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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
14/08/2002 |
Data da última atualização: |
09/01/2014 |
Autoria: |
CUNHA, N. G. da; NUNES, M. L.; SILVEIRA, R. J. C. da; PINTO, L. F. S.; SANTOS, C. N. dos; MENDES, R. G.; SILVA, M. G.; VIEIRA, C. R. da S.; NUNES, C. S. |
Afiliação: |
NOEL GOMES DA CUNHA, CPACT; MARCELO LOPES NUNES; RUY JOSÉ COSTA DA SILVEIRA, UFPEL; LUIZ FERNANDO SPINELLI PINTO, UFPEL; CRISTIANO NUNES DOS SANTOS; ROGER GARCIA MENDES; MAICON GONÇALVES SILVA; CLEITON RENATO DA SILVA VIEIRA; CARLA SERRA NUNES. |
Título: |
Estudo dos solos da Fazenda Santa Maria do Ibicuy - RS. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado; UFPEL, 2000. |
Páginas: |
38 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Circular Técnica, 18). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Caracterização; Rio Grande do Sul. |
Thesagro: |
Geomorfologia; Levantamento; Reconhecimento do solo; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41430/1/Ibicui-.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41431/1/mapa-aptidao-ibicuiratual.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41432/1/mapa-capacidade-uso-das-terras-ibicuiratual.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41433/1/mapa-geral-ibicuiratua.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41434/1/mapa-relevo-ibicuiratual.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41435/1/mapa-solos-ibicuiratua.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
20/09/2017 |
Data da última atualização: |
20/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
TROMBETE, F. M.; PORTO, Y. D.; FREITAS-SILVA, O.; PEREIRA, R. V.; DIREITO, G. M.; SALDANHA, T.; FRAGA, M. E. |
Afiliação: |
UFRRJ; UFRRJ; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ. |
Título: |
Efficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, v. 41, 2016. e12927. |
Páginas: |
10 p. |
ISSN: |
1745-4549 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of O3 concentration, exposure time and grain mass were evaluated on the levels of deoxynivalenol, aflatoxins and total fungal count (TFC) in wheat grains, using a full 23 factorial design. Grain samples were contaminated with fungal conidia and spiked with mycotoxins standards and then submitted to ozonation treatments. The most significant reductions obtained for deoxynivalenol and total aflatoxins corresponded to 64.3 and 48.0%, respectively. TFC reduced approximately 3.0 cycles log cfu/g of wheat grain. O3 concentration and exposure time influenced (P<0.05) positively the reductions of both mycotoxins and TFC, while the grain mass had a negative effect on both responses. The most significant reduction in TFC and mycotoxin levels was achieved by using 60 mg/L of O3 for 300 min, with 2 kg samples. Gaseous O3 can be considered an excellent method for remediation of these contaminants. |
Palavras-Chave: |
Contaminated. |
Thesaurus NAL: |
mycotoxins; ozone. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01644naa a2200253 a 4500 001 2075931 005 2017-09-20 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1745-4549 100 1 $aTROMBETE, F. M. 245 $aEfficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains.$h[electronic resource] 260 $c2016 300 $a10 p. 520 $aThe effects of O3 concentration, exposure time and grain mass were evaluated on the levels of deoxynivalenol, aflatoxins and total fungal count (TFC) in wheat grains, using a full 23 factorial design. Grain samples were contaminated with fungal conidia and spiked with mycotoxins standards and then submitted to ozonation treatments. The most significant reductions obtained for deoxynivalenol and total aflatoxins corresponded to 64.3 and 48.0%, respectively. TFC reduced approximately 3.0 cycles log cfu/g of wheat grain. O3 concentration and exposure time influenced (P<0.05) positively the reductions of both mycotoxins and TFC, while the grain mass had a negative effect on both responses. The most significant reduction in TFC and mycotoxin levels was achieved by using 60 mg/L of O3 for 300 min, with 2 kg samples. Gaseous O3 can be considered an excellent method for remediation of these contaminants. 650 $amycotoxins 650 $aozone 653 $aContaminated 700 1 $aPORTO, Y. D. 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 700 1 $aPEREIRA, R. V. 700 1 $aDIREITO, G. M. 700 1 $aSALDANHA, T. 700 1 $aFRAGA, M. E. 773 $tJournal of Food Processing and Preservation$gv. 41, 2016. e12927.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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