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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PESSOA, D. V.; ANDRADE, A. P. de; MAGALHÃES, A. L. R.; TEODORO, A. L.; SANTOS, D. C. dos; ARAUJO, G. G. L. de; MEDEIROS, A. N. de; NASCIMENTO, D. B. do; VALENÇA, R. de L.; CARDOSO, D. B.
Afiliação:  Diana Valadares Pessoa; Albericio Pereira de Andrade; André Luiz Rodrigues Magalhães; Ana Lúcia Teodoro; Djalma Cordeiro dos Santos; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Ariosvaldo Nunes de Medeiros; Daniel Bezerra do Nascimento; Roberta de Lima Valença; Daniel Barros Cardoso.
Título:  Forage cactus of the genus Opuntia in different with the phenological phase: nutritional value.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Arid Environments, v. 181, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jaridenv.2020.104243
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study is to evaluate the bromatological composition, carbohydrate fractionation, in vitro digestibility and gas production of varieties of forage cactus of the genus Opuntia, associated with different phenological phases. The experiment was conducted in a completely randomized design in a 5 × 3 factorial arrangement consisting of five forage cactus varieties of the genus Opuntia ((IPA-20 (Opuntia ficus-indica Mill), Gigante (Opuntia ficus-indica Mill), Erect Prickly Pear (EPP) (Opuntia stricta Haw), African Prickly Pear (APP) (Opuntia undulata) and F-08 (Opuntia atropes Rose)). and three phenological phases (young, intermediate and mature). The concentrations of neutral detergent fiber and the C ratio of carbohydrates were lower in the Erect Prickly Pear (EPP) variety, in this same variety, a higher proportion of pectin was observed along with the giant variety and higher in vitro digestibility, with similar digestibility for the African Prickly Pear (APP) and F-08. The concentration of total carbohydrates was higher in the IPA-20 variety since the gas production adjusted by the bicompartmental model was higher for APP. Was observed in all varieties greater concentration of neutral detergent fiber and the C fraction of the carbohydrates in the mature cladodes. In vitro digestibility of mature phase was also superior in all varieties except APP. The Erect Prickly Pear and African Prickly Pear varieties present best nutritional value for feeding ruminants... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimentação de ruminante; Composição bromatológica; Fracionamento de carboidratos; Valor nutricional.
Thesagro:  Bromatologia; Digestibilidade In Vitro; Fenologia; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira.
Thesaurus Nal:  In vitro digestibility; Opuntia.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221293/1/Forage-cactus-of-the-genus-Opuntia-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59434 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/09/2013
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, M. I. C.; FONSECA, J. F. da; BRUSCHI, J. H.; FACO, O.; MENDONCA, L. C.
Afiliação:  JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; OLIVARDO FACO, CNPC; LETICIA CALDAS MENDONCA, CNPGL.
Título:  Milk production and composition of Toggenburg and Toggenburg-Anglo Nubiana crossbred goats in Southeastern Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 11., 2012, Gran Canaria, Spain. Book of abstract... Little Rock, Arkansas: International Goat Association, 2012. p. 245. Abstract M-47.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Brasil; Caprino leiteiro; Raça Anglo Nubiana; Raça mestiça; Raça Toggenburg; Sudeste.
Thesagro:  Produção leiteira.
Thesaurus NAL:  Brazil; Goat milk; Milk production.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89998/1/RAC-Milk-production.pdf
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27568 - 1UPCRA - DD
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