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Registros recuperados : 285 | |
241. | | MENDONÇA, R. F. de; JESUS JUNIOR, W. C. de; FERRAO, M. A. G.; MORAES, W. B.; BUSATO, L. M.; FERRÃO, R. G.; TOMAZ, M. A.; FONSECA, A. F. A. da. Genótipos de café conilon e sua reação à ferrugem alaranjada. Summa Phytopathol., Botucatu, v. 45, n. 3, p. 279-284, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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242. | | FERRÃO, R. G.; FERREIRA, A.; CRUZ, C. D.; CECON, P. R.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; CARNEIRO, P. C. de S.; SILVA, M. F. da. Inter-trait relations for direct and indirect selection in coffee. CROP BREEDING AND APPLIED BIOTECHNOLOGY, v.8, n.4, p.271-278, out./dez. 2008. 271-278 Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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243. | | SENRA, J. F. de B.; SILVA, J. A. da; FERREIRA, A.; ESPOSTI, M. D. D.; FERRAO, M. A. G.; FASSARELLA, K. M.; SILVA, U. R.; MILHEIROS, I. S.; SILVA, F. G. da. Initial performance and genetic diversity of coffee trees cultivated under contrasting altitude conditions. Scientia Agricola, v. 80, e20220163, 2023. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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244. | | TOMAZ, M. A.; AMARAL, J. F. T. do; JESUS JUNIOR, W. C. de; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N. (coord.). Inovação, difusão e integração: bases para a sustentabilidade da cafeicultura. Alegre, ES: CAUFES, 2012 270 p. Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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245. | | VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; KAULZ, M.; ANDRADE JÚNIOR, S. de; TÓFFANO, J. L.; TRAGINO, P. H.; VIANA, A. Jardim clonal superadensado de café conilon: nova técnica para a multiplicação rápida de cultivares clonais melhoradas. Vitória, ES : Incaper, 2017 (Incaper. Documentos, 250). Folder técnico.
Equipe técnica: Paulo Sérgio Volpi - Incaper; Abraão Carlos Verdin Filho - Incaper; Romário Gavão Ferrão - Incaper; Aymbiré Francisco Almeida da Fonseca - Embrapa Café; Maria Amélia Gava Ferrão - Embrapa Café; Marcone... Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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246. | | FORNAZIER, M. J.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; VERDIN, A. C.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; MIGUEL, G. S.; PEREIRA, A. A.; FAZUOLI, L. C. Incidência da broca dos ramos Xylosandrus compactus (Eichhoff) (Coleoptera: Scolytidae) em introdução de café robusta no Estado do Espírito Santo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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247. | | VERDIN FILHO, A. C.; ARAUJO, T. C.; FREITAS, S. de J.; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; ANDRADE, S. de; SENRA, J. F. de B.; MENDONÇA, L. V. P. Influence of the cut length of plagiotropic branches in conilon coffee stem cuttings for the seedling production. Coffee Science, v. 16, e161975, p. 1-7, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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248. | | SENRA, J. F. de B.; FERRAO, M. A. G.; MENDONÇA, R. F. de; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; COMÉRIO, M.; SILVA, M. W. da. Genetic Variability of Access of the Active Germplasm Bank of Coffea canephora of Incaper in Southern Espírito Santo. Journal of Genetic Resources, v. 6, n. 2, p. 172-184, 2020. Projeto: 10.18.20.019.00.06 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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249. | | SILVA, V. A.; PRADO, F. M.; ANTUNES, W. C.; PAIVA, R. M. C.; FERRAO, M. A. G.; ANDRADE, A. C.; DI MASCIO, P.; LOUREIRO, M. E.; DAMATTA, F. M.; ALMEIDA, A. M. Reciprocal grafting between clones with contrasting drought tolerance suggests a key role of abscisic acid in coffee acclimation to drought stress. Plant Growth Regulation, v. 85, n. 2, p. 221-229, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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250. | | VERDIN FILHO, A. C.; MAURI, A. L.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; ANDRADE JÚNIOR, S. de. Rendimento do café conilon em função das formas de processamento e secagem. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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251. | | LIMA, E. A. de; FURLANETTO, C.; SOUSA, M. G.; MENEZES, A. C. M.; SOUSA, F. R. de; ALMEIDA, M. R. A.; SERGIO JÚNIOR, A.; FERRAO, M. A. G.; CARNEIRO, R. M. D. G. Resistência multipla e resposta de hiperasensibilidade do cafeeiro 'Conilon 14' a Meloidogyne ssp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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252. | | LIMA, E. A. de; FURLANETTO, C.; SOUSA, M. G.; MENEZES, A. C. M.; SOUSA, F. R. de; ALMEIDA, M. R. A.; SERGIO JÚNIOR, A.; FERRAO, M. A. G.; CARNEIRO, R. M. D. G. Resistência multipla e resposta de hiperasensibilidade do cafeeiro 'Conilon 14' a Meloidogyne ssp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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253. | | HAYASHI, F. L.; SILVA, V. A.; REZENDE, J. C. de; SILVA, F. L.; LIMA, L. A.; FERRAO, M. A. G.; PASQUALOTTO, A. T.; NAVES, T. G. C.; FONSECA, J. de O. M. Seleção precoce de clones da variedade robustão capixaba irrigada por gotejamento no Norte de Minas Gerais. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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254. | | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. G.; COMÉRIO, M.; SENRA, J. F.; POSSE, S. C. P.; MACHADO, J. S. S.; BATISTA, T. S. B. Poda programada de ciclo para o café conilon - ppc: técnica para produção e revigoramento de lavouras. Vitória, ES: Incaper, 2022. 8 p. PDF. (Incaper. Documentos, 291). Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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255. | | VERDIN FILHO, A. C.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; SILVEIRA, J. S. M.; VOLPI, P. S.; FONSECA, A. F. A. da; LANI, J. A.; MARTINS, A. G.; FERRÃO, L. F. V.; SILVEIRA, T. B. Poda programada de ciclo para o café conilon. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais... Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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256. | | FERRÃO, R. G.; CRUZ, C. D.; FERREIRA, A.; CECON, P. R.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; CARNEIRO, P. C de S.; SILVA, M. F. da. Parâmetros genéticos em café Conilon. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v.43, n.1, p.61-69, jan. 2008. 61-69 Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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257. | | THUNG, M.; FERREIRA, R. M.; MIRANDA, P.; MODA-CIRINO, V.; FERRAO, M. A. G.; SILVA, L. O. de; DOURADO, V. V.; HEMP, S.; SOUZA, B.; SERPA, E. S.; ZIMMERMANN, M. J. D.; SINGH, S. P. Perfomance in Brazil and Colombia of Common bean lines from the second selection cycle. Revista Brasileira de Genetica, v.16, n.1, p.115-127, 1993. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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258. | | THUNG, M.; FERREIRA, R. M.; MIRANDA, P.; MODA-CIRINO, V.; FERRÃO, M. A. G.; SILVA, L. O. da; DOURADO, V. V.; HEMP, S.; SOUZA, B.; SERPA, J. E. S.; ZIMMERMANN, M. J. O.; SINGH, S. P. Performance in Brazil and Colombia of common bean lines from the second selection cycle. Revista Brasileira de Genética, v. 16, n. 1, p. 115-127, 1993. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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259. | | PINHEIRO, C. A.; PEREIRA, L. L.; FIORESI, D. B.; OLIVEIRA, D. da S.; OSÓRIO, V. M.; SILVA, J. A. da; PEREIRA, U. A.; FERRAO, M. A. G.; RIVA-SOUZA, E. M.; FONSECA, A. F. A. da; PINHEIRO, P. F. Physico-chemical properties and sensory profile of Coffea canephora genotypes in high-altitudes. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 12, p. 2046-2052, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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260. | | MAURI, A. L.; ARANTES, S. D.; FONSECA, A. F. A. da; ESPINDULA, M. C.; VOLPI, P. S.; VERDIN FILHO, A. C.; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; PARTELLI, F. L. Produção de mudas: clones e sementes. In: FONSECA, A. F. A. da; SAKIYAMA, N. S.; BORÉM, A. (Ed.). Café conilon: do plantio à colheita. Viçosa: Ed. UFV, 2015. p. 50-69 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 285 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/07/2020 |
Data da última atualização: |
15/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JÚNIOR, S de. |
Afiliação: |
ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; TAFAREL VICTOR COLODETTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; WAGNER NUNES RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; MARCELO ANTONIO TOMAZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; LIMA DELEON MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; SEBASTIÃO VINÍCIUS BATISTA BRINATE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; SAUL DE ANDRADE JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO. |
Título: |
The permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 17, p. 911-917, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.5897/AJAR2017.12847 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The permanence of harvested fruits in the plantation can cause irreversible damage to Conilon coffee quality, possibly increasing the overall number of defects, causing losses to crop yield and changing the organoleptic properties of the product. The objective of this study was to quantify the changes caused by permanence time of the Conilon coffee in the plantation after harvest over the mass and classification of the product. The experiment followed a completely random design, with 8 treatments and 4 repetitions, using standardized bags of mature fruits of Coffea canephora Pierre ex Froehner that were kept in the plantation field for periods of 0, 1, 2, 3, 4, 6, 8 or 10 days after manual harvest of the grains. After these periods, the coffee was dried, processed and weighted to quantify losses. The samples from each parcel were used to classify the resulting coffee regarding grain size in standardized classification sieves (sieves 12, 11 and 10 for round grains; sieves 17, 15 and 13 for flat grains), grain defects (brocaded, sour, black, defective percentage and total number of defects) and yield losses (dried coffee weight and processing ratio). The results showed that keeping the harvested fruits in the plantation causes losses over mass and over the overall product classification, affecting grain size and increasing the number and type of defects. This reinforces the recommendation to transport the harvested coffee for drying as soon as possible after harvesting. |
Thesagro: |
Coffea Canephora; Plantio; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Grain dryers; Grain inspection; Harvesting. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214637/1/The-Permanence-Verdin.pdf
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Marc: |
LEADER 02515naa a2200337 a 4500 001 2123867 005 2020-07-15 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5897/AJAR2017.12847$2DOI 100 1 $aVERDIN FILHO, A. C. 245 $aThe permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe permanence of harvested fruits in the plantation can cause irreversible damage to Conilon coffee quality, possibly increasing the overall number of defects, causing losses to crop yield and changing the organoleptic properties of the product. The objective of this study was to quantify the changes caused by permanence time of the Conilon coffee in the plantation after harvest over the mass and classification of the product. The experiment followed a completely random design, with 8 treatments and 4 repetitions, using standardized bags of mature fruits of Coffea canephora Pierre ex Froehner that were kept in the plantation field for periods of 0, 1, 2, 3, 4, 6, 8 or 10 days after manual harvest of the grains. After these periods, the coffee was dried, processed and weighted to quantify losses. The samples from each parcel were used to classify the resulting coffee regarding grain size in standardized classification sieves (sieves 12, 11 and 10 for round grains; sieves 17, 15 and 13 for flat grains), grain defects (brocaded, sour, black, defective percentage and total number of defects) and yield losses (dried coffee weight and processing ratio). The results showed that keeping the harvested fruits in the plantation causes losses over mass and over the overall product classification, affecting grain size and increasing the number and type of defects. This reinforces the recommendation to transport the harvested coffee for drying as soon as possible after harvesting. 650 $aGrain dryers 650 $aGrain inspection 650 $aHarvesting 650 $aCoffea Canephora 650 $aPlantio 650 $aPós-Colheita 700 1 $aVOLPI, P. S. 700 1 $aCOLODETTI, T. V. 700 1 $aRODRIGUES, W. N 700 1 $aTOMAZ, M. A. 700 1 $aMARTINS, L. D. 700 1 $aBRINATE, S. V. B. 700 1 $aFERRÃO, R. G. 700 1 $aFONSECA, A. F. A. da 700 1 $aFERRAO, M. A. G. 700 1 $aCOMÉRIO, M. 700 1 $aANDRADE JÚNIOR, S de 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 13, n. 17, p. 911-917, 2018.
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