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Registros recuperados : 111 | |
21. | | FISCHER, V.; DESWYSEN, A. G.; DESPRES, L.; DUTILLEUL, P.; LOBATO, J. F. P. Padrões nectemerais do comportamento ingestivo de ovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 27, n. 2, p. 362-369, 1998. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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22. | | FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; GABBI, A. M.; PEREIRA, L. G. R.; MATTÉ, C. Feeding oregano and green tea extracts to dairy cows affects blood profile and oxidative status. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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25. | | RIBEIRO, M. E. R.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; SANTOS, C. S. dos; PERIN, L.; FISCHER, V. Composição do leite normal e do LINA em rebanho jersey: resultados preliminares 2011. In.: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 62. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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28. | | ZANELA, M. B.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; MARQUES, L. T.; STUMPF JUNIOR, W.; ZANELA, C. Leite instável não-ácido e composição do leite de vacas Jersey sob restrição alimentar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 5, p. 835-840, maio 2006 Título em inglês: Unstable nonacid milk and milk composition of Jersey cows on feed restriction. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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30. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; FERNANDEZ, V. N. V.; CANELLAS, L. C.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V. Caracterização do sistema de produção de leite de búfala no Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 38., 2011, Florianópolis. Anais. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Medicina Veterinária, 2011. p. 1-3 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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31. | | MARQUES, L. T.; FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF JUNIOR, W.; MANZKE, N. Fornecimento de suplementos com diferentes níveis de energia e proteína para vacas Jersey e seus efitos sobre a instabilidade do leite. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 39, n. 12, p. 2724-2730, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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32. | | PORCIUNCULA, G. C. da; FISCHER, V.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, P. B.; GRUSKA, J. F.; REIS, F. A. O escore do comportamento materno e o temperamento de ovelhas do grupo genético pantaneiro. In: CONGRESSO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DO CAMPUS RIO VERDE, 5., 2016, Rio Verde. Anais. Rio Verde: Instituto Federal Goiano, Campus Rio Verde, 2016. 2 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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34. | | STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de. Metabolic attributes, yield and stability of milk in Jersey cows fed diets containing sodium citrate and sodium bicarbonate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 5, p. 564-567, maio 2013. Notas científicas. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
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35. | | MARQUES, L. T.; FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF JUNIOR, W.; RODRIGUES, C. M. Produção leiteira, composição do leite e perfil bioquímico sanguíneo de vacas lactantes sob suplementação com sal aniônico. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 40, n. 5, p. 1088-1094, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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36. | | MARTINS, P. R. G.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; GOMES, J. F.; STUMPF JR. W.; ZANELA, M. M. Produção e qualidade do leite em sistemas de produção da região leiteira de Pelotas, RS, Brasil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 37, n. 3, p. 212-217, maio/jun, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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37. | | FISCHER, V.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; MARQUES, L. T.; STUMPF JUNIOR, W.; BARROS VIDAL, L. E. Prevalência, indução e tratamento do leite instável não ácido (LINA) no sul do Brasil. In: DIAZ GONZÁLEZ, F.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; FISCHER, V.; BONDAN, C. (Org.). Qualidade do leite bovino: variações no trópico e no subtrópico Passo Fundo: Ed. Universidade de Passo Fundo, 2011. p. 141-160. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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38. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; BARTH, A.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; PEREIRA, K. P. Qualidade microbiológica do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite subclínica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 205-209. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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39. | | PORCIUNCULA, G. C. da; FISCHER, V.; COSTA, J. A. A. da; CATTO, J. B.; REIS, F. A. Relação entre as variáveis associadas ao comportamento materno e as características produtivas de ovinos do grupo genético pantaneiro. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 12., 2106, Campo Grande, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa Gado de Corte, 2016. p. 10-11. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 227). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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40. | | VIERO, V.; MACHADO, S. C.; FISCHER, V.; BARBOSA, R. S.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELLA, M. B. Efeito do LINA sobre as características químicas do leite. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 6., 2007, Resende. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 111 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
22/05/2020 |
Data da última atualização: |
01/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
HEISLER, G.; FISCHER, V.; PARIS, M. de; ANGELO, I. D. V.; PANAZZOLO, D. M.; ZANELA, M. B. |
Afiliação: |
GUILHERME HEISLER, UFRGS; VIVIAN FISCHER, UFRGS; MICHELI DE PARIS, UFRGS; ISABELLE DAMÉ VEBER ANGELO, UFRGS; DEJANI MAIRA PANAZZOLO, UFRGS; MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT. |
Título: |
Effect of green tea and oregano extracts fed to preweaned Jerseycalves on behavior and health status. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Veterinary Behavior, v. 37, p. 36-40, May/June 2020. |
ISSN: |
1558-7878 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jveb.2020.03.002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the effects of green tea (Camellia sinensis) and oregano (Origanumvulgare) extracts on behavior, weight gain, and health indicators of dairy calves from birth to 60 days ofage. Twenty-one Jersey calves were distributed into three treatments: without additives (CON); green teaextract (GT): supply of 30 mg/kg of body weight/day; and oregano extract (OR): supply of 60 mg/kg ofbody weight/day. Observers registered animal?s behavior at 5-minute intervals from 8:00 to 16:00, threetimes a week, from day 1 to day 60 of life. The behavioral variables considered were time spent instanding, lying down, ruminating, frequency of visits to feeders, frequency of eating pasture and straw, aswell as body weight gain, body temperature, heart and respiratory rates, and health conditions. GT andOR anticipated the occurrence of thefirst rumination and the ingestion of straw in approximately 7 dayscompared with CON but did not modify the body weight gain, incidence of diarrhea, health conditions,and other behavioral variables. Supply of GT and OR stimulated the onset of dry feed intake and rumi-nation without changing performance and health status. |
Thesagro: |
Bezerro; Chá Verde; Gado Jersey; Orégano; Ruminante. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218511/1/Heisler-et-al.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213197/1/Heisler-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 01964naa a2200265 a 4500 001 2127379 005 2020-12-01 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1558-7878 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jveb.2020.03.002$2DOI 100 1 $aHEISLER, G. 245 $aEffect of green tea and oregano extracts fed to preweaned Jerseycalves on behavior and health status.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe aim of this study was to evaluate the effects of green tea (Camellia sinensis) and oregano (Origanumvulgare) extracts on behavior, weight gain, and health indicators of dairy calves from birth to 60 days ofage. Twenty-one Jersey calves were distributed into three treatments: without additives (CON); green teaextract (GT): supply of 30 mg/kg of body weight/day; and oregano extract (OR): supply of 60 mg/kg ofbody weight/day. Observers registered animal?s behavior at 5-minute intervals from 8:00 to 16:00, threetimes a week, from day 1 to day 60 of life. The behavioral variables considered were time spent instanding, lying down, ruminating, frequency of visits to feeders, frequency of eating pasture and straw, aswell as body weight gain, body temperature, heart and respiratory rates, and health conditions. GT andOR anticipated the occurrence of thefirst rumination and the ingestion of straw in approximately 7 dayscompared with CON but did not modify the body weight gain, incidence of diarrhea, health conditions,and other behavioral variables. Supply of GT and OR stimulated the onset of dry feed intake and rumi-nation without changing performance and health status. 650 $aBezerro 650 $aChá Verde 650 $aGado Jersey 650 $aOrégano 650 $aRuminante 700 1 $aFISCHER, V. 700 1 $aPARIS, M. de 700 1 $aANGELO, I. D. V. 700 1 $aPANAZZOLO, D. M. 700 1 $aZANELA, M. B. 773 $tJournal of Veterinary Behavior$gv. 37, p. 36-40, May/June 2020.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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