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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
27/06/2016 |
Data da última atualização: |
27/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
MARCHI, P. M. |
Afiliação: |
Priscila Monalisa Marchi, UFPel. |
Título: |
Propagação, aspectos agronômicos e qualidade de frutas de cultivares de framboeseira. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
2015. |
Páginas: |
123 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em agronomia) - Programa de Pós-Graduação em Agronomia. Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel. Universidade Federal de Pelotas. Orientador: Luis Eduardo Corrêa Antunes, Co-orientadora: Márcia Vizzotto, Co-orientador: Carlos Reisser Júnior. |
Palavras-Chave: |
Cultivo; Fitoquímicos; Rubus idaeus L. |
Thesagro: |
Enraizamento; Fenologia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/144832/1/DISSERTACAO-PRISCILA-MONALISA-MARCHI-2015.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
10/12/2021 |
Data da última atualização: |
10/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
RAMOS, T. G. S.; JUSTEN, F.; CARNEIRO, C. V. G. C.; HONORATO, V. M.; FRANCO, P. F.; VIEIRA, F. S.; TRICHEZ, D.; RODRIGUES, C. M.; ALMEIDA, J. R. M. de. |
Afiliação: |
TALITA G.S. RAMOS, Universidade de Brasília; FERNANDA JUSTEN, Universidade de Brasília; CLARA V. G. C. CARNEIRO, Universidade de Brasília; VICTOR M. HONORATO, Universidade de Brasília; PAULA FERNANDES FRANCO, CNPAE; FLÁVIA S. VIEIRA; DÉBORA TRICHEZ; CLENILSON MARTINS RODRIGUES, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE. |
Título: |
Xylonic acid production by recombinant Komagataella phaffii strains engineered with newly identified xylose dehydrogenases. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Bioresource Technology Reports, v. 16, 100825, Dec. 2021. |
Páginas: |
6 p. |
Descrição Física: |
PDF: il. |
ISSN: |
2589-014X |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.biteb.2021.100825 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Microbial production of xylonic acid can be achieved via xylose oxidation catalyzed by the xylose dehydrogenase enzyme. In the present study, 11 putative xylose dehydrogenases (XDH) from bacterial and fungi were identified through in silico analysis using the sequences of the two XDH previously described. Among them, 6 genes were successfully cloned and expressed in Komagataella phaffii (Pichia pastoris) as demonstrated by the ability of the strains to produce xylonic acid. The best strain was capable of producing up to 37.1 ± 1.9 and 11.7 ± 1.6 g/L of xylonic acid with yields of 0.96 ± 0.02 and 0.40 ± 0.06 g/g in mineral medium and sugarcane bagasse hydrolysate, respectively. The results presented here demonstrated the functionality of 6 newly identified xylose dehydrogenases, increasing the number of XDH described. In addition, the efficiency of K. phaffii as a xylonic acid producer is showed for the first time. |
Palavras-Chave: |
Biomass hydrolysate; Komagataella phaffii; Xylonic acid; Xylose dehydrogenase. |
Thesaurus NAL: |
Biomass; Hydrolysates. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01939naa a2200325 a 4500 001 2137475 005 2021-12-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2589-014X 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.biteb.2021.100825$2DOI 100 1 $aRAMOS, T. G. S. 245 $aXylonic acid production by recombinant Komagataella phaffii strains engineered with newly identified xylose dehydrogenases.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a6 p.$cPDF: il. 520 $aAbstract: Microbial production of xylonic acid can be achieved via xylose oxidation catalyzed by the xylose dehydrogenase enzyme. In the present study, 11 putative xylose dehydrogenases (XDH) from bacterial and fungi were identified through in silico analysis using the sequences of the two XDH previously described. Among them, 6 genes were successfully cloned and expressed in Komagataella phaffii (Pichia pastoris) as demonstrated by the ability of the strains to produce xylonic acid. The best strain was capable of producing up to 37.1 ± 1.9 and 11.7 ± 1.6 g/L of xylonic acid with yields of 0.96 ± 0.02 and 0.40 ± 0.06 g/g in mineral medium and sugarcane bagasse hydrolysate, respectively. The results presented here demonstrated the functionality of 6 newly identified xylose dehydrogenases, increasing the number of XDH described. In addition, the efficiency of K. phaffii as a xylonic acid producer is showed for the first time. 650 $aBiomass 650 $aHydrolysates 653 $aBiomass hydrolysate 653 $aKomagataella phaffii 653 $aXylonic acid 653 $aXylose dehydrogenase 700 1 $aJUSTEN, F. 700 1 $aCARNEIRO, C. V. G. C. 700 1 $aHONORATO, V. M. 700 1 $aFRANCO, P. F. 700 1 $aVIEIRA, F. S. 700 1 $aTRICHEZ, D. 700 1 $aRODRIGUES, C. M. 700 1 $aALMEIDA, J. R. M. de 773 $tBioresource Technology Reports$gv. 16, 100825, Dec. 2021.
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