Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/11/2015
Data da última atualização:  22/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, D.; REIS, F.; GIMÉNEZ, A.; DELIZA, R.; ARES, G.
Afiliação:  Denize Oliveira, UFRJ; Felipe Reis, UFRRJ; Ana Giménez, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.; ROSIRES DELIZA, CTAA; Gastón Ares, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.
Título:  Diseño de estrategias para la reducción gradual de sacarosa en alimentos procesados: aplicación a leche chocolatada.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE NUTRICIÓN, 6.; CONGRESO LATINOAMERICANO Y DEL CARIBE DE NUTRICIONISTAS Y DIETISTAS, 16.; CONGRESO URUGUAYO DE ALIMENTACIÓN Y NUTRICIÓN, 5., 2015, Montevideo. Por una mejor nutrición para alcanzar estilos de vida saludables e sustentables. AUDYN: Montevideo, 2015.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Espanhol
Notas:  Apresentação oral. Realização: AUDYN, CONFELANYD, AIBAN.
Palavras-Chave:  Redução de açúcar.
Thesagro:  Alimento; Processamento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13045 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/12/2015
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  CARVALHO, J. de F. C.; CRUSIOL, L. G. T.; PERINI, L. J.; SIBALDELLI, R. N. R.; FERREIRA. L. C.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B.
Afiliação:  JOSIRLEY DE FÁTIMA CORRÊA CARVALHO, Pós-graduanda; LUIS GUILHERME TEIXEIRA CRUSIOL, Embrapa Soja; LUIZ JUNIOR PERINI, Embrapa Soja; RUBSON NATAL RIBEIRO SIBALDELLI, UTFPR; LEONARDO CESAR FERREIRA, Embrapa Soja; FRANCISMAR CORREA MARCELINO GUIMARA, CNPSO; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; JOSE RENATO BOUCAS FARIAS, CNPSO.
Título:  Phenotyping soybeans for drought responses using remote sensing techniques and non-destructive physiological analysis.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Global Science and Technology, v. 8, n. 2, p. 1-16, maio/ago. 2015.
ISSN:  1984-3801
DOI:  10.14688/1984-3801/gst.v8n2p1-16
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Water deficit is the major abiotic factor that limits crop productivity. Climate changes are likely to exacerbate drought stresses in the future. In the present work, we investigated the feasibility of using the Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) combined with the canopy tempera ture and other physiological characteristics, such as chlorophyll content and gas exchange, to monitor soybean (Glycine max L. Merrill) plants differing in their drought response under glasshouse conditions. Additionally, the drought responses of the cultivars Embrapa 48 and BR 16 were assessed under conditions of natural drought, water deficit simulated by sheltering the plants from rain at the vegetative and reproductive periods and irrigation at field conditions. Remote sensing techniques could be used to initially assess the drought responses of soybean plants under controlled conditions. Additionally, we observed the relationship between the NDVI and several physiological characteristics, such as chlorophyll content, photosynthesis, stomatal conductance and transpiration. Therefore, the combination between remote sensing techniques and the assessment of physiological traits of plant materials at the same developmental stage and leaf areas is useful to accurately monitor cultivars presenting different drought responses. RESUMO: O déficit hídrico é o maior fator abiótico que limita a produtividade das culturas. As mudanças climáticas provavelmente agravarão os estresses hídric... Mostrar Tudo
Thesagro:  Deficiência hídrica; Soja.
Thesaurus NAL:  Plant-water relations; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134964/1/v08n02a01.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO36492 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional