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Registros recuperados : 285 | |
81. | | RODRIGUES, W. N.; MENDONÇA, R. F. de; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; TOMAZ, M. A. Avaliação de clones de café conilon de ciclo de maturação precoce quanto a produtividade e severidade da ferrugem. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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82. | | MENDONÇA, R. F. de; RODRIGUES, W. N.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; TOMAZ, M. A. Avaliação de clones de café conilon de ciclo de maturação tardio quanto a produtividade e severidade da ferrugem. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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83. | | FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; SOUZA, E. M. R.; VICENTINI, V. B.; PESTANA, D. F. Autoincompatibilidade e produção sustentável do café conilon. In: TOMAZ, M. A.; AMARAL, J. F. T. do; JESUS JUNIOR, W. C. de; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N. (Coord.). Inovação, difusão e integração: bases para a sustentabilidade da cafeicultura. Alegre, ES: CAUFES, 2012 270 p. P. 107-122 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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84. | | FONSECA, A. F. A. da; SEDIYAMA, T.; CRUZ, C. D.; SAKAYAMA, N. S.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; BRAGANÇA, S. M. Análise de repetibilidade em café conilon. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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85. | | RODRIGUES, W. N.; TOMAZ, M. A.; AMARAL, J. F. T. do; FERRAO, M. A. G.; COLODETTI, T. V.; CHRISTO, L. F. Biometrical studies on characteristics of plagiotropic branches in Coffea arabica L. cultivated with high plant density. Australian Journal of Crop Science, v. 8, n. 8, p. 1239-1247, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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86. | | VOLPI, P. S.; VERDIN, A. C.; FONSECA, A. F. A. da; COMÉRIO, M.; KAULZ, M.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; COSTA, E. B.; NUNES, W. Avaliação de diferentes tipos de condução inicial no cultivo de Coffea canephora. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra, SP. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2016. 466 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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87. | | OLIVEIRA, C. M. de; TOMAZ, M. A.; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; BREGONCI, I. dos S. Avaliação da severidade de cercosporiose e ferrugem em clones de café conilon. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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88. | | ANDRADE, J. de S.; TATAGIBA, J. da S.; VENTURA, J. A.; COSTA, H.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G. Avaliação da incidência e severidade da ferrugem em clones de café conilon em Linhares-ES. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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89. | | FIALHO, G. S.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. F.; OLIVOTO, T.; NARDINO, M.; REIS, E. F. dos; SAKIYAMA, N. S. Conilon coffee outturn index: a precise alternative for estimating grain yield. Acta Scientiarum. Agronomy, v. 44, e54249, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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90. | | FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, M. A. G.; FERRÃO, R. G.; VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; ZUCATELI, F. 'Conilon Vitória - Incaper 8142' : improved Coffea canephora var. kouillou clone cultivar for the state of Espírito Santo. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 4, n. 4, p. 503-505, Dec. 2004. Cultivar release. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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91. | | FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, M. A. G.; FERRÃO, R. G.; VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; ZUCATELI, F. Conilon Vitória "Incaper 8142": variedade clonal de café Conilon. Vitória: Incaper, 2007; Brasília, DF: Embrapa Café, 2004. 23 p. il. Color. (Incaper. Documentos, 127). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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94. | | FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. G.; VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; ZUCATELI, F. Conilon Vitória 'Incaper 8142': variedade clonal de café desenvolvida para o Estado do Espírito Santo. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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95. | | ROCHA, A. C. da; FORNAZIER, M. J.; COSTA, H.; PREZOTTI. L. C.; BOREL, R. M. A.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da. Custo de produção de café arábica 'IAPAR-59' na região de montanhas do Espírito Santo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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96. | | ROCHA, A. C. da; FORNAZIER, M. J.; COSTA, H.; PREZOTTI. L. C.; BOREL, R. M. A.; FERRAO, M. A. G.; MORELI, A. P. Custo de produção de café 'IAPAR-59' na região de altitude no Estado do Espírito Santo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 35., 2009, Araxá. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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97. | | FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; FONSECA, A. F. A. da; VERDIN FILHO, A. C.; COMÉRIO, M. Cultivares de café conilon e robusta. Informe Agropecuário, v. 41, n. 309, p. 17-25, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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98. | | FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; FAZUOLI, L. C. Cultivares de café robusta. In: CARVALHO, C. H. S. de (Ed.). Cultivares de café: origem, características e recomendações. Brasília, DF: Embrapa Café, 2008. 334 p. il. p. 255-280 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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99. | | FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; FONSECA, A. F. A. da; VERDIN FILHO, A. C.; COMÉRIO, M. Cultivares de cafés Conilon e Robusta. Informe Agropecuário, v.41, n.309, p.17-25, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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100. | | FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; MISTRO, J. C.; VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; LANI, J. A. Cultivares. In: FONSECA, A. F. A. da; SAKIYAMA, N. S.; BORÉM, A. (Ed.). Café conilon: do plantio à colheita. Viçosa: Ed. UFV, 2015. p. 29-49 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 285 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
11/03/2022 |
Data da última atualização: |
11/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FIALHO, G. S.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. F.; OLIVOTO, T.; NARDINO, M.; REIS, E. F. dos; SAKIYAMA, N. S. |
Afiliação: |
GUSTAVO SESSA FIALHO, UNIVERSIDADE DE PELOTAS; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; TIAGO OLIVOTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MAICON NARDINO, UFV; EDVALDO FIALHO DOS REIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; NEY SUSSUMU SAKIYAMA, UFV. |
Título: |
Conilon coffee outturn index: a precise alternative for estimating grain yield. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Agronomy, v. 44, e54249, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee outturn can be defined as the ratio between the harvested coffee and its respective processed grains. This character is greatly influenced by genotypic and environmental effects, and in breeding programs your analysis is costly and time-consuming. In this sense, the use of an outturn index to estimate coffee yield on experimental plots is a desirable measure aiming at reducing resources and time in postharvest evaluations. Thus, the present study aimed to evaluate the accuracy of the use of an outturn index equal to 4.0, in the estimation of Conilon coffee grains production. This index indicates that four kilograms of harvested fruit would be needed to obtain one kilogram of processed grains. Based on the average of 157 genotypes conducted in three trials and four harvests, we evaluated the relationship between harvested fruits and processed grains (FcBe), the observed (OGY), and the estimated grain yield per plant (EGY) based on FcBe equal to 4.0 (an outturn index). Descriptive statistics, adequation test for EGY, and the coincidence of occurrence of genotypes observations relating to the top 20% of all observations of OGY and EGY. In the estimation of grain yield in Conilon, the use of FcBe equal to 4.0 showed high precision in the average of the analyzed trials. However, further studies should be conducted to elucidate the effects of climate variables on the yield of Conilon coffee, especially in atypical crop years. Thus, the use of an outturn index becomes interesting in cases where the number of genotypes to be evaluated is very large and a screening of the promising ones is desirable MenosCoffee outturn can be defined as the ratio between the harvested coffee and its respective processed grains. This character is greatly influenced by genotypic and environmental effects, and in breeding programs your analysis is costly and time-consuming. In this sense, the use of an outturn index to estimate coffee yield on experimental plots is a desirable measure aiming at reducing resources and time in postharvest evaluations. Thus, the present study aimed to evaluate the accuracy of the use of an outturn index equal to 4.0, in the estimation of Conilon coffee grains production. This index indicates that four kilograms of harvested fruit would be needed to obtain one kilogram of processed grains. Based on the average of 157 genotypes conducted in three trials and four harvests, we evaluated the relationship between harvested fruits and processed grains (FcBe), the observed (OGY), and the estimated grain yield per plant (EGY) based on FcBe equal to 4.0 (an outturn index). Descriptive statistics, adequation test for EGY, and the coincidence of occurrence of genotypes observations relating to the top 20% of all observations of OGY and EGY. In the estimation of grain yield in Conilon, the use of FcBe equal to 4.0 showed high precision in the average of the analyzed trials. However, further studies should be conducted to elucidate the effects of climate variables on the yield of Conilon coffee, especially in atypical crop years. Thus, the use of an outturn index becomes intere... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Coffea Canephora; Grão; Produção Agrícola; Produtividade. |
Thesaurus NAL: |
Biometry. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232371/1/conilon-coffee-outturn.pdf
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Marc: |
LEADER 02366naa a2200265 a 4500 001 2140751 005 2022-03-11 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFIALHO, G. S. 245 $aConilon coffee outturn index$ba precise alternative for estimating grain yield.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aCoffee outturn can be defined as the ratio between the harvested coffee and its respective processed grains. This character is greatly influenced by genotypic and environmental effects, and in breeding programs your analysis is costly and time-consuming. In this sense, the use of an outturn index to estimate coffee yield on experimental plots is a desirable measure aiming at reducing resources and time in postharvest evaluations. Thus, the present study aimed to evaluate the accuracy of the use of an outturn index equal to 4.0, in the estimation of Conilon coffee grains production. This index indicates that four kilograms of harvested fruit would be needed to obtain one kilogram of processed grains. Based on the average of 157 genotypes conducted in three trials and four harvests, we evaluated the relationship between harvested fruits and processed grains (FcBe), the observed (OGY), and the estimated grain yield per plant (EGY) based on FcBe equal to 4.0 (an outturn index). Descriptive statistics, adequation test for EGY, and the coincidence of occurrence of genotypes observations relating to the top 20% of all observations of OGY and EGY. In the estimation of grain yield in Conilon, the use of FcBe equal to 4.0 showed high precision in the average of the analyzed trials. However, further studies should be conducted to elucidate the effects of climate variables on the yield of Conilon coffee, especially in atypical crop years. Thus, the use of an outturn index becomes interesting in cases where the number of genotypes to be evaluated is very large and a screening of the promising ones is desirable 650 $aBiometry 650 $aCoffea Canephora 650 $aGrão 650 $aProdução Agrícola 650 $aProdutividade 700 1 $aFONSECA, A. F. A. da 700 1 $aFERRAO, M. A. G. 700 1 $aFERRÃO, R. F. 700 1 $aOLIVOTO, T. 700 1 $aNARDINO, M. 700 1 $aREIS, E. F. dos 700 1 $aSAKIYAMA, N. S. 773 $tActa Scientiarum. Agronomy$gv. 44, e54249, 2022.
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