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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  04/12/2014
Data da última atualização:  04/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LUCAS, A. da S.; CARVALHO, C. M.; CRUZ, R. C.; BORBA, M. F. S.
Afiliação:  Anderson da Silva Lucas; Cibelle Machado Carvalho, MESTRANDA UFSM; Rafael Cabral Cruz, UNIPAMPA; MARCOS FLAVIO SILVA BORBA, CPPSUL.
Título:  Diagnóstico do uso de nascentes como fonte de abastecimento de água pela pecuária familiar no território do Alto Camaquã, RS.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE GESTÃO AMBIENTAL NA AGROPECUÁRIA, 4., 2014,Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014.
Páginas:  p. 136-142.
Idioma:  Português
Notas:  Editores Alexandre Hoffmann, Luciano Gebler.
Thesagro:  Agricultura familiar.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113077/1/Lucas-et-al.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL13438 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  05/08/2021
Data da última atualização:  05/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FAGUNDES, T. G.; LOMBARDI, G. M. R.; LOPES, A. C. A.; FERNANDES FILHO, C. C.; LOPES, L. S.; PARRELLA, R. A. da C.; DUARTE, W. F.; NUNES, J. A. R.
Afiliação:  TALIEISSE GOMES FAGUNDES, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; GABRIELLE MARIA ROMEIRO LOMBARDI, Universidade Federal de Lavras; ANA CLÁUDIA ALENCAR LOPES, Universidade Federal de Lavras; CLAUDIO CARLOS FERNANDES FILHO, Universidade Federal de Lavras; LUCAS SILVEIRA LOPES, Universidade Federal de Lavras; RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS; WHASLEY FERREIRA DUARTE, Universidade Federal de Lavras; JOSE AIRTON RODRIGUES NUNES, Universidade Federal de Lavras.
Título:  Characterization of sweet sorghum genotypes based on agro-industrial performance and fermentation potential.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Sugar Tech, v. 23, p. 881-890, 2021.
DOI:  https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1007/s12355-021-00974-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The industrial yield of first-generation ethanol from sweet sorghum [Sorghum bicolor (L.) Moench] is a complex trait that depends on genetic and environmental factors, as well as on expression of a series of other traits, especially sugar yield and fermentation efficiency. The aim of this study was to evaluate the maturation curve and the period of industrial use (PIU) of sweet sorghum genotypes, as well as their fermentation potential with two strains of Saccharomyces cerevisiae. In field experiments, ten sweet sorghum genotypes were evaluated in three locations in the 2016-2017 crop season. The following traits were measured: flowering time, fresh matter production, plant height, juice extraction, total soluble solids content (TSS), and tons of Brix per hectare. Plants were harvested at seven different cutting times. Regression equations were fitted to describe the maturation curve and determine the PIU. In the fermentation experiment, the five genotypes with highest TSS in the last three cutting times in the field trials were tested. The yeast strains LNF Ca11 and a bakers- yeast (BY) were used in the fermentation process. The profile of sugar accumulation in the stalk over the time was affected by the phenology of each sweet sorghum genotype. Some genotypes had PIU greater than 40 days. Fermentation potential was affected by the sweet sorghum genotype, by the yeast strain, and by the interaction between these factors. The combination of the yeast strain BY and the genoty... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioetanol; Saccharomyces cerevisae.
Thesagro:  Fermentação; Sorghum Bicolor; Sorgo Açucareiro.
Thesaurus NAL:  Bioethanol; Fermentation; Sweet sorghum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29567 - 1UPCAP - DD
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