 221. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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12. | | SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S.; FRASCA, L. L. de M.; LANNA, A. C.; LACERDA, M. C.; SILVA, C. B. da. Biomass, nutrient accumulation, and weed suppression by mix of cover crops. Revista Caatinga, v. 36, n. 4, p. 757-764, out./dez. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | REZENDE, C. C.; OLIVEIRA, A. P. S.; MATEUS, M. E. S.; FRASCA, L. L. de M.; SILVA, M. A.; FERREIRA, E. P. de B. Desempenho agronômico da soja inoculada com bactérias promotoras de crescimento vegetal. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 76. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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15. | | FRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; NASCENTE, A. S. Microrganismos benéficos na cultura da soja. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 76. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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16. | | SOUSA, I. M.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; SOUZA, A. C. A. de; FRASCA, L. L. de M. Microrganismos indutores de crescimento em produção de biomassa de arroz irrigado por inundação. In: REUNIÃO CENTRO-OESTE DE CIÊNCIA DO SOLO, 5.; SIMPÓSIO DE NUTRIÇÃO DE PLANTAS NO CERRADO, 2., 2018, Goiânia. Uso eficiente de nutrientes e adubação de sistemas agrícolas: resumos. Goiânia: UFG, 2018. p. 108-109. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | FRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; FILIPPI, M. C. C. de; FERREIRA, E. P. de B.; NASCENTE, A. S. Microrganismos multifuncionais na produtividade da soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do Iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 211. MERCOSOJA 2022. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; FRASCA, L. L. de M.; FARIA, D. R.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; NASCENTE, A. S. Microrganismos multifuncionais: utilização na agricultura. Research, Society and Development, v. 10, n. 2, e50810212725, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. | | FRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; LANNA, A. C.; DUARTE, J. R. de M.; NASCENTE, A. S. Plantas de cobertura inoculadas com microrganismos multifuncionais na entressafra em sistemas de produção da região do Cerrado. Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 4, p. 1489-1508, jul./ago. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | REZENDE, C. C.; FRASCA, L. L. de M.; SILVA, M. A.; PIRES, R. A. C.; LANNA, A. C.; FILIPPI, M. C. C. de; NASCENTE, A. S. Physiological and agronomic characteristics of the common bean as affected by multifunctional microorganisms. Semina: Ciências Agrárias, v. 42, n. 2, p. 599-618, mar./abr. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 33 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
13/12/2023 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S.; FRASCA, L. L. de M.; LANNA, A. C.; LACERDA, M. C.; SILVA, C. B. da. |
Afiliação: |
MARIANA AGUIAR SILVA, UFG; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; LAYLLA LUANNA DE MELLO FRASCA, UFG; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; MABIO CHRISLEY LACERDA, CNPAF; CRISTIANO B. DA SILVA, BS Biosollus, Piracanjuba-GO. |
Título: |
Biomass, nutrient accumulation, and weed suppression by mix of cover crops. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Caatinga, v. 36, n. 4, p. 757-764, out./dez. 2023. |
ISSN: |
1983-2125 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1983-21252023v36n403rc |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cover crops, isolated or mixed, provide several benefits to agricultural systems, such as nutrient cycling and weed control. The present study aimed to determine the biomass production and nutrient accumulation of a cover crop mix and its effects on weed suppression (biomass production), in the off-season, in a no-tillage area in the Cerrado region. The experimental design was in randomized blocks with six treatments and eight replications. Treatments comprised five cover crop mixes plus the control treatment (fallow). Mixes of cover crops, cultivated between grain harvests in a no-tillage system in the Cerrado region, efficiently reduced weed shoot biomass in the three evaluation periods, 30, 70, and 210 days after sowing. Additionally, it is concluded that the mixes 5 (Black oats, Buckwheat, Millet, Piatã grass, and Crotalaria ochroleuca) and 4 (C. spectabilis, Buckwheat, Pearl millet, and Crotalaria breviflora) are the best among those evaluated for Cerrado conditions because they produce more biomass in the offseason, due to the greater availability of nutrients to the soil, in addition to providing less biomass of weeds compared to fallow. |
Palavras-Chave: |
Planta daninha. |
Thesagro: |
Biomassa; Cerrado; Desenvolvimento Sustentável; Entressafra; Planta de Cobertura. |
Thesaurus NAL: |
Ground cover plants; Intercropping; Sustainable development. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159656/1/rev-caatinga-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02091naa a2200313 a 4500 001 2159656 005 2023-12-13 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1983-2125 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/1983-21252023v36n403rc$2DOI 100 1 $aSILVA, M. A. 245 $aBiomass, nutrient accumulation, and weed suppression by mix of cover crops.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aCover crops, isolated or mixed, provide several benefits to agricultural systems, such as nutrient cycling and weed control. The present study aimed to determine the biomass production and nutrient accumulation of a cover crop mix and its effects on weed suppression (biomass production), in the off-season, in a no-tillage area in the Cerrado region. The experimental design was in randomized blocks with six treatments and eight replications. Treatments comprised five cover crop mixes plus the control treatment (fallow). Mixes of cover crops, cultivated between grain harvests in a no-tillage system in the Cerrado region, efficiently reduced weed shoot biomass in the three evaluation periods, 30, 70, and 210 days after sowing. Additionally, it is concluded that the mixes 5 (Black oats, Buckwheat, Millet, Piatã grass, and Crotalaria ochroleuca) and 4 (C. spectabilis, Buckwheat, Pearl millet, and Crotalaria breviflora) are the best among those evaluated for Cerrado conditions because they produce more biomass in the offseason, due to the greater availability of nutrients to the soil, in addition to providing less biomass of weeds compared to fallow. 650 $aGround cover plants 650 $aIntercropping 650 $aSustainable development 650 $aBiomassa 650 $aCerrado 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEntressafra 650 $aPlanta de Cobertura 653 $aPlanta daninha 700 1 $aNASCENTE, A. S. 700 1 $aFRASCA, L. L. de M. 700 1 $aLANNA, A. C. 700 1 $aLACERDA, M. C. 700 1 $aSILVA, C. B. da 773 $tRevista Caatinga$gv. 36, n. 4, p. 757-764, out./dez. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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