|
|
Registros recuperados : 111 | |
21. | | FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; GABBI, A. M.; PEREIRA, L. G. R. Oregano and green tea extracts as additives in the diet of dairy cows. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, v. 53. p. 1. Anais... Gramado, RS, 2016 In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
26. | | RIBEIRO, M. E. R.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; SANTOS, C. S. dos; PERIN, L.; FISCHER, V. Composição do leite normal e do LINA em rebanho jersey: resultados preliminares 2011. In.: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 62. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
28. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; FERNANDEZ, V. N. V.; CANELLAS, L. C.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V. Caracterização do sistema de produção de leite de búfala no Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 38., 2011, Florianópolis. Anais. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Medicina Veterinária, 2011. p. 1-3 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
30. | | STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de. Metabolic attributes, yield and stability of milk in Jersey cows fed diets containing sodium citrate and sodium bicarbonate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 5, p. 564-567, maio 2013. Notas científicas. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
31. | | ZANELA, M. B.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; MARQUES, L. T.; STUMPF JUNIOR, W.; ZANELA, C. Leite instável não-ácido e composição do leite de vacas Jersey sob restrição alimentar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 5, p. 835-840, maio 2006 Título em inglês: Unstable nonacid milk and milk composition of Jersey cows on feed restriction. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
33. | | VIERO, V.; MACHADO, S. C.; FISCHER, V.; BARBOSA, R. S.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELLA, M. B. Efeito do LINA sobre as características químicas do leite. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 6., 2007, Resende. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
34. | | PORCIUNCULA, G. C. da; FISCHER, V.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, P. B.; GRUSKA, J. F.; REIS, F. A. O escore do comportamento materno e o temperamento de ovelhas do grupo genético pantaneiro. In: CONGRESSO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DO CAMPUS RIO VERDE, 5., 2016, Rio Verde. Anais. Rio Verde: Instituto Federal Goiano, Campus Rio Verde, 2016. 2 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
35. | | MARQUES, L. T.; FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF JUNIOR, W.; MANZKE, N. Fornecimento de suplementos com diferentes níveis de energia e proteína para vacas Jersey e seus efitos sobre a instabilidade do leite. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 39, n. 12, p. 2724-2730, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
36. | | MARQUES, L. T.; FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF JUNIOR, W.; RODRIGUES, C. M. Produção leiteira, composição do leite e perfil bioquímico sanguíneo de vacas lactantes sob suplementação com sal aniônico. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 40, n. 5, p. 1088-1094, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
37. | | MARTINS, P. R. G.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; GOMES, J. F.; STUMPF JR. W.; ZANELA, M. M. Produção e qualidade do leite em sistemas de produção da região leiteira de Pelotas, RS, Brasil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 37, n. 3, p. 212-217, maio/jun, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
38. | | FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; MARQUES, L. T.; STUMPF JUNIOR, W.; BARROS VIDAL, L. E. Prevalência, indução e tratamento do leite instável não ácido (LINA) no sul do Brasil. In: DIAZ GONZÁLEZ, F.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; FISCHER, V.; BONDAN, C. (Org.). Qualidade do leite bovino: variações no trópico e no subtrópico Passo Fundo: Ed. Universidade de Passo Fundo, 2011. p. 141-160. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
39. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; BARTH, A.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; PEREIRA, K. P. Qualidade microbiológica do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite subclínica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 205-209. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
40. | | PORCIUNCULA, G. C. da; FISCHER, V.; COSTA, J. A. A. da; CATTO, J. B.; REIS, F. A. Relação entre as variáveis associadas ao comportamento materno e as características produtivas de ovinos do grupo genético pantaneiro. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 12., 2106, Campo Grande, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa Gado de Corte, 2016. p. 10-11. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 227). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
Registros recuperados : 111 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
23/09/2021 |
Data da última atualização: |
10/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GABBI, A. M.; KOLLING, G. J.; FISCHER, V.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; SILVA, M. V. G. B.; CUNHA, C. S.; SANTOS, M. K. R.; PIMENTEL, C. M. M. |
Afiliação: |
ALEXANDRE M. GABBI, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; GIOVANI J. KOLLING, Escola de Medicina Veterinária IMED; VIVIAN FISCHER, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; CAMILA S. CUNHA, Universidade Federal de Viçosa; MANOELA K. R. SANTOS, Universidade Federal de Santa Catarina; CONCEPTA M. MCMANUS PIMENTEL, Universidade de Brasília. |
Título: |
Use of infrared thermography to estimate enteric methane production in dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Quantitative InfraRed Thermography Journal, v. 19, n. 3, p. 187-195, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/17686733.2021.1882075 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado online em 10 fev. 2021. |
Conteúdo: |
The trial aimed to investigate the use of infrared thermography (IRT) to estimate enteric methane production in dairy heifers. The study lasted 5 days with 36 Gyr, Gyr x Holstein and Holstein heifers. The sulphur hexafluoride (SF6) tracer technique was used to estimate methane emission. Superficial body temperature was obtained with an infrared camera (FLIR® T300) on each side of the animals at 20- minute intervals during eight hours after the morning feeding. Data were analysed using Pearson?s correlation analysis and multivariate regression analysis, as well as two multivariate tests to investigate the relationship with methane emission. The analysis considered all the data together (total) and three subsets: initial (0?150 minutes), middle (150?300) and final period (300?442 minutes after feeding). Based on R2 and canonical correlations, the best predictive capacity of methane emission by IRT occurred in the initial and final periods after feeding. Infrared thermography may be a good estimator of methane emission using the SF6-tracer technique when considering the flanks? temperature. |
Palavras-Chave: |
Noninvasive measurements; Statistical tools. |
Thesagro: |
Efeito Estufa; Estatística; Gado; Gás. |
Thesaurus NAL: |
Cattle; Greenhouse gases. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02175naa a2200361 a 4500 001 2134746 005 2022-05-10 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/17686733.2021.1882075$2DOI 100 1 $aGABBI, A. M. 245 $aUse of infrared thermography to estimate enteric methane production in dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aPublicado online em 10 fev. 2021. 520 $aThe trial aimed to investigate the use of infrared thermography (IRT) to estimate enteric methane production in dairy heifers. The study lasted 5 days with 36 Gyr, Gyr x Holstein and Holstein heifers. The sulphur hexafluoride (SF6) tracer technique was used to estimate methane emission. Superficial body temperature was obtained with an infrared camera (FLIR® T300) on each side of the animals at 20- minute intervals during eight hours after the morning feeding. Data were analysed using Pearson?s correlation analysis and multivariate regression analysis, as well as two multivariate tests to investigate the relationship with methane emission. The analysis considered all the data together (total) and three subsets: initial (0?150 minutes), middle (150?300) and final period (300?442 minutes after feeding). Based on R2 and canonical correlations, the best predictive capacity of methane emission by IRT occurred in the initial and final periods after feeding. Infrared thermography may be a good estimator of methane emission using the SF6-tracer technique when considering the flanks? temperature. 650 $aCattle 650 $aGreenhouse gases 650 $aEfeito Estufa 650 $aEstatística 650 $aGado 650 $aGás 653 $aNoninvasive measurements 653 $aStatistical tools 700 1 $aKOLLING, G. J. 700 1 $aFISCHER, V. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aSILVA, M. V. G. B. 700 1 $aCUNHA, C. S. 700 1 $aSANTOS, M. K. R. 700 1 $aPIMENTEL, C. M. M. 773 $tQuantitative InfraRed Thermography Journal$gv. 19, n. 3, p. 187-195, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|