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Registros recuperados : 185 | |
81. | | SOUZA, D. A. de; MOREIRA, G. B. R.; GUIMARÃES, J. F. R.; LIBRELON, S. S.; FERNANDES, T. P.; NIETSCHE, S.; COSTA, M. R. Análise da diversidade genética intrapopulacional de pinhão-manso (Jatropha curcas L.) com marcadores ISSR. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009. Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica – anais. Lavras: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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82. | | TEIXEIRA, S. M.; FARIA, M. E. de; FERRÃO, M. A.; FERNANDES, T. A.; VIEIRA, L. C.; ARAÚJO, G. A. A.; THUNG, M. T. Adoção de cultivares melhoradas de feijão em estados selecionados do Brasil. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 4., 1993, Londrina. Resumos. Londrina: IAPAR, 1993. Resumo 95. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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83. | | HAGEN, M. K.; LUDKE, A.; ARAUJO, A. S.; MENDES, R. H.; FERNANDES, T. G.; MANDARINO, J. M. G.; LLESUY, S.; JONG, E. V. de; BELLÓ-KLEIN, A. Antioxidant characterization of soy derived products in vitro and the effect of a soy diet on peripheral markers of oxidative stress in a heart disease model. Canadian Journal of Physiology and Pharmacology, Ottawa, v. 90, n. 8, p. 1095-1103, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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84. | | BELMIRO, T. M. C.; QUEIROZ, A. J. de M.; FIGUEIREDO, R. M. F. de; FERNANDES, T. K. S.; BEZERRA, M. da C. T. Alterações químicas e físico-químicas em grãos de abóbora durante o armazenamento. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.14, n.9, p.1000–1007, set., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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85. | | FERNANDES, T. D.; MACHADO, E. R.; COSTA, G. A.; SÁ, L. C. E. F.; GOMES, T. B. dos R.; MATUTINO, D. R.; MALDONADE, I. R. Investigação da atividade anti-helmíntica in vivo e in vitro do alho negro. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE PARASITOLOGIA, 24.; CONGRESSO LATINOAMERICANO DE PARASITOLOGIA, 23., 2015, Salvador. Parasitologia: passado, presente, futuro: resumos dos pôsteres. Goiânia: SBP: FLAP, 2015. p. 673. Poster 104. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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86. | | VARGAS JUNIOR, F. M.; CANSIAN, K.; PEREIRA, H. L.; LONGO, M. L.; VALÉRIO, A. C.; ORRICO JUNIOR, M. A. P.; RETORE, M.; SIQUEIRA, A. B. R.; FERNANDES, T. Ingestive behaviour and performance of feedlot lambs fed saccharine sorghum and corn silages. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 2, p. 233-240, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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88. | | OLIVEIRA, M. C.; SILVA, A. O.; FERNANDES, T. A.; VALICENTE, F. H.; GOMES, E. A.; FIGUEIREDO, J. E. F.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. Long-term preservation and data management of the Embrapa Milho e Sorgo Bacillus thuringiensis culture collection. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 29.; ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 15., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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89. | | ROSSATTI, J. A.; VARGAS JUNIOR, F. M.; RETORE, M.; BRITEZ, G. D. V.; SILVA, M. C.; FERNANDES, T.; FERNANDES, A. R. M.; MELE, M. Effects of pasture type and level of concentrate supplementation on quality and fatty acid profile of lamb meat. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 6, p. 984-996, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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90. | | VEGA BRITEZ, G. D.; VARGAS JUNIOR, F. M.; RETORE, M.; SILVA, M. C.; LEDESMA, L. L. M.; SILVA, A. L. A.; MONTESCHIO, J. O.; FERNANDES, T. Effects of type of tropical pasture and concentrate supplementation level on the carcass traits of grazing lambs. Archives of Animal Breeding, v. 63, p. 283-291, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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91. | | ARAÚJO, B. M.; FERNANDES, T. H. T.; BARAÚNA JUNIOR, D.; BONELLI, M. de A.; AMORIM, M. M. de A.; TUDURY, E. A. Desenvolvimento de caminhar espinal em cães paraplégicos com fraturas e luxações vertebrais toracolombares. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 8, p. 853-958, ago. 2017. Título em inglês: Development of spinal walking in paraplegic dogs with thoracolumbar spinal fractures/luxations. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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92. | | MACIEL-HONDA, P. O.; SOUSA NETO, E. M. de; COSTA-FERNANDES, T. de O.; JESUS, F. H. R. de; CHAGAS, E. C.; TAVARES-DIAS, M. First record of Neoechinorhynchus buttnerae and Piscinoodinium pillulare infection in Colossoma macropomum in the state of Tocantins, Brazil. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 32, n. 1, e013622, 2023. Título em Português: Primeiro registro de infecção por Neoechinorhynchus buttnerae e Piscinoodinium pillulare em Colossoma macropomum no estado do Tocantins, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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93. | | FERNANDES, T. A.; MÜLLER, M.; SUÑÉ, R. W.; PORCIUNCULA, G. C. da; FREITAS, P. O. de; MARTINS, P.; KITTLER, D.; ANÇA, A. G. Efeito da forma física do resíduo da pré-limpeza do arroz no consumo de vacas lactantes da raça Holandesa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22., 2012, Cuiabá. A importância da zootecnia para a segurança alimentar: [anais]. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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94. | | NASCIMENTO, J. F.; PÁDUA, L. E. M.; SILVA, P. R. R.; CARVALHO, P. R. S.; SILVA, P. H. S. da; ARAÚJO, F. S.; FERNANDES, T. S. Efeito do extrato aquoso de folhas e ramos de alecrim-pimenta (Lippia sidoides CHAM.) sobre a biologia de Spodoptera frugiperda (SMITH, 1797) criada em dieta artificial. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA QUÍMICA, 5., 2007, Londrina. Resumos...Londrina: Embrapa Soja, 2007. p. 128. Organizado por Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Lenita Jacob Oliveira, Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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95. | | ARAÚJO, B. M.; FERNANDES, T. H. T.; BARAÚNA JUNIOR, D.; BONELLI, M. de A.; AMORIM, M. M. de A.; TUDURY, E. A. Estudo clínico e epidemiológico em cães com fraturas e luxações vertebrais toracolombares. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 8, p. 866-870, ago. 2017. Título em inglês: Clinical and epidemiological study in dogs with thoracolumbar vertebrae fractures and luxations. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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96. | | BATISTA, F. de C.; OLIVEIRA, M. C.; FERNANDES, T. A.; RIBEIRO, V. P.; MARRIEL, I. E.; GOMES, E. A.; LANA, U. G. de P.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. Avaliação da produção de sideróforos por microrganismos endofíticos solubilizatores de fosfato de ferro associados à cultura de milho. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., 2016, Goiânia. Rumo aos novos desafios: [anais]. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2016. p. 1084. FertBio 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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97. | | FERNANDES, T. F. S.; NASCIMENTO, R. J. do N.; ALMEIDA, F. S. de; GURGEL, F. de L.; TEXEIRA, D. H. L. Parâmetros genéticos para características de crescimento de laranja 'pêra' em diferentes porta-enxertos. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DAS CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 3., 2018, João Pessoa. Ciência, tecnologia e desenvolvimento rural: compartilhando conhecimentos inovadores e experiências. João Pessoa: Instituto Internacional Despertando Vocações, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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98. | | FERNANDES, T. M.; SILVA, J. A. da; SILVA, A. H. A. da; CAVALHEIRO, J. M. de O.; CONCEIÇÃO, M. L. da. Flour production from shrimp by-products and sensory evaluation of flour-based products. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 962-967, ago. 2013. Título em português: Produção de farinha de resíduo de camarão e avaliação sensorial de subprodutos formulados com base na farinha. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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100. | | SOUZA, F. A. C.; FERNANDES, T. J.; CUNHA, F. O.; RIBEIRO, R. A.; MUNIZ, F. R.; MEIRELLES, S. L. C.; MUNIZ, J. A.; MOURA, R. S. Morphometric characteristics of the Mangalarga Marchador horse breed determined by nonlinear models. Pesquisa Agropecuária Brasileira v. 54, e01145, jan./dez. 2019. Título em português: Características morfométricas de equinos da raça Mangalarga Marchador determinadas por modelos não lineares. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 185 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agropecuária Oeste. Para informações adicionais entre em contato com cpao.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
14/11/2023 |
Data da última atualização: |
14/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ARAÚJO, C. M. C.; GALEANO, E. S. J.; ORRICO JUNIOR, M. A. P.; FERNANDES, T.; ALVES, J. P.; RETORE, M.; SILVA, M. S. J.; ORRICO, A. C. A.; GARCIA, R. A.; MACHADO, L. A. Z. |
Afiliação: |
CAROLINA M. COSTA ARAUJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; EDGAR SALVADOR JARA GALEANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; MARCO ANTÔNIO PREVIDELLI ORRICO JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; TATIANE FERNANDES, UNIVERSIDADE DE LISBOA; JOYCE P. ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; MARCIANA RETORE, CPAO; MABIO S. J. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; ANA C. A. ORRICO, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS, DOURADOS; RODRIGO ARROYO GARCIA, CPAO; LUIS ARMANDO ZAGO MACHADO, CPAO. |
Título: |
Fermentative parameters and chemical composition of mixed silages from corn-crotalaria intercropping. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Feed Science and Technology, v. 305, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115779 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of the study was to evaluate the influence of corn-crotalaria intercropping on the fermentative process, the organic acid profile, and the chemical composition of the silages produced. The trial was implemented in a randomized block design, in a 3 × 2 factorial scheme, with three types of intercrops [single corn (CSC), corn + Crotalaria juncea (CCJ), and corn + Crotalaria ochroleuca (CCO)] in two spatial arrangements [A1 (corn and legume sown in the same row) and A2 (corn and legume sown in alternate rows)], with six repetitions per treatment, evaluated in two agricultural years. The silages were evaluated for fermentative losses, pH, organic acids, ammonia nitrogen, chemical composition, and in vitro dry matter degradability. The least amount of gas loss was observed in the silages produced in the first year with CCJ and the CCO (11.6 g/kg dry matter for both). The lowest pH values were verified in the silage of the treatments CSC and CCJ (3.46 and 3.44, respectively) in the second year, and for ammoniacal nitrogen (NH3-N), the lowest concentrations were observed for CSC and CCO (120.7 and 138 g/kg total nitrogen, respectively). Higher levels of lactic acid and crude protein were obtained in the silage produced with CCJ, in both years of evaluation, whereas lower contents of acid detergent fiber were observed in the silage of the treatments CSC and CCO in the spatial arrangement A2. The largest coefficients of in vitro dry matter degradability were observed in the silages originated from CSC and CCO (820.6 and 798.0 g/kg dry matter, respectively). These results suggest that the intercropping of corn with C. ochroleuca sown in alternate rows increase the crude protein content without reducing the fermentative and nutritional quality of the silages. The planting of both legumes in the same row with corn negatively influenced the fermentative and nutritional characteristics of the silages, and this method is not recommended. MenosThe objective of the study was to evaluate the influence of corn-crotalaria intercropping on the fermentative process, the organic acid profile, and the chemical composition of the silages produced. The trial was implemented in a randomized block design, in a 3 × 2 factorial scheme, with three types of intercrops [single corn (CSC), corn + Crotalaria juncea (CCJ), and corn + Crotalaria ochroleuca (CCO)] in two spatial arrangements [A1 (corn and legume sown in the same row) and A2 (corn and legume sown in alternate rows)], with six repetitions per treatment, evaluated in two agricultural years. The silages were evaluated for fermentative losses, pH, organic acids, ammonia nitrogen, chemical composition, and in vitro dry matter degradability. The least amount of gas loss was observed in the silages produced in the first year with CCJ and the CCO (11.6 g/kg dry matter for both). The lowest pH values were verified in the silage of the treatments CSC and CCJ (3.46 and 3.44, respectively) in the second year, and for ammoniacal nitrogen (NH3-N), the lowest concentrations were observed for CSC and CCO (120.7 and 138 g/kg total nitrogen, respectively). Higher levels of lactic acid and crude protein were obtained in the silage produced with CCJ, in both years of evaluation, whereas lower contents of acid detergent fiber were observed in the silage of the treatments CSC and CCO in the spatial arrangement A2. The largest coefficients of in vitro dry matter degradability were observed in... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Crotalária; Cultivo Intercalado; Milho. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
LEADER 02817naa a2200277 a 4500 001 2158408 005 2023-11-14 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2023.115779$2DOI 100 1 $aARAÚJO, C. M. C. 245 $aFermentative parameters and chemical composition of mixed silages from corn-crotalaria intercropping.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe objective of the study was to evaluate the influence of corn-crotalaria intercropping on the fermentative process, the organic acid profile, and the chemical composition of the silages produced. The trial was implemented in a randomized block design, in a 3 × 2 factorial scheme, with three types of intercrops [single corn (CSC), corn + Crotalaria juncea (CCJ), and corn + Crotalaria ochroleuca (CCO)] in two spatial arrangements [A1 (corn and legume sown in the same row) and A2 (corn and legume sown in alternate rows)], with six repetitions per treatment, evaluated in two agricultural years. The silages were evaluated for fermentative losses, pH, organic acids, ammonia nitrogen, chemical composition, and in vitro dry matter degradability. The least amount of gas loss was observed in the silages produced in the first year with CCJ and the CCO (11.6 g/kg dry matter for both). The lowest pH values were verified in the silage of the treatments CSC and CCJ (3.46 and 3.44, respectively) in the second year, and for ammoniacal nitrogen (NH3-N), the lowest concentrations were observed for CSC and CCO (120.7 and 138 g/kg total nitrogen, respectively). Higher levels of lactic acid and crude protein were obtained in the silage produced with CCJ, in both years of evaluation, whereas lower contents of acid detergent fiber were observed in the silage of the treatments CSC and CCO in the spatial arrangement A2. The largest coefficients of in vitro dry matter degradability were observed in the silages originated from CSC and CCO (820.6 and 798.0 g/kg dry matter, respectively). These results suggest that the intercropping of corn with C. ochroleuca sown in alternate rows increase the crude protein content without reducing the fermentative and nutritional quality of the silages. The planting of both legumes in the same row with corn negatively influenced the fermentative and nutritional characteristics of the silages, and this method is not recommended. 650 $aCrotalária 650 $aCultivo Intercalado 650 $aMilho 700 1 $aGALEANO, E. S. J. 700 1 $aORRICO JUNIOR, M. A. P. 700 1 $aFERNANDES, T. 700 1 $aALVES, J. P. 700 1 $aRETORE, M. 700 1 $aSILVA, M. S. J. 700 1 $aORRICO, A. C. A. 700 1 $aGARCIA, R. A. 700 1 $aMACHADO, L. A. Z. 773 $tAnimal Feed Science and Technology$gv. 305, 2023.
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