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Registros recuperados : 23 | |
3. | | PEREZ, R.; RIOS, J. A. D.; RAMOS, A. M.; MAGALHAES, G.; GONCALVES, E. C. Produtos vegetais minimamente processados: tecnologia e viabilidade. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MINIMO DE FRUTAS E HORTALICAS, 2., 2000, Vicosa, MG. Resumos... Vicosa: UFV, 2000. p.61. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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6. | | PEDROSA, C. L. F.; TADINI, A. M.; GONÇALVES, E. C.; SOUZA, E. D. de; MARTIN NETO, L. Análise da qualidade da Matéria Orgânica do Solo em sistemas de manejo de culturas de algodão. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 13., 2021, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2021. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval Andri, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | ANDRADE, R. M. S.; SILVA, E. M. M.; ASCHERI, J. L. R.; GONÇALVES, E. C. B. A.; SICILIANO, I. Análise de preferência de extrusados expandidos (snacks) a base de milho com adição de farinha de arroz. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 1., 2009, Rio de Janeiro. Alimentação, qualidade de vida e auto-sustentabilidade: anais... Rio de Janeiro: SBPFH, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. | | SILVA, M. J.; BONDANCIA, T. J.; AGUIAR, J. de; GONÇALVES, E. C. P.; FARINAS, C. S.; MARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C. Cellulose nanomaterials from rubberwood obtained via enzymatic hydrolysis route. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 45., 2022, Maceió. Química para o Desenvolvimento Sustentável e Soberano. Livro de resumos. Maceió, AL: Aptor Software, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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10. | | DIAS, H. L. T.; ESPINHEIRO, R. de F.; ALBUQUERQUE, N. I. de; BONFIM, S. R. K. M.; LOPES, M. L.; GONÇALVES, E. C. Aglutininas Anti-Leptospira sp. em várias espécies de animais domésticos da região Amazônica, Brasil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 106-107. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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11. | | ESPINHEIRO, R. de F.; MORAES, P. H. G.; SILVA, F. D. F. da; GONÇALVES, E. C.; ALBUQUERQUE, N. I. de; BOMFIM, S. R. M.; DIAS, H. L. T. Isolamento de Escherichia coli do trato gastrointestinal e fezes de caititus (Pecari tajacu) criados em cativeiro. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON WILDLIFE MANAGEMENT IN AMAZONIA AND LATIN AMERICA, 11., 2014, St. Augustine, Trinidad and Tobago. Alternative Sustainable Conservation & Utilization Methods for Neo-tropical Animals: livro de resumos. St. Augustine: UWI, 2014. p. 103-104. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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12. | | ARANTES, F. C.; SCALOPPI JUNIOR, E. J. S.; GONÇALVES, P. S.; MORAES, M. L. T. de; GONÇALVES, E. C. P.; RESENDE, M. D. V. de. Adaptability and stability in rubber tree progenies under different environmental conditions. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 33, n. 73, p. 37-44, jan./mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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13. | | SILVA, L. K. N. da; SILVA, C. S.; MARQUES, J. R. F.; BARBOSA, E. M.; GONÇALVES, E. C.; SILVA FILHO, E. da. Análise do polimorfismo do gene da leptina - LEP(1620) - em búfalos da região amazônica. In: SEMINÁRIO ANUAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFRA, 15., 2017, Belém, PA. Anais... Belém, PA: UFRA, 2018. p. 51. Organizadoras: Paula Fernanda Viegas Pinheiro e Tatianne Feitosa Soares. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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14. | | GONÇALVES, P. de S.; SCALOPPI JÚNIOR, E. J.; MARTINS, M. A.; MORENO, R. M. B.; BRANCO, R. B. F.; GONÇALVES, E. C. P. Assessment of growth and yield performance of rubber tree clones of the IAC 500 series. Pesq. agropec. bras,. Brasília, v. 46, n.12, p. 1643-1649, dez. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | SANTOS, M. C. P. dos; GOMES, S.; PULMONAR, M.; PACHECO, S.; GODOY, R. L. de O.; GONÇALVES, E. C. B. de A. Bioactive profile of a spray-dried supplement of fruits and vegetables and its residues: a full and sustainable exploitation. Semear, v. 2, n. 1, p. 13-18, jan./jun. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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16. | | DIAS, H. L. T.; ESPINHEIRO, R. de F.; ALBUQUERQUE, N. I. de; BONFIM, S. R. K. M.; GONÇALVES, E. C.; AGUIAR, D. C. F. A serological survey to determine the commonly occurring serovars of Leptospira sp.in herds buffaloes in the Para State, Brazil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 96-97. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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17. | | ESPINHEIRO, R. de F.; BONFIM, S. R. K. M.; ALBUQUERQUE, N. I. de; LOPES, M. L.; VASCONCELLOS, S. A.; GONÇALVES, E. C. A study of anti-Leptospira sp. antibodies in farm livestock of Para State, Brazil. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 94-95. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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20. | | MORAES, L. A.; ESPINHEIRO, R. de F.; NASCIMENTO, L. de C. S. do; EVERTON, E. B.; ALBUQUERQUE, N. I. de; GONÇALVES, E. C.; DIAS, H. L. T. Detecção molecular de 'Candidatus Mycoplasma kahanei' em uma população de catetos mantidos em cativeiro. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON WILDLIFE MANAGEMENT IN AMAZONIA AND LATIN AMERICA, 11., 2014, St. Augustine, Trinidad and Tobago. Alternative Sustainable Conservation & Utilization Methods for Neo-tropical Animals: livro de resumos. St. Augustine: UWI, 2014. p. 107. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 23 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
08/01/2020 |
Data da última atualização: |
09/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BRUNETTO, G.; CERETTA, C. A.; MELO, G. W. B. de; MIOTTO, A.; FERREIRA, P. A. A.; COUTO, R. da R.; SILVA, L. O. S. da; GALET, L. P.; SMAVILLA, L. M.; CANCIAN, A.; AMBROSINI, V. G. |
Afiliação: |
Gustavo Brunetto, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com.; Carlos Alberto Ceretta, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com.; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Alcione Miotto, Instituto Federal de Santa Catarina, São Miguel do Oeste, SC, Brasil.; Paulo Ademar Avelar Ferreira, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com.; Rafael da Rosa Couto, Instituto Federal Catarinense, Rio do Sul, SC, Brasil.; Lincon Oliveira Stefanello da Silva, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com; Luana Paula Garlet, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com; Luiza Michelon Somavilla, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. *Autor para correspondência: brunetto.gustavo@gmail.com.; Adriana Cancian, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, RS, Brasil.; Vítor Gabriel Ambrosini, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, RS, Brasil. |
Título: |
Grape yield and must composition of "Cabernet Sauvignon" grapevines with organic compost and urea fertilization. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Ciências Agroveterinárias, v. 17, n. 2, p. 212-218, 2019. |
DOI: |
10.5965/223811711722018212 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Urea and organic compost are applied as a nitrogen (N) source in vineyards. The aim of this study was to evaluate the yield, total N content in the leaves and the must composition in grapevines with the application of organic compost and urea. ?Cabernet Sauvignon? grapevines, in the 2008/2009 and 2009/2010 crop seasons were subjected to the application of 40 kg N ha-1 in the form of organic compost and urea; but there were also unfertilized grapevines. In both crop seasons, leaves were collected at the stages of full flowering and at the change in color of the berries, and the total N content were analyzed; grape yield was evaluated and enological attributes were determined in the must. The application of organic compost and urea did not affect the N content in the leaf nor the grape yield in the second crop season evaluated. However, in the first crop season, grape yield was greater in the grapevines with application of organic compost to the soil. The addition of N sources did not affect the total nutrient content in the must but, in the second crop season, the grape must from the grapevines with the addition of organic compost had a lower soluble solids concentration and a higher total acidity value, as well as tartaric and malic acid values. KEYWORDS: nitrogen, leaf analysis, Vitis vinifera L. |
Palavras-Chave: |
Leaf analysis; Vitis vinifera L. |
Thesaurus NAL: |
Nitrogen. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208368/1/9112-44088-1-PB.pdf
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Marc: |
LEADER 02198naa a2200289 a 4500 001 2118390 005 2020-01-09 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5965/223811711722018212$2DOI 100 1 $aBRUNETTO, G. 245 $aGrape yield and must composition of "Cabernet Sauvignon" grapevines with organic compost and urea fertilization.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aUrea and organic compost are applied as a nitrogen (N) source in vineyards. The aim of this study was to evaluate the yield, total N content in the leaves and the must composition in grapevines with the application of organic compost and urea. ?Cabernet Sauvignon? grapevines, in the 2008/2009 and 2009/2010 crop seasons were subjected to the application of 40 kg N ha-1 in the form of organic compost and urea; but there were also unfertilized grapevines. In both crop seasons, leaves were collected at the stages of full flowering and at the change in color of the berries, and the total N content were analyzed; grape yield was evaluated and enological attributes were determined in the must. The application of organic compost and urea did not affect the N content in the leaf nor the grape yield in the second crop season evaluated. However, in the first crop season, grape yield was greater in the grapevines with application of organic compost to the soil. The addition of N sources did not affect the total nutrient content in the must but, in the second crop season, the grape must from the grapevines with the addition of organic compost had a lower soluble solids concentration and a higher total acidity value, as well as tartaric and malic acid values. KEYWORDS: nitrogen, leaf analysis, Vitis vinifera L. 650 $aNitrogen 653 $aLeaf analysis 653 $aVitis vinifera L 700 1 $aCERETTA, C. A. 700 1 $aMELO, G. W. B. de 700 1 $aMIOTTO, A. 700 1 $aFERREIRA, P. A. A. 700 1 $aCOUTO, R. da R. 700 1 $aSILVA, L. O. S. da 700 1 $aGALET, L. P. 700 1 $aSMAVILLA, L. M. 700 1 $aCANCIAN, A. 700 1 $aAMBROSINI, V. G. 773 $tRevista de Ciências Agroveterinárias$gv. 17, n. 2, p. 212-218, 2019.
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