Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  06/03/2006
Data da última atualização:  30/10/2007
Autoria:  MIRANDA, L. F.; RODRIGUEZ, N. M.; SAINZ, R.; PEREIRA, E. S.; VELOSO, C. M.; SALIBA, E. O.; GONTIJO NETO, M. M.; FERNANDES, P. C. C.
Afiliação:  Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Perfil aminoacídico da leucena (Leucaena leucocephala), rami (Boehmeria nivea) e de seus resíduos após incubação no rúmen, em solução tampão borato-fosfato, em solução FDA e após digestão intestinal.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A produção animal e a segurança alimentar: anais dos simpósios e dos resumos. Campo Grande, MS: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Embrapa Gado de Corte, 2004.
Páginas:  6 p. NR 313.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Palavras-Chave:  Aninoácido; Leucena.
Thesagro:  Boehmeria Nivea; Leucaena Leucocephala; Planta Forrageira; Rami.
Thesaurus Nal:  amino acids; forage crops.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC11151 - 1UPCPL - --CD23REU
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/06/2023
Data da última atualização:  29/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  BARBOZA, H. T. G.; FREITAS-SILVA, O.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. de O.
Afiliação:  HENRIQUETA TALITA GUIMARAES BARBOZA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA.
Título:  Harvesting and postharvest handling of avocados.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Peer Review, v. 5, n. 12, p. 338-360, 2023.
DOI:  ttps://doi.org/10.53660/518.prw2003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The avocado (Persea americana Mill.) is a plant species of the family Lauraceae that includes three geographic races and cultivars resulting from the hybridization of two or more races and these varieties are cultivated worldwide. The original distribution of this species was in tropical America, from Mexico through Central America to Colombia, Venezuela, Ecuador and Peru. This fruit has been referred to as the most nutritious of all fruits. It is highly valued not only for its unique texture, exquisite taste and aroma, but also is nutritional profile. Quality of avocado fruits depends on aspects associated with pre-harvest and postharvest agronomical practices. Diseases and disorders are considered the most important factor for fruit damage at cosmetic, organoleptic and nutritional levels inducing a reduction in the perception of multifunctional quality. Low temperature is fundamental in extending the shelf life of avocados by retarding the metabolism through reduced respiration rates. This work aims to provide information about the avocado production chain, bringing together several interesting aspects from the harvest to the packaging of these fruits.
Palavras-Chave:  Browning; Packaging house; Pre-harvest diseases.
Thesagro:  Abacate; Armazenamento de Alimento; Doença; Escurecimento; Pós-Colheita; Pré-Colheita.
Thesaurus NAL:  Avocados; Harvesters; Packaging; Postharvest diseases.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15520 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional