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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  18/02/2009
Data da última atualização:  10/09/2014
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  CARVALHO, A. C.; RIBEIRO, A. C. C. L.
Afiliação:  Armando da Costa Carvalho, Embrapa Gado de Leite; Antônio Cândido de Cerqueira Leite Ribeiro, Embrapa Gado de Leite.
Título:  Ordenha mecânica: implantação e operação.
Edição:  2. ed.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite; Viçosa: CPT, 2008.
Páginas:  214 p.
Série:  (CPT. Série Coleta e armazenamento do leite).
ISBN:  978-8588-7645-76
Idioma:  Português
Notas:  Acompanha 1 DVD.
Palavras-Chave:  Qualidade do leite.
Thesagro:  Ordenha Mecânica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL15995 - 1UMTLV - PP637.125C331o2009.00003
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  18/09/2023
Data da última atualização:  18/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MATUK, F. A. VAN M.; VERSCHUUREN, B.; MORSELETTO, P.; KRAUSE, T.; LUDWIG, D.; COOKE, S. J.; HAVERROTH, M.; MAEESTERS, M.; MATTIJSSEN, T. J. M.; KEBLER, S.; LANZA, T. R.; MILBERG, E.; MING, L. C.; HERNENDEZ VELEZ, C. A.; SILVA, K. M. T. DA; SOUZA, M. P. V.; SOUZA, V. O.; FERNANDES, J. W.; CARVALHO, B. L. DOS R.
Afiliação:  FERNANDA A. VAN MAURIK MATUK, Federal Institute of Minas Gerais; BAS VERSCHUUREN, Wageningen University and Research; PIERO MORSELETTO, Erasmus University; TORSTEN KRAUSE, Lund University Centre for Sustainability Studies; DAVID LUDWIG, Wageningen University; STEVEN J. COOKE, Carleton University; MOACIR HAVERROTH, CNAT; MARIEKE MAEESTERS, Wageningen University and Research; THOMAS J. M. MATTIJSSEN, Wageningen University and Research; SABINE KEBLER, Institute of Organic Agriculture Luxembourg; TOMAZ R. LANZA, Company Marupa Consultoria; ESTHER MILBERG, Wageningen University; LIN CHAU MING, State University of Sao Paulo; CARLOS ALBERTO HERNANDEZ VELEZ, Lund University Centre for Sustainability Studies; KÉSIA MARA T. DA SILVA, Lund University Centre for Sustainability Studies; MARCOS PAULO V. SOUZA, Federal Institute of Minas Gerais; VANESSA OLIVEIRA SOUZA, Federal Institute of Minas Gerais; JACKSON WASHINGTON FERNANDES, Federal Institute of Minas Gerais; BRUNA L. DOS REIS CARVALHO, Federal Institute of Minas Gerais.
Título:  Advancing co-production for transformative change by synthesizing guidance from case studies on the sustainable management and governance of natural resources.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Environmental Science & Policy, v. 149, nov. 2023, 103574.
Páginas:  16 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.envsci.2023.103574
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Co-production has become paramount for scientists, practitioners and social groups of Indigenous peoples and local communities of rural and urban areas to deliver transformative changes that enhance sustainability. Coproduction should result in knowledge that is credible, legitimate and usable to enable sustainable outcomes effectively. However, this is not always the case due to challenges related to differences between scientific and Indigenous and local knowledge, as well as inherent power imbalances. The literature emphasises that these challenges are often triggered by rigid scientific theories and postures, dominant practices, and time-money limitations that co-production projects involve. This happens despite the adoption of guidelines recommended in the literature. We investigate the role of these challenges and guidelines in the generation of credible, legitimate, usable, and effective knowledge. We analyse this role in 13 co-production cases focused on sustainable transformative changes linked with the management and governance of natural resources across the globe. Despite challenges varying between groups and contexts, credibility, usability, and effectiveness are promoted simultaneously, especially when co-production empowers social actors via legitimate processes. Scientists and practitioners do so, through creative and flexible reshaping of existing knowledge and worldviews with a focus on common goals that link sustainability and livelihoods. They conceptuali... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Co production; Indigenous and local knowledge; Participation; Sustainability; Transformative changes.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156729/1/AdvancingCoProduction.pdf
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Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT36 - 1UPCAP - DDMAT
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